Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» Σταθερά διαθέσιμος σε ρόλο «μπαλαντέρ». (γιατί το ΚΚΕ μόνιμα επιτίθεται στα αντιμνημονιακά κόμματα... ερολαβικά); -



«Μύλος» με την αποκάλυψη εγγράφου που επιβεβαιώνει την πρόθεση Καμμένου να συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

To ρόλο του Π. Καμμένου και του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ως εφεδρείας του υπό αναμόρφωση πολιτικού συστήματος, έδειξε η υπόθεση με το άτυπο έγγραφο που διένειμε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σ' αυτό εκφράζεται η προθυμία του Π. Καμμένου να στηρίξει μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, παρά τις υποκριτικές και κούφιες αντιμνημονιακές κορόνες, πάνω στις οποίες στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Π. Καμμένος, εκτός από την πρόταση των «επτά σημείων» για το σχηματισμό κυβέρνησης, παρουσίασε και ένα δεύτερο πλάνο, σύμφωνα με το οποίο θα στήριζε μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην περίπτωση «εθνικού κινδύνου», όπως η άμεση χρεοκοπία, η κατάρρευση των τραπεζών και η εμπλοκή σε κάποιο «εθνικό ζήτημα», δείχνοντας έτσι την προθυμία του να ενταχθεί στη «συμμαχία των προθύμων» για τη θωράκιση και την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος.

Χτες, ο Π. Καμμένος επέμενε ότι ο ίδιος δεν κατέθεσε κανένα τέτοιο έγγραφο στον Κ. Παπούλια και έκανε λόγο για προβοκάτσια. Ωστόσο, η Προεδρία της Δημοκρατίας, σε γραπτή της ανακοίνωση, ανέφερε ότι «στις 13/5/2012 στην κατ' ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Π. Καμμένος έδωσε στον Κ. Παπούλια ένα κείμενο με τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων το οποίο περιείχε διάφορα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Με παράκληση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων το κείμενο αυτό κοινοποιήθηκε στους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων».

Μετά τη χτεσινή σύσκεψη υπό τον Κ. Παπούλια, ο Π. Καμμένος επιχείρησε να εμφανιστεί λάβρος κατά του μνημονίου και σε δηλώσεις του είπε ότι «οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης μπλοκαρίστηκαν από την επιμονή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα του μνημονίου». Ανέφερε ότι ο Αντ. Σαμαράς ουσιαστικά επιδίωξε τις νέες εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η χώρα πάει σε εκλογές με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Κατά τον Π. Καμμένο ο Ε. Βενιζέλος συμφώνησε σε όλα τα σημεία που έθεσαν οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες», εκτός από την καταγγελία της δανειακής σύμβασης, ενώ οι Τσίπρας - Κουβέλης είχαν καλή πρόθεση, αλλά δεν υπήρχε ο ανάλογος αριθμός βουλευτών για να σχηματιστεί κυβέρνηση.

πηγη jazz_http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6850932&publDate=16/5/201
2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου