Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Συνέχεια Δίκης ΣΠΦ - 16η συνεδρίαση, Παρασκευή 11.5.12



Eμφανίστηκε τελικά και κατέθεσε το πρώην αφεντικό της Αντιτρομοκρατικής, ο Δ. Χωριανόπουλος, προφανώς επειδή φοβήθηκε μήπως το τρομοδικείο διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του. Θυμίζουμε, ότι ο πρόεδρος Χ. Βρυνιώτης από κοινού με τον εισαγγελέα προσπάθησαν αρχικά να μην εμφανιστεί ο Χωριανόπουλος στο τρομοδικείο.


Οταν, όμως η συνήγορος υπεράσπισης Ι. Καρανδρέα παρέδωσε στο δικαστήριο την πραγματική διεύθυνση του τέως αρχιμπάτσου της Αντιτρομοκρατικής και στη συνέχεια ο συνήγορος Φρ. Ραγκούσης υπέβαλε αίτημα για σύλληψη και βίαιη προσαγωγή του, τα ψέματα τελείωσαν. Ο Δ. Χωριανόπουλος θα εμφανιζόταν στο δικαστήριο, ήθελε δεν ήθελε, όπως και έγινε. Το ίδιο θα γίνει και στη δίκη για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, όπου μέχρι τώρα δεν εμφανίζεται μολονότι έχει κληθεί από το δικαστήριο, μετά από αίτημα των τριών μελών του ΕΑ.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ο Δ. Χωριανόπουλος παρουσίαζε την εικόνα ενός κυνηγημένου και φοβισμένου σκυλιού. Οταν, δε, άρχισαν να του υποβάλλουν ερωτήσεις οι συνήγοροι και οι Χ. Τσάκαλος και Μ. Νικολόπουλος, έχασε –μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους– κυριολεκτικά τη μπάλα.

Ενώ ήταν ο γενικός δερβέναγας για την υπόθεση της ΣΠΦ, αυτός που ρύθμιζε τα πάντα, εμφανίστηκε σαν ένας γραφειοκράτης της διεκπεραίωσης, που δήθεν υπέγραφε μόνο τα παραπεμπτικά και ενημερωνόταν περιοδικά μόνο από τους αξιωματικούς, βασικά από τον Π. Χηνόπουλο. Διέψευσε όλους τους ισχυρισμούς των τεσσάρων ψευδομαρτύρων (ανάμεσά τους και ο Π. Χηνόπουλος), που παρήλασαν από το τρομοδικείο. Προκειμένου, δε, να διασώσει το κατηγορητήριο, «φούσκωσε» τα αντικείμενα που δήθεν είδε ο ίδιος στις σακούλες σκουπιδιών που του είχαν παραδώσει στις 21 Σεπτέμβρη του 2009 οι άλλοι ψευδομάρτυρες ασφαλίτες, που παρακολουθούσαν το σπίτι στο Χαλάνδρι (αυτό που στην αρχή βαφτίστηκε γιάφκα και στη συνέχεια ξαναέγινε σπίτι. Ο ίδιος ο Δ. Χωριανόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε χωρίς ίχνος ντροπής, ότι τότε παρασύρθηκε και το ονόμασε γιάφκα, ενώ τώρα το αποκαλεί σπίτι! Θυμίζουμε ότι το ίδιο είχε κάνει και ο ψευδομάρτυρας ασφαλίτης Π. Χηνόπουλος, που κατά την εξέτασή του είχε παραδεχθεί ότι ήταν σπίτι. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, από τη στιγμή που ισχυρίστηκε κατά την εξέτασή του στο τρομοδικείο, ότι στο σπίτι στο Χαλάνδρι είχε γίνει ένα πάρτι!

Οι τέσσερες ψευδομάρτυρες ασφαλίτες ισχυρίστηκαν ότι στις σακούλες είχαν δει να υπάρχουν και καλώδια. Ο Δ. Χωριανόπουλος «φούσκωσε» τα ευρήματα και «είδε» επιπλέον φόρμες, γάντια, μάσκες, δείκτες ρολογιού κ.ά. Προφανώς, αυτό του είπαν να συμπληρώσει, γιατί τα περιβόητα «ευρήματα» δεν αρκούσαν για να δέσουν το κατηγορητήριο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Φρ. Ραγκούσης, Ι. Καρανδρέα, Χ. Σύμψας και οι Χ. Τσάκαλος και Μ. Νικολόπουλος ξετίναξαν τον αρχιψεύταρο πρώην δερβέναγα της Αντιτρομοκρατικής και συνέβαλαν καταλυτικά στο να έχει ο Χωριανόπουλος την όψη κυνηγημένου σκυλιού. Αντίθετα, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του τρομοδικείου όχι μόνο δεν τον στρίμωξαν, αλλά έφτασαν στο σημείο να απορρίψουν όλα τα αιτήματα της υπεράσπισης, μαζί και αυτό για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Χωριανόπουλου με τους τέσσερις ψευδομάρτυρες ασφαλίτες υφισταμένους του. Ως προς το τελευταίο αίτημα, πρόεδρος και εισαγγελέας έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν, ότι με την κατάθεση Χωριανόπουλου αποσαφηνίστηκαν τα πράγματα και έτσι δεν χρειάζεται να κληθούν ξανά οι μάρτυρες αυτοί και να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση. Οταν, δε, η συνήγορος Ι. Καρανδρέα υπενθύμισε στον εισαγγελέα ότι αρχικά είχε δεχτεί το αίτημα των συνηγόρων για την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, αυτός περιορίστηκε να επαναλάβει τον προηγούμενο ισχυρισμό του, ότι μετά την κατάθεση Χωριανόπουλου δεν χρειάζεται να ξανακληθούν οι προηγηθέντες μάρτυρες.

Επειδή πρόεδρος και εισαγγελέας έχουν πάθει… μόνιμη αμνησία, θυμίζουμε ότι ο Δ. Χωριανόπουλος κλήθηκε από το δικαστήριο να καταθέσει ως «πληροφοριοδότης» του ψευδομάρτυρα ασφαλίτη Π. Χηνόπουλου. Ομως δεν ρωτήθηκε καθόλου απ’ αυτούς, προς έλεγχο των ισχυρισμών Χηνόπουλου. Αφού δεν καλούνται οι τέσσερις προηγηθέντες ψευδομάρτυρες σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Χωριανόπουλο, καταρρέουν οι ισχυρισμοί του Χηνόπουλου (είχε πει ότι τις πληροφορίες που κατέθεσε τις γνώριζε από τον Χωριανόπουλο) και το τρομοδικείο πρέπει να μην πάρει υπόψη του την κατάθεση Χηνόπουλου.

Στο τρομοδικείο κατέθεσε και ο πατέρας του Χ. Χατζημιχελάκη, ο οποίος, ανάμεσα στ’ άλλα σημαντικά που ανέφερε, αποκάλυψε ότι ποτέ δεν του έδωσαν τα κλειδιά από το σπίτι, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο Δ. Χωριανόπουλος. Αλλωστε, ποια κλειδιά να του δώσουν οι αντιτρομοκρατικάριοι, όταν αυτοί παραβίασαν το παράθυρο και την πόρτα για να εισβάλουν στο σπίτι, ενώ στη συνέχεια έφυγαν και άφησαν το σπίτι ανοιχτό και εκτεθειμένο στους πάντες.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 16 Μάη.

(πηγή : http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=16865&pos=4&cat_id=48 ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου