Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ


Daytripper, de Gabriel Bá e Fábio Moon

ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ...

ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ:

1 Ιρλανδία: Δημοψήφισμα στις 31 Μαϊου για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο
Στις 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το ιρλανδικό δημοψήφισμα για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕΕ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ενώπιον των βουλευτών την Τρίτη.


2 Ολλανδία: Εκλογές στις 12 Σεπτεμβρίου
25-4-2012 Η κυβέρνηση συνασπισμού της Ολλανδίας κατέρρευσε τη Δευτέρα καθώς στη διάρκεια του σαββατοκύριακου τα κόμματα που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις περικοπές δαπανών 16 δισεκατομμυρίων ευρώ που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί έναντι των Βρυξελλών να πραγματοποιήσει.
3 Η Τουρκία κατάφερε να διώξει το ΔΝΤ 24 φορές!
Όταν το 2002, η παράταξη αυτή ήρθε για πρώτη φορά στην εξουσία έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας αφού είχαν κληθεί από ην Τουρκία ήδη 24 φορες.
Το επίτευγμα της παράταξης είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ψηφίζεται διαρκώς στις εκλογές. Η ανάπτυξη έφτασε το 6%-7%, μείωση η φτώχεια αλλά και η ανεγία κατά 9% ενώ το εισόδημα όχι απλά αυξήθηκε αλλά διπλασιάστηκε!
Το Μάρτιο, η κυβέρνηση Έρντογαν ανακοίνωσε πως έδωσε τέλος στις συνομιλίες με το ΔΝΤ σχετικά με τη σύναψη νέου δανείου.
4 ΔΝΤ εναντίον... ΔΝΤ, για την λιτότητα στην Ελλάδα
Το ελληνικό κυνήγι παγκόσμιου δημοσιονομικού ρεκόρ
Οι δημοσιονομικοί στόχοι στους οποίους είχε συμφωνήσει η τότε ελληνική κυβέρνηση με την Τρόικα δεν είχαν προηγούμενο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία.

Μία νέα έκθεση του ΔΝΤ με στοιχεία από 173 προγράμματα λιτότητας σε 17 αναπτυγμένες οικονομίες στο διάστημα των τελευταίων τριάντα ετών έρχεται να ανατρέψει όσα υποστηρίζει και επιβάλλει στην Ελλάδα το ίδιο εδώ και δύο χρόνια.

Στην έκθεση, κατ' αρχήν, αναφέρεται πως η μέση μείωση του ελλείμματος που επετεύχθη στις 173 περιπτώσεις που εξετάστηκαν ήταν της τάξης του 1% του ΑΕΠ το χρόνο. Αυτό σημαίνει πως στην περίπτωση της Ελλάδας όπου το έλλειμμα μειώθηκε κατά 6% σε δύο χρόνια, δηλαδή 3% το χρόνο η μείωση ήταν τριπλάσια του μέσου όρου.

Η νέα αυτή έκθεση του ΔΝΤ καταλήγει σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα:
Τα μέτρα λιτότητας είναι καλύτερο να εγκρίνονται στο παρόν αλλά να εφαρμόζονται στο μέλλον, μόνον όταν η οικονομία αναρρώσει και η ανάπτυξη αποκτήσει σημαντική δυναμική.
5 Τσαρλς Νταλάρα: Δεν με εκπλήσσει το εκλογικό αποτέλεσμα
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως η Γερμανία παραμένουν ιδιαίτερα προσηλωμένες στη λιτότητα σε βάρος της ανάπτυξης, επιδεινώνοντας την κατάσταση σε χώρες όπως η Ελλάδα.

6 έρευνα της Μarc που παρουσίασε η τηλεόραση του Alpha
10/5/2012 Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ



7 το Dow Jones Newswires. Στο 25% ο ΣΥΡΙΖΑ
8 Wall Street Journal: Στο 25% έχει φτάσει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ
9 Goldman Sachs: Συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη
Επαναληπτικές εκλογές προβλέπει η Goldman Sachs στην έκθεσή της για την Ελλάδα, ενώ εκτιμά πως το αποτέλεσμα θα αναδείξει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτη δύναμη. Μάλιστα σύμφωνα με την έκθεση η συνεργασία των λεγόμενων μνημονιακών κομμάτων δε θα κρατούσε και η χώρα θα έμπαινε πάλι σε τροχιά εκλογών.
Όσον αφορά το σενάριο που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη, η επενδυτική τράπεζα υπογράμμισε πως «καθώς έχει αποδειχθεί ότι η απειλή παγώματος των δανείων από το εξωτερικό δεν φοβίζει τους Έλληνες ψηφοφόρους».
10 επιστολή Τσίπρα προς τους Ευρωπαίους
Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο…
Και τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν απώλεια, περίπου, 3,5 εκατομμύριων ψήφων, αθροίζοντας ποσοστό 33,5% των συνολικών ψήφων…
η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης η οποία το 2012 διανύει το πέμπτο διαδοχικό έτος βαθιάς ύφεσης….
Συνεπώς οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής….. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου