Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

«Οχι» των Ελλήνων στη λιτότητα λένε τα ξένα ΜΜΕ



 

Για ψήφο οργής και τιμωρίας των δύο «μεγάλων» κομμάτων κάνουν λόγο τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε τηλεγραφήματά τους για τα αποτελέσματα των εκλογών στη χώρα μας, τα οποία, όπως τονίζουν, οι Έλληνες θέλησαν να καταδικάσουν την πολιτική της λιτότητας.

«Οχι» των Ελλήνων στη λιτότητα λένε τα ξένα ΜΜΕ
Η οργή των Ελλήνων που οφείλεται στην πολιτική της λιτότητας καταγράφηκε στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές με την ισχυρή μείωση του ποσοστού των δύο (πρώην) ισχυρών κομμάτων και τη μετακίνηση των ψηφοφόρων σε μικρότερα κόμματα, αναφέρειτο Reuters.
Η Ελλάδα ήταν έτοιμη για το πολιτικό αδιέξοδο καθώς η τιμωρία των δύο πρώην «μεγάλων» ήταν κριτήριο επιλογής ψήφου, αναφέρει.


Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων τονίζει ότι είναι πολύ προβληματικός ο σχηματισμός κυβέρνησης και ότι τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών βυθίζουν τη χώρα σε νέα οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα.

«Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε, αλλά μείωσε τα ποσοστά της κατά περισσότερο από ένα τρίτο, σε σχέση με τις εκλογές του 2009, το ΠΑΣΟΚ είχε μεγάλη πτώση, ενώ το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήλθε δεύτερο, αναφέρει η εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».
Τονίζει, επίσης, ότι «η αλήθεια είναι απλή: κέρδισαν όλοι όσοι εναντιώνονται στο σχέδιο θυσιών που επιβάλλεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Οι αριθμοί δείχνουν ότι είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, να συσταθεί κυβέρνηση, διότι δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί το σκληρό μήνυμα της κάλπης».

Η φημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» γράει ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών, είναι αδιάψευστο, η Ελλάδα είπε όχι στην λιτότητα» και ότι «τα κόμματα που τάσσονται κατά των περικοπών των τελευταίων ετών, κέρδισαν ποσοστό της τάξης του 65%. Τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα, από το 77% των ψήφων που είχαν εξασφαλίσει το 2009, περιορίζονται στο 35%».

«Οι εκλογές αυτές, εξέφρασαν την απόρριψη του πολιτικού συστήματος από μέρους των ψηφοφόρων, ο κόσμος θέλει δουλειά, και λίγη περισσότερη βεβαιότητα για το μέλλον του», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5.

«Τόσο ο ελληνικός, όσο και ο γαλλικός λαός, εκφράζουν τη θέληση μιας Ευρώπης που να μην είναι, πλέον, γερμανική», γράφει ο διευθυντής της οικονομικής εφημερίδας «Ιλ Σόλε 24 ώρες», Ρομπέρτο Ναπολετάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου