Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΩΡΑ: 15:15 στο Προεδρικό ο Π. Πικραμμένος





Στις 17 Ιουνίου, με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το συμβούλιο αρχηγών, που ολοκληρώθηκε στις 14.03.


Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός μετέβει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 15.15 για να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Στις 14.03 ακριβώς εξήλθαν από το Προεδρικό Μέγαρο οι κ.κ. Βενιζέλος, Σαμαράς, Κουβέλης, Καμμένος, Τσίπρας, αλλά και η κα Αλέκα Παπαρήγα. Κατά την έξοδό του, ο κ. Καμένος είπε ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι δικαστικός. Με τη σειρά της η γ.γ. του ΚΚΕ ανέφερε ότι θα πρέπει να οριστεί αυστηρά μία υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πρότειναν τον Λ. Παπαδήμο για υπηρεσιακό πρωθυπουργό, ενώ ο κ. Τσίπρας τον Γεράσιμο Αρσένη.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε ότι θα προτείνουν υπηρεσιακή κυβέρνηση με μη πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα. ο κ. Καμμένος είπε ότι θα προτείνει για υπηρεσιακό πρωθυπουργό έναν από τους τρεις ανώτατους δικαστικούς και ειδικότερα τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραμένο, ενώ θα ζητήσει αλλαγή στο Υπουργείο Εξωτερικών και την τοποθέτηση του καθηγητή διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών σπουδών Παναγιώτη Ήφαιστου, ο οποίος, όπως ανέφερε, είναι γνώστης του «Σκοπιανού», και στο Υπουργείο Άμυνας την τοποθέτηση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Δ. Γράψα







http://www.zougla.gr/politiki/article/klidosan-i-ekloges-gia-17-iouniou-me-pro8ipourgo-ton-p-pikrameno



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου