Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

SUPER MARKETS, ΣΚΑΪ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ....Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ....



ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΣΚΑΪ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.
ή αλλιώς
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ … ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ

Μέσα σ’ ένα τοπίο πολιτικής και οικονομικής επίθεσης από τις αγορές και το κεφάλαιο, παρουσιάζονται διάφοροι επίσημοι φορείς τους - Μ.Μ.Ε., η Εκκλησία, μεγαλοεπιχειρηματίες, οι Ένοπλες Δυνάμεις- ως προστάτες των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.




Οι ίδιοι αυτοί φορείς, που στην πραγματικότητα με τη στάση ή τη σιωπή τους αποδείχθηκαν υπερασπιστές και αρωγοί της εξαθλίωσης μας, πραγματοποιούν πολυδιαφημισμένες εκστρατείες «αγάπης» και «αλληλεγγύης», οι οποίες λειτουργούν ως εξής: Εσείς αγοράζετε από την τσέπη σας κι εμείς προσφέρουμε ανέξοδα και απλόχερα.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση, ο Σκάι με συνεργούς πολλές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών έρχονται να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη συγκεντρώνοντας τρόφιμα και προσφέροντας τα στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής, τη στιγμή που
§ ο κατεξοχήν μνημονιακός τηλεοπτικός σταθμός Σκάι προβαίνει σε αθρόες απολύσεις εργαζομένων, σε μειώσεις αποδοχών και εκβιασμούς για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων ενώ ταυτόχρονα τα «παπαγαλάκια» του συκοφαντούν κάθε κοινωνική ομάδα που αγωνίζεται να περισώσει την ποιότητα ζωής και την αξιοπρέπεια της.
§ τα σούπερ μάρκετ εξασφαλίζουν όχι μόνο διαφήμιση αλλά και αύξηση του κέρδους τους, δεδομένου ότι πουλάνε τα τρόφιμα που αγοράζονται για φιλανθρωπικό σκοπό, όχι σε τιμή κόστους αλλά στην ίδια τιμή με τα υπόλοιπα και παράλληλα σπεύδουν να αυξήσουν τις τιμές των μέχρι πρόσφατα οικονομικότερων προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.
§ η Εκκλησία αρνούμενη να δεχθεί οποιαδήποτε αύξηση στη φορολόγηση της περιουσία της και απαλλαγμένη σε μεγάλο βαθμό από τα χαράτσια της ΔΕΗ, πλασάρει ως προσφορά την εθελοντική εργασία και τις δωρεές πολιτών και στην πραγματικότητα παρέχει φιλανθρωπικό έργο με ξένα κόλλυβα.
§ το επίσημο κράτος με πρόσχημα την τήρηση των κανόνων υγιεινής απαγορεύει με πρόσφατο νόμο τη διανομή συσσιτίου από οποιονδήποτε μη θεσμοθετημένο φορέα και ο Δήμος Αθηναίων, με τη συνδρομή των ΜΑΤ, εκκενώνει κλειστό κτίριο του δήμου από καταληψίες αστέγους και στη συνέχεια τους συλλαμβάνει.
Στόχος του παρόντος κειμένου δεν είναι να τορπιλιστεί κάθε προσπάθεια στήριξης άπορων συμπολιτών μας αλλά να καταδειχθεί ότι όταν μια πρωτοβουλία διέπεται από ιδιοτέλεια, κερδοσκοπία και εκμετάλλευση, τότε δεν πρόκειται για αλληλεγγύη αλλά για καθαρή υποκρισία. Προσπαθούν να μας πείσουν για το ανθρώπινο πρόσωπο τους όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στην «εποχή των συσσιτίων». Επιχειρούν να προσδώσουν μία επίφαση κοινωνικής συνοχής και παράλληλα να διαρρήξουν τους δεσμούς αλληλοβοήθειας ανάμεσα σε πληττόμενους και αλληλέγγυους συνανθρώπους.
Οι μάσκες έπεσαν. Εμείς παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Αυτοοργανωνόμαστε Αλληλοβοηθιόμαστε Αντιστεκόμαστε.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ 


http://www.zougla.gr/blog/article/496381

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου