Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ



ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ – ΜΕΣΑ Ή ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - ΑΛΗΘΕΙΑ & ΨΕΜΑΤΑ

Τελικά οι εκβιαστές και εκπρόσωποι των δανειστών στην Ελλάδα δεν βάζουν μυαλό, συνεχίζουν να εκβιάζουν τον λαό ΕΥΡΩ ΄ ΔΡΑΧΜΗ, ΜΕΣΑ ‘Η ΕΞΩ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με τσόντες τους ΔΗΜΑΡ – ΔΗΣΥ – ΔΡΑΣΗ – ΛΑΟΣ - …, καθώς και η πλειοψηφία των ΜΜΕ, παίζουν το παιχνίδι ευρώ ή δραχμή, μέσα ή έξω από την ΕΕ, μνημόνιο ή χάος.

Καταρχάς εάν ήταν αληθές το μνημόνιο ή χάος, ευρώ ή δραχμή, καταστροφή η νέα προσφυγή στις κάλπες, αυτοί που τόσο νοιάζονται να μας σώσουν, να σώσουν την πατρίδα, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είχαν 168 έδρες, γιατί δεν έκαναν συγκυβέρνηση να σώσουν την πατρίδα και την αφήνουν να καταστραφεί με νέες κάλπες ?

Να σημειώσω ότι και στις δηλώσεις τους, μετά το πέρας της υπό τον εξαιρετικό Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνέχισαν να παίζουν το ίδιο παιχνίδι στον Ελληνικό λαό, με την βοήθεια του Σόιμπλε και άλλων εκπροσώπων των τραπεζιτών.

Ο λαός ψήφισε εναντίον του μνημονίου 60%, και όχι 32% ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που προσπάθησαν να καπελώσουν και να εξαναγκάσουν το 60% να αποδεχτούν την πολιτική τους. Τα περί δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης να κυβερνήσετε, είναι γελοίο, στην πρώτη στροφή, ή ποιο σωστά μόλις ερχόταν κάποιος νόμος που δεν συμφωνούσαν θα τραβούσαν το χαλί, και θα μας έλεγαν, είδατε, αυτοί φταίνε κλπ.

Ας υποθέσουμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση καταγγέλλει το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση.

Θα ζητήσει πχ η Γερμανία την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Καταρχάς πρέπει να σημειώσω δεν υπάρχει συνθήκη που να προβλέπει τέτοια διαδικασία εξόδου.

Υποθέτουμε ότι το ζητά, πρέπει λοιπόν να γίνει σύγκληση των κρατών της Ευρωζώνης όπου και οι 17 (και εμείς) ψηφίσουμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, διαφορετικά δεν μπορεί να απόμπευτη η Ελλάδα από τι ευρώ.

Υποθέτουμε ότι το ζητάμε εμείς, η έξοδο μας από το ευρώ και την Ευρωζώνη γίνετε η σύγκληση των κρατών μελών της Ευρωζώνης, και πχ ένα κράτος μέλος ψηφίζει όχι στην έξοδο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.

Ο Μάριο Μόντι δήλωσε ότι εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα ακολουθούσουν άλλα 8 κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

Μόνο λόγο ακυβερνησίας 14/5/12 26 ευρωπαϊκές τράπεζες υποβαθμίστηκαν, λόγο νέας εκλογικής αναμέτρησης το ευρώ πέφτει, τα διεθνή χρηματιστήρια πέφτουν τα spreads άλλων των κρατών της ευρωζώνης ανεβαίνουν, φανταστείτε το σενάριο επιστροφής στην δραχμή !!!!

Γαλλικές μελέτες δείχνουν ότι επιστροφή στην δραχμή της Ελλάδας θα στοιχίσει στους Γάλλους φορολογουμένους 67 δις περίπου και 24 δις στις Γαλλικές επιχειρήσεις και τράπεζες που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα, Γερμανικές μελέτες υπολόγισαν ότι θα στοιχίσει στους Γερμανούς φορολογουμένους 82 δις περίπου συν τις παράπλευρες απώλειες, άλλοι δε μελετητές έχουν κοστολογήσει την ζημία της επιστροφής της Ελλάδας στην δραχμή στο 1 τρις USD !!!

Με την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή είτε ζητηθεί από την Γερμανία είτε ζητηθεί από την Ελλάδα, θα ψηφίσουν οι Ιταλοί ή Ισπανοί πχ να επιστρέψουμε στην δραχμή ? Εάν ναι τότε και αυτοί και άλλους θα αναγκαστούν στο τελευταίο εθνικό τους νόμισμα ιταλική λιρέτα, ισπανική πετσέτα, κλπ.

Όλα τα κράτη μέλη θα έχουν το ίδιο πρόβλημα με τα τραπεζικά διαθέσιμα που τώρα δίνονται από την ΕΚΤ, και με αυτό μας απειλούν ότι θα μας εξαναγκάσουν να ζητήσουμε από μόνοι μας να ζητήσουμε την έξοδο μας από το ευρώ.

Απαντήσεις υπάρχουν και για το Ελληνικό αυτό πρόβλημα, δεν θα επεκταθώ τώρα σε αυτό.

Μπορούμε να παραμείνουμε στο ευρώ προχωρώντας σε καταγγελία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και να μην υπάρχει πρόβλημα με την λειτουργία του κράτους και τις πληρωμές μισθών, συντάξεων, παιδεία, υγεία, κλπ.

Αυτή είναι άλλη μια απειλή των εδώ εκπροσώπων των τραπεζιτών.

Έχουμε λοιπόν στον προϋπολογισμό του 2012 - ΕΞΟΔΑ 100 δις και ΕΣΟΔΑ 84,7 δηλαδή ΕΛΛΕΙΜΜΑ 15,3 δις.

Ο λογαριασμός των εξόδων είναι

Συντάξεις 31,2 δις
Μισθοί 17,9 δις
Τόκοι 12,8 δις
Δαπάνες 22,8 δις
Πρόνοια 14 δις
Επιστροφές προς ΕΕ 2,5 δις (από κακοδιαχείριση)

Σύνολο 100 δις

Οι τόκοι είναι 12,8 δις που εάν καταγγείλουμε την δανειακή σύμβαση θα σταματήσουμε να τα πληρώνουμε μέχρι γίνουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για μια νέα συμφωνία, επομένως τα έξοδα μας θα είναι 100 δις – 12,8 δις = 87,2 δις. Άρα το έλλειμμα μας θα είναι 2,5 δις. Δυστυχώς σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε τα ομόλογα που αποφασίστηκε να πληρωθούν ακούρευτα τώρα τον Μάιο τα 4,5 δις. Σύνολο ελλείμματος 2,5 δις + 435 εκ = 3 δις.

Η δανειακή σύμβαση του μνημονίου 2, τα χρήματα πηγαίνουν στο ειδικό ταμείο που ψήφισε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και είναι μόνο για την αποπληρωμή των δανείων και όχι δάνειο προς το Ελληνικό κράτος για μισθούς και συντάξεις, καθώς και επίσης τα έσοδα του κράτος. Εάν πχ αύριο το ΔΝΤ δεν δώσει την δόση του, θα τα πάρουν χωρίς να μας ρωτήσουν από το ειδικό ταμείο, και τότε όντως δεν θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις.

Κάλυψη των 3 δις μπορεί να γίνει μόνο με την καταγγελία του μνημονίου.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δικαίωμα να δανειστούμε εκτός τρόικας. Μετά την καταγγελία θα μπορούμε και πολλοί έχουν συμφέρον γεωπολιτικά να το κάνουν.

Πληρώσαμε τα ομόλογα του δανείου των 435 εκ, γιατί όπως μας είπαν οι εκπρόσωποι των τραπεζιτών ήταν ότι γιατί ήταν στο Αγγλικό Δίκαιο !!!!!!!!!!

Τότε κύριε Βενιζέλο κύριε Σαμαρά γιατί αποδεχτήκατε στο μνημόνιο 2 το αγγλικό δίκαιο ? Για να προστατεύεστε τους δανειστές ? Είναι τα αφεντικά σας δεν είναι ο λαός ?

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ τι έχει να γίνει εάν πάρουμε το νέο δάνειο των 130 δις, από εκβιασμούς, …. Θα έχουμε ότι πάρεις 1 ευρώ. Θα σου ζητήσουν οι Γερμανοί την γυναίκα σου και οι παιδεραστές Ολλανδοί το παιδί σου.

Βάσει απόφασης του ΟΗΕ, βάση του δεδικασμένου του 1939 πάλι με την Ελλάδα όπου ο Μεταξάς κέρδισε την δίκη, απόφαση που επικαλέστηκε και η Αργεντινή να διώξει το ΔΝΤ, προέχει ο λαός, για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΔΗΣΥ-ΔΡΑΣΗ κλπ προέχουν οι δανειστές, και με το μνημόνιο 2 υπέγραψαν το αγγλικό δίκαιο, εκχώρησαν την εθνική μας κυριαρχία, και έχουν ακόμη και σήμερα το θράσος να ομιλούν, να μας εκβιάζουν, να μας λένε ότι είναι μονόδρομος η δίκια τους λύση, να μας σώσουν και πάλι !!!!!!!!!!!!!!

Ο λαός έχει ήδη εκφανθεί, μέσα στο ευρώ, καταγγελία της δανειακής σύμβασης, αυτό πολεμούν, για αυτό οι εκβιασμοί θα συνεχιστούν, η πολιτική τους του σοκ και δέος δεν ξέρω μέχρι που μπορούν να την φτάσουν για να στηρίξουν την πολιτική τους υα δίνουμε όλα.

Υπέγραψαν μέχρι και το κλείσιμο της Βουλής για τις εκλογές της 6/5 ψήφιζαν τα πάντα, ακύρωσαν δικό τους νόμο με νέο νόμο για την ρύθμιση των οφειλών στην εφορία, και ΤΩΡΑ, ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ, μας το παίζουν αντί-μνημονικοί, θα επαναδιαπραγματευθούν τα πάντα !!! και … και … ΗΜΑΡΤΟΝ οι ψεύτες.
Σου λένε, διαπίστωσαν οι δανειστές, ότι θα πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους, να μην χάσουν τόσο ευνοϊκούς όρους που τους έδωσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα πάντα όλα, επιστροφή απεχθών δανείων, ορυκτό πλούτο, …, εάν κερδίσουμε τις προσέχεις εκλογές και κάνουμε συγκυβέρνηση, θα μας κάνουν δυο τρεις αλλαγές, θα τους παρουσιάσουμε ως επιτυχία, αλλά φίλη φίλε, όλο ποιο βαθειά στον λάκκο, γιατί τα νέο δάνειο που έρχεται είναι με το Αγγλικό δίκαιο. Αυτό ψηφίσαν, δεν είναι δοσίλογοι? Δεν είναι η συγκυβέρνηση κυβέρνηση Τσολακογλου ? Εάν δεν είναι τι είναι ?

Η των τελευταίων ημερών φυγή κεφαλαίων από τις Ελληνικές τράπεζες, γίνεται εξαιτίας του Σαμαρά – Βενιζέλου και λοιπών εκβιαστών που τρομοκρατούν τον λαό με επιστροφή στην δραχμή.

Να σας υπενθυμίσω ότι είχε παρέμβει η εισαγγελία για διάδοση ψευδών ειδήσεων στα περί επιστροφής της δραχμής, τώρα το άφησαν να παίζει ….

Φίλη, φίλε, μην φοβάσαι, μαυρίστε τους.

Φίλη, φίλε, βγάλε τον φόβο από την διπλανό σου, αγωνίσου για το αύριο, μην πεις αύριο ότι δεν ήξερες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου