Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η αδέξια Δεξιά και οι ακροδεξιές συνιστώσες της. (Καλό για πληροφόρηση).



Θα ήταν για το καλό όλων στον πατριωτικό και στον ευρύτερο δεξιό χώρο, να μην υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες στις 17 Ιουνίου και να σχηματιστεί κυβέρνηση τεχνοκρατών, όπως πρότεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Έτσι μόνο θα αποφευχθεί μια σαρωτική νίκη της (ακραίας και τροτσκιστικής στην αντίληψη ελληνικής) αριστεράς, όπως αυτή εκφράζεται μέσω του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι μόνο θα αποφευχθεί μια φοβερή......

πανωλεθρία της Δεξιάς, μια εξέλιξη που θα θέσει την ευρύτερη εθνική παράταξη στο περιθώριο των εξελίξεων για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Και την ώρα που ο μικρός Αλέξης κάνει τον μάγκα και τον ανυποχώρητο, η Δεξιά σπαράσσεται, συρρικνώνεται και οπισθοχωρεί συνεχώς, με την κύρια ευθύνη να βαραίνει τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τους υπόλοιπους «λεβέντες» της Δεξιάς, που δεν κάνουν ούτε για θυρωροί διώροφου κτιριίου...

Που είναι ο Αντωνάκης οεο;

Στον τσαμπουκά του Αλέξη Τσίπρα και των αποφασισμένων ανθρώπων του, όπως ο εριστικός Πέτρος Τατσόπουλος (που θέλει να δείρει τους πάντες), που βγήκαν παγανιά να μας θυμίσουν ότι «Βάρκιζα τέλος», ασχημονώντας μάλιστα, η ελληνική Δεξιά αντιπαραθέτει ως πρώτο παίκτη, τον ιδεολογικοπολιτικά άνευρο, παροιμιωδώς ανίκανο και φοβικό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος συρρίκνωσε τη ΝΔ, θέτοντάς την στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων και αδυνατεί να κάνει το ο,τιδήποτε θα αντέστρεφε αυτή την πορεία.

Ο τύπος αυτός, αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, έλεγε προεκλογικά και σε κάθε περίσταση το αντίθετο από αυτό που ήθελε να πει και έφτασε στο σημείο, νομίζοντας ότι βρισκόταν κοντά στην αυτοδυναμία (έτσι του έλεγαν όσοι τώρα λιποθυμούν ή κρύβονται), να τονίσει ότι αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, απαιτείται νέα προσφυγή στην κάλπη! Τώρα, φυσικά, ανακρούει πρύμνα, γιατί αποκαλύφθηκε ότι τον κοροΐδευαν αυτοί που τον έβαλαν στη γυάλα και ότι αν πάει τώρα στην κάλπη, η ελληνική Δεξιά, στην αστική της έκφραση, θα περιθωριοποιηθεί για πάρα πολύ καιρό... Και κάτι σημαντικό: αντί να προσπαθήσει να ενώσει τη Δεξιά, ενόψει μάλιστα του θανάσιμου κινδύνου ονόματι ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς και οι ανεπαρκείς όσο και ανεκδιήγητοι ΠΟΛΑΝίτες συνεργάτες του, επιτίθενται στα άλλα δεξιά κόμματα, με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο...

Πάνος Καμμένος ή αλλιώς, το απόλυτο χάος και το λεγόμενο loose weapon

Εδώ να δείτε κατάσταση! Όντας ο ίδιος «χαώδης» στη διαχείριση των πραγμάτων, αλλά και αντιμέτωπος με συνεχείς δολιοφθορές από τους παράξενους που απαρτίζουν το σαθρό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αντιδρά σπασμωδικά, υπερπροβάλλεται, στήνει σαματάδες και τσακώνεται στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα με δημοσιογράφους που τον προβοκάρουν αλλά σπάνε και μεγάλη πλάκα μαζί του, ξέροντας ότι τα παίρνει στο κρανίο για πλάκα (κοινώς «τσιμπάει») και μετά δεν ξέρει τι λέει. Ο Πάνος Καμμένος, υπογράφει ο ίδιος αναρτήσεις στα social media και γενικά, δημιουργεί μια εικόνα αναξιόπιστου και απρόβλεπτου παίκτη στον ευρύτερο δεξιό χώρο. Εκεί κατατάσσεται, αν και δεν έχει δώσει ιδεολογικό στίγμα, γιατί γουστάρει να αλιεύει και αυτός, στα ολίγον θολά αντιμνημονιακά νερά.

Όσο για την επικοινωνία του κόμματός του, ο Πάνος Καμμένος με Τέρενς Κουίκ μάλλον δεν πάει πουθενά και συμβάλλει στη σύγχυση και στο χάος που επικρατούν στον ευρύτερο δεξιό χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πολύ κακή διαχείριση των διαρροών για plan b και των συζητήσεων για έγγραφα ή επιστολές που δόθηκαν ή δεν δόθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να βγαίνουν και να λένε ότι τους κατέβει στα ΜΜΕ, περί «συνωμοσίας» και «προβοκάτσιας» και άλλα φαιδρά, την ώρα που το έγγραφο βλέπει το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν... το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θέσεις στο ΔΣ... της ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων)!!! Συντονισμός μηδέν στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μηδέν όμως.

Έχοντας μάλιστα μια μάλλον «αμφιλεγόμενη» σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα μιας αντιμνημονιακής πλατφόρμας, ο Πάνος Καμμένος έχει αρχίσει να εκνευρίζει αφόρητα με τα ήξεις-αφίξεις του πολλούς δεξιούς, που αρχίζουν και φοβούνται από τη δημοσκοπική επέλαση του ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ για τη χώρα και το έθνος μας, εθνομηδενιστικού ΣΥΡΙΖΑ.

Χρυσή Αυγή, ή πως λέμε... ΝΔ!

Εδώ αρχίζουν τα πολύ «ωραία»! Από τις αβρότητες με τον Κάρολο Παπούλια, περάσαμε στην on camera εξύμνιση του Κώστα Καραμανλή από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο. Ας πάμε όμως λίγο σε κάποια αποσπάσματα από τους «χαριτωμένους» διαλόγους του κατά τα άλλα «πολύ ακραίου» Νίκου Μιχαλολιάκου, με τον Κάρολο Παπούλια, μιας και κόντεψαν να βγουν και «κολλητοί» (πάλι καλά που έχουν διαφορά ηλικίας, γιατί αλλιώς, θα έβγαιναν γνωστοί σίγουρα)! Διαβάστε:

Ν. Μ.: Πιστεύουμε ότι η μόνη λύση για εμάς προσωπικώς για μένα και για τους συνεργάτες μου θα ήταν μια εθνική κυβέρνηση, οικουμενική κυβέρνηση, αν θέλετε –το ίδιο πράγμα είναι- με την έγκριση της Βουλής, με επικεφαλής πρόσωπο μη πολιτικό, με διεθνές κύρος, το οποίο θα έχει την απόλυτη ευθύνη στη συγκρότηση της κυβερνήσεώς του... Πιστεύω ότι εκφράζω την αγωνία ενός σημαντικού μέρους του ελληνικού λαού -όχι των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ούτε κατ' ανάγκην δεξιών ή αριστερών- πολλών ανθρώπων, οι οποίοι (σ.σ. προσέξτε εδώ...) χωρίς να είναι ρατσιστές (σ.σ. μην τον παρεξηγήσουν κιόλας...) έχουν δει τον κοινωνικό ιστό στις γειτονιές τους, στα χωριά τους να έχει κυριολεκτικά διαλυθεί.

Και εδώ αρχίζουν κάτι προσωπικά και κοντέψαμε να φτάσουμε και στα σιρόπια, μιας και έσπασε εντελώς ο πάγος:

Κ. Π. Έμενα στη Φιλολάου ψηλά, στο 31.

Ν. Μ.: Στο 147 είναι το πατρικό μου από προπολεμικά... Σας ευχαριστώ που με δεχθήκατε.

Κ. Π.: Για όνομα του Θεού, μην το λέτε αυτό.

Ν. Μ.: Έναν τόσο κακό άνθρωπο.

Κ. Π.: Δεν νομίζω.

Ν. Μ.: Όχι, όπως τέλος πάντων εικάζουν και λένε.

Κ. Π.: Από τη Γούβα και κακός;

Ν. Μ.: Από τη Γούβα, ακριβώς. Στα σύνορα Γούβας-Παγκρατίου μάλλον, Δικαιάρχου και Φιλολάου.

Κ. Π.: Δικαιάρχου και Φιλολάου.

Ν. Μ.: Στη Γούβα στην Πλατεία Πλυτά έπαιζα μικρός. Να μην σας κουράζω άλλο γιατί ξέρω ότι είχατε...

Κ. Π.: Σας ευχαριστώ. Έχω αναλάβει την υποχρέωση να σας εγχειρίσω από τον κ. Καμμένο τις θέσεις του κόμματός του.

Ν. Μ.: Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Να είστε καλά.

Κ. Π.: Και εσείς το ίδιο.

Ν. Μ.: Να είστε καλά. Την καλησπέρα μου. Χαίρετε, κύριε Πρόεδρε.

Κ. Π.: Στο καλό, κύριε Πρόεδρε.

Είναι αυτό που λέμε, πήξαμε στις ακρότητες! Είχαν ακολουθήσει οι δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου υπέρ του Κώστα Καραμανλή και της φιλορωσικής του πολιτικής, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο: «η οποιαδήποτε υπηρεσιακή κυβέρνηση προκύψει να ασκήσει βέτο, το βέτο που είχε κάνει ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι και το οποίο είναι ένα από αυτά που πλήρωσε πολύ ακριβά στη συνέχεια, όπως γνωρίζει ο ελληνικός λαός». Όπα και θαυμστής του «κουρασμένου» ο Νίκος Μιχαλολιάκος! Το είδαμε και αυτό! Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, «κλείνει το μάτι» ποικιλοτρόπως στη ΝΔ και τρόπιν τινά, προσδένεται στο άρμα του Αντώνη Σαμαρά. Ακολουθεί μήπως τη διαδρομή του Μάκη Βορίδη, με τον οποίο άλλωστε συνυπήρξαν στη Νεολαία της ΕΠΕΝ; Δεν αποκλείεται.

http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου