Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Κρήτη: Έσπασε τη σιωπή του νεαρός που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς



Παραμένει στο νοσοκομείο ο 18χρονος Κ.Χ. από τις Ατσιπάδες, ο οποίος πριν περισσότερο από ένα μήνα, φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.


Την περασμένη Τετάρτη στο πλαίσιο της έρευνας για τις ευθύνες των αστυνομικών, αστυνομικοί επισκέφθηκαν το 18χρονο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στην Αθήνα και του πήραν κατάθεση. Ο 18χρονος στην κατάθεσή του επιβεβαιώνει όσα εξαρχής κατήγγειλαν η οικογένεια και οι φίλοι του, περί ξυλοδαρμού του νεαρού από αστυνομικούς, μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κ.Χ., οι αστυνομικοί που προσήγαγαν τον ίδιο και τους φίλους του, ενώ τους "πέτυχαν" έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, τον έβαλαν σε ένα δωμάτιο και τον ξυλοκόπησαν. Ο νεαρός διηγήθηκε, στιγμή προς στιγμή, όσα έζησε εκείνη τη νύχτα, αλλά και όσα ακολούθησαν, με τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, που τελικά τον έστειλε εσπευσμένα στην Αθήνα για νοσηλεία.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, καθυστερεί η έκδοση του πορίσματος της ΕΔΕ, καθώς δύο νεαροί από την παρέα του 18χρονου δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί για να καταθέσουν στην αστυνομία.

Με βάση αυτή την καθυστέρηση, πολύ πιθανό είναι, τελικά, να προκύψουν ταυτόχρονα τα πορίσματα από τον πειθαρχικό και το ποινικό έλεγχο.

Πηγή: cretalive.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου