Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

51 στελέχη ΠΑΣΟΚ - ΠΑΣΠ καταψηφίζουν Βενιζέλο και πριμοδοτούν την (ενωτική) Αριστερά


φωτ. οδοφρ. 



Την καταψήφιση του μεταλλαγμένου νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ, της τρόικας και των Μνημονίων, στην αυριανή κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση συστήνουν με επιστολή τους 51 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη της Εθνικής Αντιπροσωπείας του κόμματος, αλλά και της ΠΑΣΠ.
 Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν ενότητα της Αριστεράς, συστήνουν υπερψήφιση της Αριστεράς, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Η Αριστερά της διάσπασης θα πρέπει να δώσει τη θέση της στην Αριστερά της σύνθεσης. Η Αριστερά της μειοψηφίας θα πρέπει να δώσει τη θέση της στην Αριστερά της πλειοψηφίας. Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει όμως να υπάρξει ελπίδα".
Στην επιστολή τους τα 51 στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν μεταξύ άλλων:
«Σε λίγες μέρες θα κληθούμε όλοι εκ νέου στη κάλπη να εκλέξουμε τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Θα κληθούμε να δώσουμε την ψήφο αγανάκτησης ή την ψήφο εμπιστοσύνης. Στις 6 Μαΐου εμείς οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να δώσουμε επιτέλους την απάντησή μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε με την αποχή μας, τη σιωπή μας, να γίνουμε για ακόμα μια φορά συνένοχοι.

Όχι στο νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ
Στις 6 Μαΐου θα πρέπει να δώσουμε την απάντησή μας σε αυτούς που επιθυμούν το ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου, που επιθυμουν το ΠΑΣΟΚ ως εργαλείο συμφερόντων. Δεν θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ νεοφιλελεύθερο, με πολιτικούς μαριονέτες, και σαφώς δεν επιθυμούμε ένα ΠΑΣΟΚ που να συμπράττει με τη Δεξιά. Πιστεύουμε ότι οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του για όλες τις λανθασμένες επιλογές και τα λάθος πρόσωπα στην κυβερνητική του θητεία. Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα. Καλούμαστε να κάνουμε κατανοητό ότι η ύφεση δεν μπορεί να σταματήσει μέσα από μονόπλευρη δημοσιονομική πολιτική και τον αυτοματισμό που επιβάλλει δογματικά η Ε.Ε. και να αντιληφθούμε ότι η ανταγωνιστικότητα δεν εξασφαλίζεται μέσα από τη συνεχή υπονόμευση των κοινωνικών δικαιωμάτων και μέσα από τη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, αντιθέτως αυτό σκοτώνει την αγορά και τον ανταγωνισμό.
Στις 6 Μαΐου καλούμαστε να δώσουμε την απάντησή μας στη συντηρητική παράταξη της Ν.Δ. Να τιμωρήσουμε εμείς την παράταξη του Βατοπεδίου, των υποκλοπών, της ζαρντινιέρας, της απογραφής και των μεγάλων σκανδάλων. Καλούμαστε να θυμίσουμε στον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν προέρχεται από παρθενογένεση και έχει μεγάλες ευθύνες για την εξαθλίωση της χώρας μας. Θέλουμε να του θυμίσουμε ότι και με δικές του υπογραφές η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο.
Σήμερα θέτουμε την Αριστερά προ των ευθυνών της. Επιδιώκουμε και ζητούμε από την Αριστερά μια ρεαλιστική πρόταση. Ζητάμε από την Αριστερά να βγει από το καβούκι της, να εγκαταλείψει τις λογικές του παρελθόντος για τα μικρά και ελεγχόμενα κομμάτια και να φτιάξει έναν δυνατό «συνασπισμό» κεντρο-αριστερών δυνάμεων. Η Αριστερά της διάσπασης θα πρέπει να δώσει την θέση της στην αριστερά της σύνθεσης. Η Αριστερά της μειοψηφίας θα πρέπει να δώσει τη θέση της στην Αριστερά της πλειοψηφίας. Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει όμως να υπάρξει ελπίδα".Τέλος σημειώνουν:
* Έχουμε ιστορική ευθύνη να πούμε όχι σε φασιστικές οργανώσεις που θέλουν να εισέλθουν στη Βουλή.
* Στις 6 Μάη θα πρέπει όλοι μας να πούμε όχι στις ελίτ που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ.
Υπογράφουν οι Κράλλης Γεώργιος, Μπούρας Κωνσταντίνος, Παπαϊάννου Ιωάννης, Στιβαχτής Γεώργιος, Λουκάκης Σπύρος, Μάστορα Κωνσταντίνα, Λεονταρίτης Ευστάθιος, Παπανικολάου Ευγένιος, Δημτσιούδης Χρήστος, Καφαντάρης Σπύρος, Βενιζελάκος Χρήστος, Πανταζόπουλος Ιωάννης, Γραβάνης Παναγιώτης,  Βουτετάκης Βασίλειος, Αναγνωστόπουλος Χαρίλαος, Βαλκαμελής Κωνσταντίνος, Βέργου Έφη, Σταθόπουλος Παναγιώτης, Λακαρδής Σέφανος, Τελίδης Αναστάσιος, Αθανασόπουλος Ανδρέας, Αντωνόπουλος Νάκος, Βλαχοδήμος Παναγιώτης, Γιαννόπουλος Αντώνιος, Γκελντής Δημήτριος, Διονυσόπουλος Κωνσταντίνος, Ζαρκάδα Χριστίνα, Θωμάς Κωνσταντίνος, Καπελετιώτη Βικτωρία, Καρκούλιας Βασίλειος, Κλήμης Σάββας,  Κολουμαργιετος Γιώργος, Κοτακίδης Κώστας, Κουτσοδημητρόπουλος Χρήστος, Κυμπουρόπουλος Βασίλειος, Λαμπίρης Ιωάννης, Λαμπροπούλου Σταυρούλα, Μανεσιώτης Αναστάσιος, Μανώλης Γεώργιος, Μπασούρης Μαρίνος, Ντούκας Άκης, Σαμαρά Ελένη, Σταυρινούδης Στέφανος, Στέφου Ελένη, Σωτηροπουλου Βασιλική, Τζουβάρας Γιάννης, Χαικάλης Αθανάσιος, Χανή Αικατερίνη, Χατζηγιάννης Χρήστος, Χριστακόπουλος Γεώργιος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου