Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ναι στα beach party του ΚΚΕ



 

Photo: Mashtoz
της Μαρίας Μανωλέλη
Όχι κύριε Παφίλη μου, δεν θα κατέβω σε καμία διαδήλωση ή συγκέντρωση του κόμματος. Να γινόσουν αριστερή κυβέρνηση στην ιστορική ευκαιρία που σου δόθηκε, να αναλάμβανες το υπουργείο εργασίας και να με φρόντιζες εσαεί. Να σε ψήφιζα κι εγώ εσαεί. Γιοκ εσύ; Γιοκ κι εγώ.

Μου φαίνεται παράλογο κάθε κάλεσμα του ΚΚΕ από εδώ και μπρος. Όχι πως τα έβρισκα όλα λογικά πριν αλλά συχνά-πυκνά συνέπιπταν οι πόθοι μας και συναντιόμασταν εκεί στα πέριξ. Πόσο παράλογο είναι να με καλείς να αντιδράσω ενάντια σε αυτούς που μπορούσες να έχεις διώξει!
Ποιος θέλει μια κολώνα ακίνητη, πεπαλαιωμένη, παλιομοδίτικη για να κρεμάει τα λάβαρα; Aν η αδιαλλαξία σου προσέφερε μια σιγουριά και μια σταθερότητα παλαιότερα, τη δεδομένη χρονική στιγμή απλά εκνευρίζει.
Δεν είσαι ο δολοφόνος αλλά έγινες συνένοχος στον φόνο. Έχεις κι εσύ πλέον ευθύνη για τα μνημονιακά αγγούρια που θα μπουν στη χωριάτικη (ελληνική) σαλάτα μας από εδώ και πέρα. Παχυλά προγούλια κινήθηκαν ρυθμικά πάνω-κάτω από τη χαρά τους όταν δεν βοήθησες στον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης. Ας έκανες λίγο scootch -έναν κώλο πιο κει που λέμε στα ελληνικά- για να καθίσουν κι άλλοι.
Τη φωτιά ή τη σβήνεις ή καίγεσαι. Αν θες να χορεύεις τριγύρω από αυτή να οργανώσεις ένα ωραιότατο beach party να βάλουμε τα μπανιερά μας και να έρθουμε. Στις πορείες σου τέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου