Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Καμπανάκι του φαρμακευτικού συλλόγου για τις ελλείψεις



Δραματικές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Στο μεταξύ, οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για ταλαιπωρία των ασφαλισμένων άνευ προηγουμένου, καθώς βρίσκουν μετ’ εμποδίων τα ακριβά φάρμακα, τα οποία είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων.


Ενδεικτική είναι η μαρτυρία ασθενούς η οποία υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία κατ’ οίκον. Πρόσφατα απευθύνθηκε σε έξι φαρμακεία μεγάλων νοσοκομείων, όπως είναι ο Άγιος Σάββας και ο Ευαγγελισμός, όπου και την πληροφόρησαν ότι στερούνται το συγκεκριμένο σκεύασμα. Τελικά μεσολάβησε ο γιατρός της για να προμηθευτεί την αγωγή της, ενώ την δεύτερη φορά την λύση έδωσε ο φαρμακοποιός της.

Η ίδια υπογράμμισε ότι έχει εξασφαλίσει την θεραπεία έως τις 8 Ιουνίου, αγωνιά ωστόσο γιατί πρέπει να περάσει την ίδια διαδικασία 18 ακόμη φορές, έως ότου να ολοκληρωθεί ο κύκλος των χημειοθεραπειών της.

«Δεν είμαι πειραματόζωο. Είμαι 40 ετών και πρέπει να ζήσω. Θέλω να ζήσω», υπογράμμισε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου του ΠΦΣ.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος τόνισε ότι λείπουν από τα φαρμακεία 163 σκευάσματα, στα οποία περιλαμβάνονται αντικαρκινικά, φάρμακα για την υπέρταση και καρδιολογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου