Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την 19η Μαΐου


ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Δεδομένου ότι η άρνηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας, σε συνάρτηση με την ατιμωρησία των δραστών της, αποδεδειγμένα προετοιμάζει το έδαφος για μελλοντικές γενοκτονίες.


Δεδομένου ότι η γενοκτονία μειονοτικών πληθυσμών από το Οθωμανικό κράτος κατά τη διάρκεια και μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο απεικονίζεται συνήθως ως γενοκτονία των Αρμενίων αποκλειστικά, με μερική μόνο αναγνώριση των ποιοτικά όμοιων γενοκτονιών άλλων Χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής
Αυτοκρατορίας.

Στηρίζουμε την πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την μελέτη των Γενοκτονιών. Το ότι η εκστρατεία των Οθωμανών εναντίον των Χριστιανικών μειονοτήτων της Αυτοκρατορίας μεταξύ 1914 και 1923 αποτέλεσε μια γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας.

Στηρίζουμε ακόμη τα αιτήματα της ένωσης και της οργανωμένης ποντιακής κοινότητας που ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες αυτών των πληθυσμών, να εκδώσει μια επίσημη απολογία και να προχωρήσει σε άμεσα και σημαντικά βήματα για αποκατάσταση»

Κατά συνέπεια, η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής, που προκάλεσε ο μιλιταριστικός τουρκικός εθνικισμός.

Η καλλιέργεια της ιστορικής Μνήμης αλλά και η διαμόρφωση πολιτικών που στοχεύουν στην ένταξη του ιστορικού Τραύματος στη διεθνή ουμανιστική αντίληψη για τα δικαιώματα του ανθρώπου, πρέπει απαραιτήτως να γίνεται ως σύνολο και να αποτρέπεται η μερική παρουσία όποτε και με όποιο τρόπο εμφανίζεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου