Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Προς τα 2 πρώην κόμματα εξουσίας: Λίγη τσίπα μωρέ !!!


Βγαίνουν χωρίς ντροπή στα παράθυρα τα στελέχη και οι βουλευτές σας και ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ακυβερνησία στη χώρα. Ξιφουλκούν εναντίον όσων υψώνουν φωνή προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον. Διαλαλούν την τραγική κατάσταση της χώρας, κραδαίνουν τα βάρβαρα σχέδια των δανειστών και απειλούν πως εδώ που έφθασε η χώρα δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με το κεφάλι ψηλά. Δεν μπορείτε να μας κοιτάτε στα μάτια και να μας λέτε λίγο πολύ ανώριμους γιατίεπιλέξαμε τον λαϊκισμό αντι την υπευθυνότητα.Ακόμα κι αν δεν υπάρχει άλλος δρόμος οφείλετε να το παραδέχεστε με τρεμάμενη φωνή και σκυμμένο κεφάλι. Γιατί είστε ένοχοι. Διαχρονικά οι παρατάξεις σας φέρανε τον τόπο σε αυτό το σημείο.
1. Δικοί σας υπουργοί έπαιρναν μίζες για να δίνονται υπεριμολογημένα έργα τα οποία πληρώνονταν με τα δανεικά που δανειζόμασταν τόσα χρόνια. Η ανάπτυξή μας ήταν δανεική και υπερκοστολογημένη. Είναι αυτό λαϊκισμός;
2. Δικοί σας υπουργοί εξυπηρετούσαν…συντεχνιακά συμφέροντα καθηλώνοντας την ανταγωνιστικότητα. Είνα απίστευτη υπεκφυγή ευθυνών να κατηγορείτε τις απεργίες για την ανυπαρξία μεταρρυθμίσεων. Είναι σαν να λέτε ότι η αστυνομία αν πιάσε έναν κλεφτη πρέπει να τον αφήσει αν ξεσηκωθούν οι συνάδελφοι του. Είναι κι αυτό λαϊκισμός;
3. Δικές σας ήταν οι κυβερνητικές αποφάσεις που ευνοούσαν μονίμως τους μεγαλοεισαγωγείς και αποβιομηχάνισαν εντελώς τη χώρα.
4. Δική σας ήταν η επιλογή να υπερχρεωθούμε για να διοργανώσουμε τους ακριβότερους Ολυμπιακούς αγώνες στην Ιστορία.
5. Δική σας ήταν η επιλογή να αφήσετε εντελώς ανεξέλεγκτο το τραπεζικό σύστημα με αποτέλεσμα τον ασφυκτικό υπερδανεισμό των νοικοκυριών.
6. Δικές σας ήταν οι προεκλογικές δεσμεύσεις που αθετούσατε πάντα μετά τις εκλογές.
7. Βρείτε μου πόσοι προυπολογισμοί των τελευταίων 38 ετών εφαρμόστηκαν πλήρως. Ήταν όλοι δικοί σας.
8. Δική σας ευθύνη είναι η κατάντια της δικαιοσύνης, που καθυστερεί χρόνια ολόκληρα να βγάλει αποφάσεις, που κατα καιρούς ελέγχεται από το πολιτκό σύστημα
9. Δική σας ευθύνη είναι η κατάσταση της παιδείας.
10. Δική σας ευθύνη είναι η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων. Οι κυβερνήσεις σας ορίζαν τις διοικήσεις. Γνωρίζετε καλά ότι το ασφαλιστικό στην Ελλάδα δεν έχει ώς ρίζα το Δημογραφικό αλλά την κακοδιαχείριση και την καταλήστευση των χρημάτων των εργαζομένων.
11. Δική σας ευθύνη είναι η εξωτερική πολιτική και φταίτε αποκλειστικά για την καταρράκωση της χώρας διεθνώς.
12. Δική σας ευθύνη είναι η μη αξιοποίηση επί τόσα χρόνια του ορυκτού πλούτου της χώρας, θέμα που είστε πολύ λίγοι για να το διαχειριστείτε όπως φαίνεται.
13. Είναι δική σας ευθύνη που τόσα χρόνια δεν αντιμετώπισατε τη φοροδιαφυγή. Δεν θέλατε είναι προφανές. Και σε άλλες χώρες θα είχαν παλιά και το αντιμετώπισαν. Θα μπορούσατε να βρείτε λύσεις.
14. Είναι πρωτίστως δική σας ευθύνη να καταπολεμήσετε την διαφθορά από τα πιο ψηλά κλιμάκια αλλά ακόμα και του γείτονα μου, που λάδωσε στην πολεοδομία για το αυθαίρετο. Τα λεφτά που σας πληρώνω κάθε χρόνο σε φόρους υποτίθεται ότι πληρώνουν αστυνομία, δικαιοσύνη και ελεγκτικούς μηχανισμούς.
15. Είναι δική σας ευθύνη η γιγάντωση και η σαθρή λειτουργία του Δημοσίου. Διορίζατε με αντάλλαγμα ψήφους. Εγώ όμως σας ψήφιζα για να κυβερνάτε. Δεν έχω υποχρέωση να ψάξω ποιον διορίσατε και να του ζητήσω τα ρέστα.
16. Είναι δική σας ευθύνη και δικά σας δημιουργήματα οι μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν κανάλια, εφημερίδες και δημόσια έργα. Είναι δική σας ευθύνη η αποθράσυνση τους. Είναι δική σας και μόνο η ευθύνη που σας ελέγχουν.
17. Είναι δική σας ευθύνη που στο κέντρο της Αθήνας ένας Έλληνας νιώθει persona non grata. Και αφήστε τα παράπον ότι οι αριστεροί διαμαρτύρονταν. Ας καθαρίζατε εσείς το κέντρο και αυτοί ας διαμαρτύρονταν.
18. Εξάλλου τα σύνορα είναι δική σας ευθύνη και όχι δική μου ή της αντιπολίτευσης. Το οτι δεν τα σέβονται οι δουλέμποροι είναι γιατί ουδείς φόβος υπάρχει για την παραβίαση τους.
19. Είναι δική σας ευθύνη η διαχέιριση των δημοσιονομικών. Έσείς διαχειριζόσαστε χρέος, έσοδα και δαπάνες.
20. Είναι δική σας ευθύνη, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας. Και όχι ρε ξετσίπωτοι δεν είναι λαϊκισμός το ότι εσείς δεν έχετε ζήσει ποτέ με 600 ευρώ για να ξέρετε.
21. Αν φτάσαμε στο σημείο να εξαρτώμαστε από τους ξένους για την οικονομική μας επιβίωση, είναι δική σας ευθύνη και αυτό.
22. Μην υψώνετε λοιπόν φωνή, γιατί είναι δική σας η ευθύνη που στην χώρα που δημιούργησε το θεσμό της Δημοκρατίας οι εκλογές χαρακτηρίζονται ατυχές συμβάν.
23. Αν είχατε ελάχιστη τσίπα, όλα τα στελέχη που έχουν συμμετάσχει σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί και να μην συνεχίζουν την συμμετοχή στον πολιτικό βίο της χώρας μετά από 38 αποτυχημένα και καταστροφικά χρόνια.
24. Είναι δικοί σας ευθύνη που οι περισσότεροι από σας έχασαν τις έδρες τους και τα 5000 το μήνα. Άλλωστε γι αυτό τρέμετε τις εκλογές. Για να μην χάσετε τις παχυλές απολαβές.
25. Και μην μου απαντήσετε ότι η Δημοκρατία στοιχίζει γιατί 38 χρόνια πληρώνω για ένα ανεπαρκές και σάπιο πολιτικό σύστημα που μόνο η ταμπέλα του θυμίζει ότι είναι Δημοκρατία.
26. Είναι δική σας ευθύνη η άνοδος της ακροδεξιάς. Οχι, οι συμπολίτες μου δεν είναι ανώριμοι, ούτε νεοναζί. Εξοργισμένοι είναι από την διαχείριση των Εθνικών Θεμάτων, των συνόρων του Εθνικού Πλούτου.
27. Κατηγορείτε για αλαζόνες, ανευθυνους και επικίνδυνους αυτους που δεν κυβέρνησαν ποτέ. Εσείς οι υπεύθυνοι της οικονομικής καταστροφής της χώρας.
28. Και σταματήστε να μαας εκβιάζετε και να μας λέτε τις υπεύθυνες σας προτάσεις σας. Με δική σας ευθύνη έχετε απωλέσει κάθε εμπιστοσύνη
Φταίω βέβαια κι εγω… γιατί σας ψήφιζα τόσα χρόνια και είμαι και εγώ υπόλογος απέναντι στους συμπολίτες μου.
Άλλαξα όμως και δεν πρόκειται να πάρετε ούτε μία ψήφο ξανά από εμένα. Γιατί η μεγαλύτερη μου ευθύνη είναι απέναντι στο παιδί μου. Τα δικά μου όνειρα τα γκρεμίσατε. Τα δικά του δεν θα σας αφήσω.
Ντροπή σας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου