Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης ΤσίπραςΖήτησε κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς για να καταγγείλει το μνημόνιο




Με τον συμβολισμό της παράδοσης σκυτάλης από τη μία γενιά στην άλλη χαρακτηρίστηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Ομόνοια, του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Μανώλης Γλέζος, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


Ο κ. Γλέζος χαρακτήρισε «ψευτοδιλήμματα» τα διλήμματα που έχουν παρουσιαστεί από τα δύο μεγάλα κόμματα σε αυτές τις εκλογές. Παράλληλα, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους τόνισε: «Ξεχυθείτε όλοι και μην αφήσετε κανένα χωρίς να τον ταρακουνήσετε και να του πείτε “το πρόβλημα βρίσκετε στα χέρια σου και απόκτησε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου”. Βοηθήστε όλοι τον οργισμένο να μετατρέψει την οργή του σε ψήφο».



Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο περασμένο της ηλικίας του και τις επικρίσεις που έχει δεχθεί, λέγοντας μάλιστα πως λόγω της ηλικίας του, αλλά και των αγώνων που έχει δώσει θα μπορούσε να είναι σπίτι του και να φορά τις «πλουμιστές παντούφλες» του, αλλά: «Λέω “όχι”, θα είμαι ως την τελευταία στιγμή στις επάλξεις του αγώνα. […] Εμείς οι γέροντες πρέπει να έχουμε συναίσθηση των ευθυνών μας […] και το τόπος ανήκει στα νιάτα. […] Έλα Αλέξη, τόπο στα νιάτα».

Ακολούθησε η είσοδος του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος χαιρέτησε τους συγκεντρωμένους κρατώντας το χέρι του Μανώλη Γλέζου. 

«Λαέ χρόνια τώρα αποφάσιζαν χωρίς εσένα και ήρθε τώρα η ώρα να μιλήσεις και σήμερα η Αθήνα μίλησε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως το μήνυμα της συγκέντρωσης της είναι «μήνυμα της ανατροπής», «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ζήσει υποδουλωμένος», υπογράμμισε. «Δύο χρόνια τώρα ψήφιζαν ναι σε όλα και σήμερα ψηφίζεις εσύ. […] Σήμερα, με τη μαζική εντολή δίνετε εσείς εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς», ανέφερε κι επανέλαβε: «Κυβέρνηση συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων για να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και να απαλλαγούμε από το μνημόνιο, αυτός είναι ο στόχος μας».



«Δυο χρόνια τώρα χρειάστηκε να συγκρουστούμε με τα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα», πρόσθεσε. «Συγκρουστήκαμε με το τρίγωνο της αμαρτίας, τις δυνάμεις της πλουτοκρατίας, το τραπεζικό σύστημα και τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης», υπερθεμάτισε και συμπλήρωσε: «Οι μέρες της εξουσίας τους είναι πλέον μετρημένες, συνεχίστε να μας πολεμάτε έτσι αδιάκοπα μέχρι την Κυριακή και θα πάρετε την απάντηση στην κάλπη. Συμβιβαστείτε από τη Δευτέρα με την ιδέα πως δεν θα μπορείτε να καταστρέφετε άλλο τον λαό. […] Συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα δεν θα φοβίζετε εσείς τον λαός αλλά ο λαός εσάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου