Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ



Αισθητή ήταν η πτώση της συμμετοχής που έπεσε από το 65% στο, περίπου, 55%. Σε απόλυτους αριθμούς, 100.000 φοιτητές και σπουδαστές ψήφισαν φέτος, ενώ πέρυσι στις εκλογές συμμετείχαν 135.000 άτομα. Εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων σημείωναν πάντως, ότι η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη απ' όσο αναμενόταν.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι φοιτητικές παρατάξεις δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε κοινά αποτελέσματα. Η ΔΑΠ παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, η ΠΑΣΠ σημειώνει μεγάλη πτώση (κατά την Πανσπουδαστική του ΚΚΕ η πτώση ξεπερνάει το 10%), σαφή άνοδο των δυνάμεών τους καταγράφουν οι Ενιαίες Αριστερές Κινήσεις (εξωκοινοβουλευτική αριστερά), ενώ μικρή αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά της Αριστερής Ενότητας του Σύριζα. Σχεδόν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, ή, με ισχνή πτώση, είναι τα ποσοστά της Πανσπουδαστικής του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΠ σε 65 από 197 συλλόγους πανεπιστημίων, δίνει στον εαυτό της 42,01%, στην ΠΑΣΠ 24,97%, στην Πανσπουδαστική 12,52%, τα ΕΑΑΚ 9,80% και στην Αριστερή Ενότητα 5,30%. Η παράταξη καταγράφει στις δυνάμεις της αύξηση μιας μονάδας σε σχέση με τα περυσινά της ποσοστά, στην ΠΑΣΠ δύο μονάδες μείωση των ποσοστών της, στην Πανσπουδαστική μία μονάδα κάτω, στα ΕΑΑΚ μία μονάδα επιπλέον και στην Αριστερή Ενότητα, αύξηση του ποσοστού της επίσης κατά μια μονάδα.

Η Πανσπουδαστική, σε 116 από 200 συλλόγου στα ΑΕΙ, δίνει στον εαυτό της 17,43% (+ 1% σε σχέση με πέρυσι), στην ΔΑΠ 30,50 (- 2%), στην ΠΑΣΠ 17,13% (-10 %) στα ΕΑΑΚ 10,89 (+1%) στην Αριστερή Ενότητα 8,36% (+ 3 %).

Η Αριστερή Ενότητα έδωσε στοιχεία από 61 εκ των 193 συλλόγων. Καταγράφει στην ΔΑΠ 31,1% (-1,2%), στην ΠΑΣΠ 19,9% (-9,9%), στην Πανσπουδαστική 17,1% (+1,5%), στα ΕΑΑΚ 12,3% (+2%), στον εαυτό της 11,6% (3,9%).

Η ΠΑΣΠ δεν έδωσε την Τετάρτη συγκεντρωτικά αποτελέσματα.

«Οι φοιτητές και σπουδαστές από όλα τα ιδρύματα της χώρας, με τη σημερινή μαζική τους συμμετοχή, έστειλαν ένα ξεκάθαρο και ηχηρό πολιτικό μήνυμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Α. Παπαμιμίκος.

«Ανέδειξαν πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά για 26η συνεχόμενη χρονιά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τη μεγάλη κεντροδεξιά φοιτητική παράταξη, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη μοναδική ολοκληρωμένη πρόταση για την Ανώτατη Εκπαίδευση» συνέχισε.

«Κόντρα σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν για την κυριαρχία και αποδοχή των ιδεών της Αριστεράς, και όσων ενσυνείδητα θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της γενιάς μας αλλά και ολόκληρης της χώρας, χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές είπαν ένα μεγάλο όχι στο λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση και ένα μεγάλο ναι στην πρόοδο και την υπευθυνότητα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου