Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προσβλητική η στάση της κυβέρνησης



Απαξιωτική, προκλητική και προσβλητική χαρακτήρισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.) τη στάση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α..


Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. κατήγγειλαν ότι, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό του αριθμού των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και του ακριβούς ποσού της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης. Παράλληλα, επέκριναν έντονα την απόφαση-σύσταση προς τους Ο.Τ.Α. να χρησιμοποιήσουν έναν ελάχιστο αριθμό εργαζομένων στην εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με την Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α., την αποκλειστική ευθύνη για τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν στη διαδικασία των εκλογών θα την έχει η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε και την Κ.Ε.Δ.Ε. και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες», «πιέζοντας το Υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε στην υπό δημοσίευση κοινή Υπουργική Απόφαση να προβλεφθεί το επαρκές προσωπικό, με βάση και την εμπειρία προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της προσεχούς Κυριακής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου