Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Απειλείται η ζωή 11.800 νεφροπαθών



Aπό μια κλωστή κρέμεται η ζωή 11.800 νεφροπαθών λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται στα φίλτρα αιμοκάθαρσης.



Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο zougla radio ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών κ. Γιώργος Καστρινάκης, η χώρα μας δυσκολεύεται να προμηθευτεί τα απαραίτητα φίλτρα καθώς οι Γερμανικές εταιρείες που τα παρασκευάζουν αρνούνται να δεχτούν εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών.
Αυτή τη στιγμή το απόθεμα στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού φτάνει τα 120.000 φίλτρα, αριθμός ικανός να καλύψει την αιμοκάθαρση των νεφροπαθών για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Το ανησυχητικό όμως είναι ότι για το επόμενο διάστημα δεν υπάρχει πρόβλεψη ή κινητοποίηση για εισαγωγή νέων φίλτρων.
«Οι 11.800 νεφροπαθείς υπόκεινται σε διαδικασία αιμοκάθαρσης τρεις φορές την εβδομάδα μέσω τεχνητού νεφρού. Το φίλτρο υποκαθιστά τους δύο νεφρούς και αν δεν πραγματοποιείται με την συχνότητα που απαιτείται ο ασθενής κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του», εξήγησε ο κ. Καστρινάκης.
Κινητοποιήθηκαν μετά το ρεπορτάζ της zougla
Σε ό, τι αφορά το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής των οδοιπορικών των ασφαλισμένων νεφροπαθών του Ο.Γ.Α. οι οποίοι κατοικούν σε απομονωμένες περιοχές, το χθεσινό δημοσίευμα της zougla.gr αφύπνισε τους υπευθύνους οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι από την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσει η καταβολή χρημάτων στα ασφαλιστικά ταμεία.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου