Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Αύριο 22/05/2012 στην Πάτρα η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με την Αλέκα Παπαρήγα



Αύριο 22/05/2012 στην Πάτρα η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με την Αλέκα Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση του Κόμματος στην Πάτρα, την Τρίτη 22/5, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις :



- Πλατεία Ομονοίας 8.00μμ: Κομματικές Οργανώσεις των Προσφυγικών (από πλατεία Ελευθερίας 7:45 μμ), Ταμπαχάνων (από πλατεία Ταμπαχάνων 7:45μμ) και Μεσσάτιδας (από τη γέφυρα στον «Καμπέρο» στην Οβρυά 7:30μμ)

- Πλατεία Αγίας Σοφίας στις 8:00μμ: Κομματικές Οργανώσεις του Βόρειου Τομέα της Πάτρας, του Ρίου (από σταθμό του τρένου στο Ρίο 7.30μμ), της Αιγιάλειας (αναχώρηση λεωφορείων 6.30μμ από πλατεία Δεξαμενής) και Καλαβρύτων (5.30μμ από το σταθμό του ΟΣΕ στα Καλάβρυτα)

- Πλατεία Πίνδου στις 8:00μμ: Κομματικές Οργανώσεις του Νότιου Τομέα της Πάτρας, της Παραλίας και των Βραχναιίκων (7:15 από τις Εργατικές Κατοικίες της Παραλίας), του Δήμου Δυτικής Αχαΐας (7:15 από την πλατεία Δημοκρατίας στην Κάτω Αχαΐα) και του Δήμου Ερυμάνθου (7:15 από τον κόμβο της Χαλανδρίτσας).


Παράλληλα η Αλέκα Παπαρήγα παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα της Πάτρας "Πελοπόννησος", η οποία δημοσιεύετε σήμερα:
Τα διλήμματα που κυριαρχούν στον εκλογικό στίβο αναφέρονται στη διάκριση μνημονικών και αντιπνευμονικών δυνάμεων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ευρώ ή δραχμής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. Ποια είναι η θέση του ΚΚΕ έναντι αυτών των διλημμάτων και ποιο είναι, για εσάς, το κεντρικό ζήτημα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης;


Ο διαχωρισμός των κομμάτων μόνο σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά κρύβει ότι τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων λαμβάνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και η ανατροπή τους σημαίνει σύγκρουση μαζί της και με την ελληνική πλουτοκρατία.
Με τον εκβιασμό ευρώ ή δραχμή επιχειρούν να τρομοκρατήσουν αλλά και να κρύψουν από τον λαό ότι όσο η χώρα είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και κουμάντο κάνουν τα μονοπώλια, και με το ένα και με το άλλο οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση, στις απάνθρωπες εργασιακές σχέσεις, στην ανασφάλεια. Κρύβουν ότι η κρίση στην Ευρωζώνη βαθαίνει, ότι οι αντιθέσεις μεταξύ των κρατών οξύνονται. Οτι νέα χρεοκοπία είναι μπροστά, είτε με κεντροδεξιά είτε με κεντροαριστερή κυβέρνηση. Αυτές οι εξελίξεις και όχι οι θυσίες του ελληνικού λαού κρίνουν αν θα εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ ή θα έχει διπλό ευρώ και άλλα. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το κρύβουν κι ο ΣΥΡΙΖΑ καθησυχάζει τον λαό με παραμύθια κι αυταπάτες.
Το πραγματικό δίλημμα είναι ανάπτυξη για τον λαό ή για τα μονοπώλια. Γι' αυτό ο λαός δεν πρέπει να διαλέξει λωρίδα στον ίδιο δρόμο Κεντροδεξιά ή Κεντροαριστερά, αλλά να εμπιστευτεί το ΚΚΕ


-Ποια είναι η δική σας αξιολόγηση του αποτελέσματος των εκλογών της 6ης Μαΐου;


Ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά το βήμα που έκανε ήταν μισό. Καταδίκασε τα μέτρα τους, όχι όμως και τη στρατηγική τους. Ετσι, η λαϊκή τιμωρία διαχύθηκε στα διπλανά κόμματα, στο όνομα μιας εύκολης δήθεν φιλολαϊκής κυβερνητικής λύσης που θα ανατρέψει τα βάρβαρα μέτρα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και χωρίς σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτές οι αυταπάτες, που ο ΣΥΡΙΖΑ τις καλλιέργησε και τις εκμεταλλεύτηκε, εμποδίζουν τη ριζοσπαστικοποίηση και οδηγούν τον λαό στην απογοήτευση.


-Ποιοι είναι οι πολιτικοί και εκλογικοί στόχοι που θέτετε για την προσεχή αναμέτρηση;
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σ΄ αυτές τις εκλογές είναι που θα κρίνει το κατά πόσο θα μπορέσει ο λαός να σηκώσει το κεφάλι.
Είναι ολοφάνερο ότι ο στόχος του συστήματος είναι η εκλογική αποδυνάμωση του ΚΚΕ. Θέλουν να έχουν λυμένα τα χέρια, ώστε να τσακίσουν τους αγώνες που γίνονται στους χώρους δουλειάς και στις λαϊκές συνοικίες για να μη μειωθούν οι μισθοί, κόντρα στα χαράτσια, για την προστασία των ανέργων. Να μην προχωρήσει η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση.
Δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι και οι ριζοσπάστες αριστεροί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η δική τους δύναμη εξαρτάται από το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ.
-Αύριο, έχετε την κεντρική προεκλογική σας ομιλία στην Πάτρα. Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους εργαζόμενους της πόλης και της περιοχής;
Να ακούσουν το ΚΚΕ και να σχηματίσουν γνώμη απ' αυτά που λέμε εμείς και όχι απ' αυτά που λένε οι αντίπαλοί μας ότι λέμε. Θα διαπιστώσουν πόσο μεγάλο ψέμα και αισχρή συκοφαντία είναι ότι «το ΚΚΕ είναι στον κόσμο του». Το ΚΚΕ είναι με το δίκιο, με τα προβλήματα, με τη λύση προς όφελος του λαού και δεν θα τον προδώσει. Ούτε από φόβο ούτε για μερικά υπουργεία. Πάει κόντρα στο ρεύμα και της υποταγής και των αυταπατών, γιατί εμπιστεύεται τον λαό και γνωρίζει καλά ότι ο οργανωμένος και χειραφετημένος λαός με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω

http://redflyplanet.blogspot.com/2012/05/22052012.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου