Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Συμπαράταξη της Αριστεράς έστω και την τελευταία στιγμή



φωτ.Οδοφρ. 

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για την ενότητα της Αριστεράς ακόμη και την ύστατη αυτή ώρα απευθύνουν άλλοι δεκαεννέα αριστεροί ανένταχτοι πολίτες της Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους πρόσωπα από τον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων. Όλοι συνυπογράφουν το σχετικό κείμενο που δημοσιεύθηκε στην “Αυγή” το περασμένο Σάββατο και στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται:

“Θέλοντας, έστω και την τελευταία στιγμή, να θυμίσουμε στις ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς ότι η συμπαράταξη δυνάμεων είτε με τη μορφή κοινωνικών μετώπων είτε απλής εκλογικής συνεργασίας οδήγησε σχεδόν πάντα σε πολλαπλασιασμό της επιρροής της Αριστεράς εν γένει και στον σχηματισμό πλειοψηφικών κινημάτων, προσθέτουμε τη φωνή μας για ενιαία δράση σ’ αυτήν των νέων συντρόφων/σών και συναγωνιστών/τριών όλων των αποχρώσεων της Αριστεράς.
Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η υποστήριξη και αποδοχή της πρότασης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική ή μετεκλογική συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς όχι μόνο δεν καλλιεργεί 'κοινοβουλευτικές αυταπάτες', αλλά ανταποκρίνεται στην αδήριτη ανάγκη για μια αριστερή διέξοδο από την κρίση προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Απευθυνόμαστε και στους συντρόφους μας της αυτοπροσδιοριζόμενης ως ανανεωτικής και σοσιαλιστικής Αριστεράς και τους καλούμε να συμπαραταχθούν σ’ αυτή την προσπάθεια, αντί να εφευρίσκουν δικαιολογίες για να καλύψουν προσωπικές φιλοδοξίες”.
Οι νέες υπογραφές που προστέθηκαν στο σχετικό κείμενο είναι:
Αντωνόπουλος Γιώργος Πολ. Μηχανικός, Γκιουλέκας Κώστας συντ. πολιτικός μηχανικός, Κοροβίνης Θωμάς συγγραφέας, φιλόλογος, Κοτούλας Απόστολοςζωγράφος, Κερμανίδης Γαβριήλ δικηγόρος, Κρομμύδας Σταύρος μουσικός, Λαθήρας Βασίλης γιατρός, Λαχάς Κώστας Ζωγράφος – πεζογράφος, Μπαλτάβια Ισμήνηφοιτήτρια, Παπαδόπουλος Αριστειδης έμπορος, Παπαθανασίου Λέναβιβλιοθηκονόμος, Πέτσος Χρήστος εκπαιδευτικός, Σμάρω Ανδριανάκηδημοσιογράφος, Σφίγγος Δημήτρης μουσικός, Φούσκα Χρυσούλα εκπαιδευτικός,Φούσκα Αικατερίνη συνταξιούχος, Φωτιάδης Γιώργος συνταξιούχος,Χατζηγρηγορίου Μαρία επικοινωνιολόγος σεναριογράφος, Χατζηπαναγιώτου Σωτηρία εκπαιδευτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου