Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

«Νεκρό γράμμα» οι όροι της συμφωνίας



Με αφορμή το ταξίδι του, ο «χαρισματικός Έλληνας αριστερός», όπως τον περιγράφει το Reuters, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά περιοδεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μεταφέροντας το μήνυμα «ας μιλήσουμε».


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο την παραμονή του πρώτου του ταξιδιού στο εξωτερικό, η έκπληξη των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας στρέφεται ενίοτε σε μία μαχητική ρητορία που παρασύρει την δυσαρεστημένη ελληνική νεολαία και θέτει σε συναγερμό τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Στο Παρίσι θα συναντηθεί με τους Πιέρ Λορέν και Ζαν-Λυκ Μελανσόν και στο Βερολίνο με τους Κλάους Έρνστ και Γκρέγκορ Γκίζι.

«Ο πρώτος λόγος που κάνουμε αυτό το ταξίδι είναι γιατί θέλουμε οι κυβερνήσεις αυτών των δύο χωρών, Γαλλίας και Γερμανίας, να δουν τι πρεσβεύουμε: αυτό που διαβιβάζεται στην Ευρώπη για μας δεν είναι αυτό που εκπροσωπούμε και θέλουμε», δήλωσε ο κ.Τσίπρας στο Reuters.

«Δεν είμαστε αντι-ευρωπαϊκή δύναμη. Μαχόμαστε να σώσουμε την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη. Ισως είμαστε η πιο φιλο-ευρωπαϊκή δύναμη στην Ευρώπη, γιατί αυτήν την στιγμή οι κυρίαρχες δυνάμεις θα οδηγήσουν την ένωση σε αποσταθεροποίηση και κατάρρευση, εάν συνεχίσουν την πολιτική λιτόητας», προσθέτει ο αρχηγος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Τσίπρας επανέλαβε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει στην εξουσία θα αναζητήσει επανεξέταση του πλαισίου πολιτικής, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, ενώ χαρακτήρισε «νεκρό γράμμα» τους όρους της συμφωνίας για τη στήριξη της χώρας με 130 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου