Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η ΝΔ μετεξελίσσεται σε ΕΠΕΝ



Ο Μάκης Βορίδης μετά την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο Αθηνών διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από τη φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990. Στη θέση αυτή είχε αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Νίκο Μιχαλολιάκο (σήμερα γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής).


Τον Απρίλιο του 1994 μαζί με άλλα 200 στελέχη του ευρύτερου πατριωτικού - εθνικιστικού χώρου, προερχόμενα κυρίως από την Ε.Π.ΕΝ. και το διαλυθέν ΕΝ.Ε.Κ., ίδρυσε το Ελληνικό Μέτωπο και εξελέγη με ισχυρή πλειοψηφία Πρόεδρός του, θέση την οποία κράτησε μέχρι την άρση της πολιτικής δράσεως του Ελληνικού Μετώπου από την Κεντρική του Επιτροπή, τον Μάιο του 2005.

Τον Νοέμβριο του 2011, διορίστηκε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ. υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Στη θέση αυτή παρέμεινε και μετά την αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ.

Σήμερα ο Μάκης Βορίδης, ηγετικό στέλεχος της Ν.Δ. είναι αυτός που καθορίζει πλέον το ιδεολογικό χώρο που θα κινείτε το κόμμα, και το κόμμα της Ν.Δ. προτάσσει τον κίνδυνο να πάρει την εξουσία η αριστερά (τα ίδια έλεγε και η χούντα το 1967), φέρνοντας την χώρα πολλά χρόνια πίσω σε εμφύλιο-πολεμικές καταστάσεις, που διαίρεσαν και γονάτισαν τον Ελληνικό λαό.

Τώρα τι σχέση έχει η Ντόρα Μπακογιάννη και αυτές της ιδεολογίες, μάλλον καμία την καρέκλα της Υπουργού Εξωτερικών αναζητεί αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο.

Μάκης Βορίδης - επιστήμον των ιδεών
Άδωνης Γεωργιάδης – προπαγάνδας και Διαφωτισμού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου