Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Οι κεντρικοί στόχοι της λάσπης του ΚΚΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ



Τα εκλογικά αποτελέσματα δημιούργησαν ένα ισχυρό σοκ σε όλη τη …ραχοκοκαλιά του ΚΚΕ, με εξαίρεση την ηγεσία. Η ηγεσία του Κόμματος γνώριζε αρκετά έγκαιρα ότι ο Συριζα έχει μία δυναμική που οι ίδιοι ούτε στον ύπνο τους δεν την είχαν φανταστεί! Τα γεγονότα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα για αυτούς. Από τη μέρα που ο Τσίπρας πρόβαλε δυναμικά το ζήτημα της κυβέρνησης, στο ΚΚΕ τα κλαρίνα και τα τουμπερλέκια άρχισαν να λαλούν δαιμονισμένα! Η παντοκρατορία του Κόμματος στην Αριστερά κινδύνευε αμετάκλητα!
Και οργανώθηκαν κατάλληλα. Το πρώτο που σκέφτηκαν ήταν να επιτεθούν στον Σύριζα ιδεολογικά! Έτσι, έβαλαν στο παιχνίδι με έντονο τρόπο ζητήματα «κομματικού- ιδεολογικού» τύπου, χρησιμοποιώντας μία ορολογία που μόνον αυτοί καταλάβαιναν. Ο χαρακτηρισμός «οπορτουνιστές» είναι το πλέον εντυπωσιακό τους ιδεολογικό εφεύρημα. Όμως, προϊόντος του χρόνου, διαπίστωσαν ότι ούτε το πεδίο που επέλεξαν να αντιπαρατεθούν με τον Σύριζα, ούτε και τα επιχειρήματα έφεραν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μόνο τα μέλη τους καταλάβαιναν τι έλεγαν, αν και αυτό ήταν εν μέρει αμφίβολο. Ο Σύριζα κατάφερνε να «ξεγλιστρά» ο «τσόγλανος», και αυτοί εκεί «ψηλά στον Περισσό» δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς γινόταν αυτό. Η ερμηνεία της κατάστασης με βάση τη δική τους (ιδεολογικά περίκλειστη αλλά passe-partout) οπτική γωνία, άψογα δομημένη με βάση το manual της ιδεολογικής τακτικής, δεν απέδιδε! Και το όλον σύστημα, δεν διέθετε «trouble shooting»! Που πας καημένη Αλέκα χωρίς «trouble shooting» τέτοιες μέρες «βαριά γκαστρωμένες», όλο φωτιά και λαύρα?

Η τακτική λοιπόν άλλαξε. Και αυτή τη φορά επελέγη ένας συνδυασμός ιδεολογικής επίθεσης και –κυρίως- συκοφαντικής προπαγάνδας. Θα μου πείτε, είναι δυνατόν το ΚΚΕ, αυτό το ιστορικό κόμμα, με αρχές και ιδεολογία, να επιλέγει τη συκοφαντία και τη λάσπη για να κάνει πολιτική? Χεχεχε… έλα ντέ! Άλλωστε, αυτοί δεν έκαναν πολιτική, δεν έδιναν ιδεολογική μάχη αλλά… έκαναν πόλεμο! Και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται! Βασική αρχή του …Carl Philipp Gottlieb von Clausewitz, και παραδοσιακή στρατηγική που την εφάρμοσε τόσο ο στρατάρχης Κουτούζωφ όσο και ο άλλος στρατάρχης Гео́ргий Константи́нович Жу́ков (Ζούκωφ) και κέρδισαν αμφότεροι των εχθρό! Θα μου πείτε, είναι ο Σύριζα… εχθρός? Έλα ντε! Τέλος πάντων, με την τακτική της συκοφαντίας μάθαμε επιτέλους τι έγινε στην Ικαρία (όπου μας λένε τη μισή αλήθεια, ότι δηλ. ο Σύριζα πήγε με τη ΝΔ ενάντια στο ΚΚΕ, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο Σύριζα δεν πήγε με κανέναν, αφού είχε δικό του υποψήφιο! Η ΝΔ, διασπάστηκε, και επέλεξε να ψηφίσει, η μισή τον υποψήφιο του Σύριζα και η άλλη μισή, με τον Καμμένο επικεφαλής, τον υποψήφιο του ΚΚΕ. Λύσσαξαν όμως, επειδή βγήκε ο του… Σύριζα!!). Μάθαμε επίσης ότι σε κάποια σωματεία –λέει- οι συνδικαλιστές του Σύριζα «αποδέχονται τις ατομικές συμβάσεις» κλπ. Φυσικά, όταν ο Σύριζα τους λέει ελάτε να κάνουμε αριστερή κυβέρνηση και να καταργήσουμε τους νόμους που καταστρατηγούν τα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές σχέσεις (μεταξύ των οποίων και το θέμα των συμβάσεων) και να τα φτιάξουμε καλύτερα προς όφελος των εργαζομένων, εκείνοι λένε ένα αυτοκρατορικό «νιέτ» και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το λαό και τη δυστυχία στην οποία καλείται να πορευτεί, εξαιτίας του μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων και των πολιτικών της εργοδοσίας. Μετά, έχουν το θράσος να κατηγορούν τον Σύριζα για .. «οπορτουνισμό»!!

Τα εκλογικά αποτελέσματα λοιπόν, διέλυσαν κάθε επιχείρημα της ηγεσίας του ΚΚΕ, κυρίως προς τα μέλη του (γιατί οι εκτός ΚΚΕ δεν νομίζω να τους ακούνε πια). Και τώρα πώς θα απαντήσουν; Αρχικά, θα περιμένουν… Η μόνη τους ελπίδα είναι ο… χρόνος! Ένας χρόνος που ελπίζουν να «αποκαλύψει» την «απατεωνιά» του Σύριζα, να «ξεσκεπάσει» την «απατηλή» πολιτική του πρόταση, να δείξει στον καθένα ότι «κοροϊδεύει» το λαό κλπ… Σε τέτοια ελπίζουν, ειδικά αν κάνει και κυβέρνηση, γιατί έτσι όπως τους ήρθε το ταβάνι στο κεφάλι, άλλη επιλογή δεν έχουν! Δεν ξέρω βέβαια, αν έχουν και τα μέλη και οι ψηφοφόροι τους άλλη επιλογή από το να τους γυρίσουν την πλάτη! Ξαμολήθηκαν λοιπόν, τα στελέχη του στα κανάλια, και ενώ ο λαός έχει να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα του μνημονίου που καταστρέφει τη ζωή του, και ενώ τα στελέχη του έχουν απέναντι του πρωταίτιους αυτής της κατάστασης, εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτοί επιλέγουν με πάθος και θρασύτητα, πνιγμένη μέσα στον πολιτικό αλληθωρισμό τους, να επιτίθενται στους εκπροσώπους του Συριζα σε μια προσπάθεια να «φανερώσουν στο λαό την αλήθεια και τα ψέματα του Σύριζα»! Βέβαια, πιστεύουν ακόμα ότι το παιχνίδι παίζεται στα κανάλια. Ο λαός όμως, βρίσκεται αλλού… και λίγο τον απασχολούν τι λέγεται στα κανάλια πια! Ας λάβουν επίσης υπόψη τους, ότι ο χρόνος δεν λειτουργεί μόνο σε βάρος του Σύριζα (αν υποθέσουμε ότι συμβαίνει αυτό)… το ίδιο μπορεί να λειτουργεί και σε βάρος τους, όσο επιμένουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους.

Αυτά κάνουν, αυτή είναι η νέα τακτική που επέλεξαν: «να ξεσκεπάσουν τον Σύριζα»! Και εύχονται, με όλη τη δύναμη της ψυχής τους –αυτοί και οι τραπεζίτες, αυτοί και η Μέρκελ με το σύστημά της, αυτοί και τα λαμόγια του μνημονίου, αυτοί και οι πολιτικοί εκπρόσωποι του μνημονίου και των δανειακών, αυτοί και εκείνοι που έχουν βάλει το στόχαστρο το λαό, τα δικαιώματα και τις ζωές του- να αποτύχει κάθε προσπάθεια του Σύριζα, να απαξιωθεί, να διαλυθεί-αν είναι δυνατόν- και να ξαναγυρίσει στο 3-4%, ώστε να μην ενοχλεί κάθε τόσο τον ευχάριστο και μακάριο ύπνο της πολύπειρης και πολυδιαβασμένης ηγεσίας του εργατικού κινήματος και του τόσο ιστορικού κόμματος της εργατικής τάξης!

Ελπίζω τα σχέδιά τους, και τα σχέδια των «συνοδοιπόρων» και «συν-αγωνιούντωνν» να αποτύχουν και ο λαός να επιμείνει στην αριστερή λύση ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον Σύριζα! Ο Εχθρός παραμένει το μνημόνιο, οι δανειακές και οι υποστηριχτές του (φανεροί και κρυφοί), είναι τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και ο καπιταλισμός. Το ΚΚΕ, ας επιλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, και ας το επιλέξει δυναμικά και στην πράξη. Ήρθε και για αυτό η πιο κρίσιμη ώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου