Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΤΡΟΜΑΞΑΝΕ...

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΝΙΑΡΗ
Δεν πέρασε ούτε ένα εικοσιτετράωρο από την μεγάλη εκλογική νίκη της Αριστεράς και οι αστοί «έδειξαν τα δόντια τους». Η οικονομική τρομοκρατία, οι προβοκάτσιες, συνοδεύονται από απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας και υπευθυνότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες δυνάμεις της Αριστερά.
Ξέχασαν όσα οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει ένα τοπίο ερήμωσης στην ελληνική οικονομία, ξέχασαν ότι οι ίδιοι άφησαν τις τράπεζες χωρίς κεφάλαια με το κούρεμα του PSI, ξέχασαν κυρίως ότι εκατομμύρια εργαζόμενοι και επαγγελματίες φυτοζωούν και έρχονται σήμερα απαιτώντας «επανορθώσεις» στα ερείπια που δημιούργησαν.
Οι εκπρόσωποί τους, είτε λέγονται Μέρκελ, είτε τραπεζίτες είτε γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός τους γύρισε την πλάτη και πλέον το φοβικά διλήμματα και οι εκβιασμοί όχι μόνο δεν περνάνε, αλλά θα λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ γι' αυτούς που τα διοχετεύουν.
Δεν ανέχονται λοιπόν ούτε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, που βεβαίως δεν έδωσε εκλογική αυτοδυναμία στην Αριστερά αλλά την ενίσχυσε αποφασιστικά, διαμορφώνοντας τη βάση για μια άλλη πορεία στη χώρα.
Ένας νέος αέρας πλέον φυσάει στους χώρους δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, κυριαρχεί η προσμονή για ναι νέα αρχή, για μια άλλη πορεία για το λαό και τη χώρα. Είτε σχηματιστεί κυβέρνηση είτε όχι, ο λαός είναι πιο ώριμος, πιο αποφασισμένος να αλλάξει τα πολιτικά πράγματα. Η Αριστερά μπορεί να γράψει λαμπρές σελίδες στην ελληνική ιστορία, αρκεί να το πιστέψει.
Αυτές της ώρες ο κόσμος της Αριστεράς έχει στραμμένα τα βλέμματά του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το λόγο της συντρόφισσας Αλέκας Παπαρήγα. Την καλεί έστω και αυτή τη στιγμή να πει το ναι να μπει μπροστά, σαν η μεγαλύτερη δύναμη της Αριστεράς, για μια κοινή πορεία, για ένα κοινό βηματισμό που θα ανοίξει το δρόμο για μια νικηφόρα πορεία για την Αριστερά.
Δεν είναι ώρα για να κοιτάμε πίσω, δεν θα μετρήσουμε αυτή την ώρα τα σωστά και τα λάθη που η κάθε πολιτική δύναμη έκανε τις τελευταίες δεκαετίες. Ο λαός και πολύ περισσότερο ο λαός της Αριστεράς απαιτεί από όλες της ηγεσίες να «σταματήσουν» και για λίγο και να σκεφτούν. Είναι δυνατόν όταν ο λαός καταστρέφεται να παρακολουθούμε σαν παρατηρητές της κατάσταση; Είναι δυνατόν όταν η χώρα βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου, αυτές να ''συζητάνε'' για όσα ο λαός θεωρεί λεπτομέρειες;
Είναι η ώρα λοιπόν να πούμε ως εδώ! Αριστερή αντεπίθεση παντού. Με το λαό στο πλάι μαςμπορούμε. Στις μάχες που έρχονται μπορεί να αποκτήσει εμπειρίες, μπορεί να γυρίσει σελίδα. Να δώσουμε το σύνθημα λοιπόν που περιμένει με προσδοκία ο λαός μας. Αν αυτό συμβεί οι αστοί όχι μόνο θα είναι τρομαγμένοι, αλλά μπορεί να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου