Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

TAΓMATA ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ KAI ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!


φωτ. Οδοφρ. 



Και ξαφνικά εγένετο φως! Οι μηχανισμοί της καθεστωτικής προπαγάνδας υπερπροβάλλουν τις ακροδεξιές πολιτοφυλακές καθώς η άρχουσα τάξη επιχειρεί την τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού μας εν όψει της 25ης Μαρτίου και του ενδεχόμενου λαϊκού ξεσηκωμού, για να διαβάλει τις όποιες δυναμικές λαϊκές κινητοποιήσεις ταυτίζοντας τες με τα ακροδεξιά καλέσματα.
Θέση που δυστυχώς εγκολπώνεται η ηγετική κάστα της Παπαρήγας που δέσμια των σεναρίων συνωμοσίας περί «παρακρατικών κουκουλοφόρων που με την ακραία δράση τους θα προκαλέσουν την δημοκρατική εκτροπή», δηλώνει Απούσα. Πρόκειται για τις γραφικές εκδοχές με επικεφαλής «κοράκια του Αιγαίου», είτε τις εν δυνάμει επικίνδυνες, όπως την Ελληνική Πολιτοφυλακή του καθηγητή της Σχολής Ευελπίδων Λιόλιου, που έγινε γνωστός για τις ακραίες δηλώσεις υπεράσπισης των ακροδεξιών-φιλοχουντικών σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής, αλλά επίσης διατηρούσε θερμή σχέση με τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, απολάμβανε της ενθάρρυνσης των πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψα και Α/ΓΕΣ Βούλγαρη, επί υπουργίας Β.Μεϊμαράκη. Τέλος, ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το εθνικιστικό κόμμα του Στ.Παπαθεμελή.

Επιλέγουμε να παρουσιάσουμε όλη αυτή την στεφάνη στρατιωτικοποιημένων εφεδρικών τμημάτων που έχουν σαφές πολεμοκάπηλο, μιλιταριστικό περιεχόμενο και στρέφονται κατά του εξωτερικού και εσωτερικού εχθρού. Το αστικό σύστημα εξουσίας έχοντας ενσωματώσει πλήρως τα αστικά δόγματα άμυνας-ασφάλειας στην αντιμετώπιση «Ασύμμετρων Απειλών», στοχοποιεί τον εργαζόμενο λαό από μια αστυνομία που στρατιωτικοποιείται και ένοπλες δυνάμεις που αναλαμβάνουν κατασταλτικό ρόλο, αποκαλύπτοντας τους σχεδιασμούς ευρύτερης στρατιωτικοποίησης-πειθάρχισης του λαού. Μια απόπειρα που άρχισε επί υπουργίας στο ΥΕΘΑ του Α.Τσοχατζόπουλο και συνεχίζει να υπερασπίζει ο Β.Χωραφάς υπεύθυνος του Monthly Review. Στο πλαίσιο της μετατροπής της χώρας σε Ισραήλ των Βαλκανίων προέβλεπε τη δημιουργία της Παλλαϊκής Άμυνας. Αργότερα επεκτάθηκε στη δημιουργία των Λεσχών Εφέδρων, αυτές τις γιάφκες της ακροδεξιάς, που καλούνται να παίξουν συγκεκριμένο ρόλο σε μια πολεμική αναμέτρηση, στο κυνήγι μεταναστών και στην καταστολή επικίνδυνων για το αστικό σύστημα εξουσίας κοινωνικών αγώνων. Aξίζει να επισημάνουμε ότι τόσο στο καλοκαιρινό πογκρόμ μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στο Ναζιστικό Απαρτχάιντ που έχει επιβληθεί με την συνδρομή της Αστυνομίας στον Α.Παντελεήμονα, οι Λέσχες Εφέδρων-καμουφλαρισμένη Χρυσή Αυγή, παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Στο Πολυνομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις που ψήφισαν 162 βουλευτές ΝΔ-ΛΑΟΣ, προβλέπεται η χρηματοδότηση, οργάνωση, έλεγχος των Συνδέσμων Εφέδρων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η ψήφιση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου, προσωπικού του ΥΠΕΘΑ και άλλες διατάξεις» ουσιαστικά ενσωμάτωσε θεσμικά τη μετονομαζόμενη το 1991 σε Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, Λέσχη Ιερολοχιτών που είχε δημιουργηθεί το 1985 από τα «εθνικόφρονα» φασιστικά κατάλοιπα του Εμφυλίου. Το ιδεολογικό δηλητήριο και οι ακροδεξιοί πολεμοκάπηλοι στόχοι τους παρουσιάζονται μέσα από την ιδρυτική διακήρυξη της «Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων» (15-17/3/1996) που κάνουν λόγο για: «καταπολέμηση του εφησυχασμού, της ενδοτικότητας και του ευδαιμονισμού» στοχοποιώντας «όσους παριστάνουν τα λευκά περιστέρια της ειρήνης, τους αστράτευτους, τους αντιρρησίες συνείδησης και τους καρεκλοκένταυρους».
Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι οι συγκεκριμένες Λέσχες έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα: «στους πολέμους της Γιουγκοσλαβίας έφεδροι φασίστες καταδρομείς είχαν πολεμήσει στο πλευρό Σέρβων παραστρατιωτικών και βαρύνονται με σωρεία αποκρουστικών εγκλημάτων».

Καινούργια παράμετρο στην εμβάθυνση του μιλιταρισμού και στη κατασταλτική φρενίτιδα αποτελούν τα Τάγματα Εθνοφυλακής που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε Καβάλα, Δράμα κλπ., στο πλαίσιο συντεταγμένης κατεύθυνσης από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Άρχισαν να συγκροτούνται μετά το καλοκαίρι του 2011 που χρωματίστηκε από το κίνημα των αγανακτισμένων και τις εργατικές κινητοποιήσεις, ενώ υπάρχει η κατεύθυνση επέκτασης και εφαρμογής αυτού του μέτρου και προς το εσωτερικό της Επικράτειας.

Τρεις επερωτήσεις στη Βουλή πραγματοποίησαν βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ, απηχώντας την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας. Πηγή συμπερασμάτων η απάντηση του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου: Το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των Ταγμάτων Εθνοφυλακής καθορίζεται με τον Ν.1295/1982 «Περί Εθνοφυλακής» και τον ΣΚ 92-1 «Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας Εθνοφυλακής». Οι Μονάδες Εθνοφυλακής, για την επάνδρωση των οποίων καλείται προσωπικό που διαμένει στην περιοχή με διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αναλαμβάνουν τις παρακάτω γενικές αποστολές: (1) Συμβολή στην άμυνα της χώρας, ενίσχυση και υποβοήθηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπλήρωση της αποστολής τους. (2) Συμβολή στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (θεομηνίες, πυρκαγιές, σεισμοί). (3) Η υποβοήθηση του έργου του Στρατού σε περίπτωση μερικής ή γενικής επιστράτευσης. (4) Η συμμετοχή στην εξασφάλιση έργων κοινής ωφελείας στρατηγικής σημασίας. Στην Περιοχή Ευθύνης του ΤΕΘ ΚΑΒΑΛΑΣ υφίσταται αριθμός έργων κοινής ωφέλειας στρατηγικής σημασίας (π.χ. Α/Δ, λιμένες, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις). Σε κάθε περίπτωση όλα τα θέματα οργάνωσης, στάθμευσης και επάνδρωσης των Μονάδων του Στρατού Ξηράς προσδιορίζονται αποκλειστικά με γνώμονα τις επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Σύμφωνα όμως με πρόσφατα δημοσιεύματα της τοπικής πρωινής ημερήσιας εφημερίδας «Η ΕΒΔΟΜΗ» περίπου 400 επιλεκτικές προσκλήσεις έχουν αποσταλεί σε πολίτες της περιοχής για την στελέχωση της τοπικής εθνοφυλακής. Ταυτόχρονα, υπάρχει αδιαβάθμητο έγγραφο της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 12/7/2011, το οποίο και τιτλοφορείται Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών. Το έγγραφο αυτό έχει τη μορφή του κατεπείγοντος προκειμένου να συμπληρωθεί το Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας Ξενοκράτης. Ωστόσο, στην υποπαράγραφο όπου ορίζονται οι προϋποθέσεις ενεργοποίησης του σχεδίου αυτού πέρα από τις μέχρι πρότινος τυπικές προϋποθέσεις (φυσική καταστροφή, τεχνολογική καταστροφή, λοιπές καταστροφές, εγκληματική-τρομοκρατική ενέργεια) έχει προστεθεί και «Άλλα συμβάντα που μπορεί να οφείλονται στο πλήθος ή τη διασάλευση της τάξης και στην υπερσυγκέντρωση πλήθους». Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΥΑ 3384/2006 για την συμπλήρωση του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ με το Ειδικό Σχέδιο «Διαχείριση Ανθρωπίνων Απωλειών» υπόχρεοι κατάρτισης είναι τα υπουργεία: Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως έχουμε επισημάνει, οι σχεδιασμοί της πραξικοπηματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αποσκοπούν στην ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της νεολαίας και του συνόλου της κοινωνίας με τον στρατό, όπως διατυπώνονται επίσης και στις «σκέψεις» του Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου, με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, την αναβάθμιση της πολεμικής εκπαίδευσης των εφέδρων, εμπεριέχοντας την συστηματική προετοιμασία των στρατιωτικών τμημάτων για την Καταστολή Πλήθους. Ήδη, από το νόμο για την πρόσληψη των ΕΠ.ΟΠ. που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ, οι μαχητικοί εργατικοί αγώνες και οι καταλήψεις δημοσιών κτιρίων χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές πράξεις και προβλέπεται η χρήση του στρατού ως δύναμη καταστολής για την αντιμετώπιση των εν λόγω «έκτακτων αναγκών»!

Κατανοούμε επομένως ότι πρόκειται για ένα γενικευμένο μέτρο, αρχικά εθελοντικού χαρακτήρα. Η δημιουργία των νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής είναι ψηφίδα του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και σαφή απόδειξη της πρόθεσης του αστικού κατεστημένου για καθυπόταξη-ενσωμάτωση του κόσμου της εργασίας διαμέσου του εθνικισμού και της προβολής των «εθνικών κινδύνων».

Δίπλα σε αυτή θέλει να παραταχθεί η Ελληνική Πολιτοφυλακή η οποία έχει ως πρότυπο την αμερικανική εμπειρία, αλλά χωρίς να το ομολογεί τις Ronde Nere (Μαύρες Περιπολίες), την ιταλική ακροδεξιά πολιτοφυλακή με φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα, με εθελοντές, πρώην αστυνομικούς, που περιπολούν συνεργαζόμενες με την αστυνομία και τους καραμπινιέρους για την τήρηση της Τάξης και της Ασφάλειας! Με πρόσχημα την καταπολέμηση της εγκληματικότητας καταγράφεται η πρόταση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την Ελληνική Πολιτοφυλακή πρόδρομο των φασιστικών ταγμάτων εφόδου, με σκοπό φυσικά το Κέρδος! Μια τεράστια Ιδιωτική Security, εκμεταλλευόμενη και τους σχεδιασμούς του νομοσχεδίου Παπουτσή για την είσοδο Μισθοφόρων στα πλοία, επιχειρεί να εντάξει τις σύγχρονες τάσεις ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης του πολέμου και της ασφάλειας. Η στρατολόγηση αρχίζει από τα σχολεία, περνά στα εφεδρικά και μισθοφορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, απευθύνεται σε απόστρατους και εν ενεργεία στελέχη, επιχειρεί να ενσωματώσει τις Λέσχες Εφέδρων και την Πολιτική Προστασία, έχει ξεκάθαρους κατασταλτικούς σκοπούς που δύσκολα καμουφλάρονται. Ουσιαστικά γενικεύει το παράδειγμα προσχηματικής «παροχής ασφάλειας επί χρήμασι» της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα, μοιράζοντας κουπόνια συνδρομών, ελπίζοντας σε κρατική και ευρωπαική χρηματοδότηση της δράσης της, που επιδιώκει να επεκτείνει πανελλαδικά και διεθνώς.

Μόνη απάντηση ο αντιπολεμικός-αντιμιλιταριστικός -αντιεθνικιστικός συντονισμός του κινήματος.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

http://diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου