Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕΚΕΡΗ SIEMENS



φωτ. Οδοφρ. 
 
Τα τελευταία έτη, στις κρίσιμες στιγμές του Έθνους, όταν η πατρίς κινδυνεύει, υψούται πάντα μια εθνική φωνή και συνεγείρει τον λαόν. Η φωνή του εκδότου κ. Κουρή που σήμερα υψώνει το ανάστημά του για να υπερασπιστεί τον κ.Σαμαρά.

Η πατριωτική έπαλξη της “Αυριανής”, εκείνη που ο Α.Παπανδρέου ονόμασε “υπόδειγμα δημοσιογραφίας” , είναι αυτή που αποκάλυψε το 1989 την σκευωρία του Μητσοτακέϊκου με τους Κυρκοφλωράκηδες με μοχλό την ασήμαντη υπόθεση Κοσκωτά, στην οποία όπως αποδείχτηκε δεν χρηματίστηκε κανείς από το ΠΑΣΟΚ. Είναι η ίδια εφημερίδα που έχει καταγγείλει πως “Κλίκα Σιωνιστών αλώνει τη ΝΔ”

Είναι η εφημερίδα που στάθηκε στο πλευρό του μακάριου Χριστόδουλου το 2005, όταν βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διεθνούς συνωμοσίας κατά της Εκκλησίας. Ταυτοχρόνως όμως πρωτοστατούσε σε αποκαλύψεις σε βάρος μητροπολιτών επιδιώκουσα την κάθαρσιν. Θύμα μιας τέτοιας επίθεσης έπεσε και σεπτός Ιεράρχης της εκλογικής περιφερείας Σαμαρά, ο αείδημος & εν αγιότητι και πανδήμω θλίψει τελευτήσας +Τριφυλλίας Στέφανος, όστις εξετέθη ολόγυμνος για δυο συνεχείς ημέρες σε πρωτοσέλιδα όπως: “Σκύψε ευλογημένη. Ο 93χρονος…άγιος Ολυμπίας και Τριφυλλίας Στέφανος, σε ώρα δράσης” και σε δημοσιεύματα όπως: “Πόρνος και σοδομιστής μέχρι το κόκκαλο, αμετανόητος και ανικανοποίητος διεστραμμένος ως και την δέκατη δεκαετία της ζωής του. Αυτός είναι ο “σεβασμιώτατος” …. το σαρκίο του οποίου παραδίδουμε στην χλεύη του ποιμνίου του σήμερα, με ελάχιστο δείγμα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του βδελυρού βίου του και της ανίερης όσο και ψυχοπαθολογικής πολιτείας του υπό τη σκέπη του ράσου». Η γυναίκα ξεκίνησε, πάντα κατά την “Αυριανή” 12χρονη στην αυλή του δεσπότη, που συνεννοείται με «νταβατζήδες να του στέλνουν πόρνες…αλλοδαπές…σε μοναστήρια», φυλακισμένη και η ίδια σε μονή γίνεται για 30 χρόνια «πάσα σε άλλους ιεράρχες και ανώμαλους», μέχρι που 40άρα πιά με κλονισμένα νεύρα «δραπέτευσε» και αποκάλυψε σε «άνθρωπο του Τύπου» όσα είδαν τα μάτια της.

Η υπόθεση έκλεισε με κάποιο είδος συμβιβασμού μεταξύ της εφημερίδας και του δεσπότη που αρχικά υπέβαλε μήνυση: “Χθες στη Σύνοδο ανακοινώθηκε ότι «το δημοσίευμα και οι φωτογραφίες που αφορούσαν τον μητροπολίτη της κ. Στέφανο και δημοσιεύτηκαν στο φύλλο της 7/2/2005 δεν έχουν ουδεμία βασιμότητα και αποτελούν προϊόν εσφαλμένης πληροφόρησης της εφημερίδιος». Ωστόσο από την εφημερίδα «Αυριανή», που είχε δημοσιεύσει τις φωτογραφίες, δήλωσαν ότι δεν ζητήθηκε ποτέ «συγγνώμη», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου” .(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 2-6-.05). Εκείνο που δεν θα καταλάβω ποτέ είναι πως τέτοιες φοβερές καταγγελίες κλείνουν με τόσο θολό τρόπο κουκουλώνονται εμφανώς χωρίς απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα (Ζήτησε συγνώμη η εφημερίδα, ήταν πλαστή η φωτογραφία, ποιός ήταν ο δράστης, και καλά τα υπόλοιπα, η 12χρονη;;;) και η αγνή ελληνική ύπαιθρος, η Πάνσεπτος Σύνοδος, ο τοπικός Τύπος και οι τοπικοί εξέχοντες πολιτευτές όπως ο πανεθνικής εμβέλειας κ.Σαμαράς καταπίνουν τέτοια συμβάντα, των οποίων η πλήρης εκκαθάριση θα έπρεπε να είναι ζήτημα τιμής για τον τόπο τους και την Εκκλησία τους την οποία υπηρετούν και τιμούν δημόσια με κάθε ευκαιρία.

Έρχομαι στο κυρίως θέμα μου που και σε αυτό βλέπω ένα σκοτεινό σημείο που μένει αδιευκρίνιστο κάτω από γενική σιωπή η οποία με τρομάζει. Ίσως δεν κατάλαβα καλά αλλά νομίζω πως υπάρχει ζήτημα:

Εντάξει όλοι ξέρουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να εμπλέξει και πρόσωπα της ΝΔ στο σκάνδαλο Siemens στα πλαίσια συμψηφισμών. Όχι πως η ΝΔ είναι αθώα, κάθε άλλο. Δέχομαι καλόπιστα πως η απόπειρα κορυφώθηκε για λόγους εντυπωσιασμού με την προσπάθεια ανάμιξης του ονόματος του Μυστικοκονδυλιάρχη κ.Σαμαρά. Στο “Έθνος όμως διαβάζω: “Οπως κατήγγειλε ο Β. Κεγκέρογλου, ο Ευ. Σέκερης ζητούσε από το νυν πρόεδρο της Ν.Δ.να επικοινωνήσει με τον Μ.Χριστοφοράκο, προκειμένου ο ίδιος να αναβαθμιστεί. Στο επίμαχο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στις 31 Ιουλίου του 2006 προς τον κ.Σαμαρά, ο κ. Σέκερης φέρεται να γράφει μεταξύ άλλων: ‘Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του (προς τον Μιχ. Χριστοφοράκο), τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πάρα πολλά. Σίγουρα θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει’. Μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε και δεύτερο email, με αποδέκτη τον Μ. Χριστοφοράκο, στο οποίο ο μπατζανάκης του κ. Σαμαρά, ο κ. Σέκερης, φέρεται να εκφράζει παράπονα στον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens, επειδή δεν ικανοποίησε το αίτημά του”.

Ασφαλώς αν το e-mail δεν είναι πλαστό ή έστω αν ο διαρεύσας διάλογος δεν είναι χαλκευμένος, δημιουργείται κάποιο θέμα τουλάχιστον από τη φράση: “Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πάρα πολλά. Σίγουρα θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει”. Ποιός πολίτικός θα ανεχόταν μια τέτοια φρασεολογία και θα δεχόταν να παρέμβει υπέρ κάποιου “αδικούμενου” με τέτοιο εκβιαστικό σκεπτικό; Θα έλπιζα το e-mail να είναι πλαστό, αλλά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Π.χ. ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νεράτζης αποδέχεται τη γνησιότητα των e-mails : “Τίποτε, λοιπόν, το καινούργιο δεν προσθέτει το email σε όσα είναι ήδη γνωστά”, σημείωσε ο κ. Νεράτζης.

Άλλωστε η ΝΔ δεν διέψευσε από ότι ξέρω το περιεχόμενο και ανακοίνωσε πως ο κ. Σαμαράς δέχτηκε να μεσολαβήσει, χωρίς όμως να καταφέρει τίποτα. Άλλο πράγμα είναι όμως μεσολαβώ για κάποιο υπάλληλο κι άλλο είναι να πω “ξέρεις ξέρουμε τις βρωμιές σας” κλπ Προφανώς ο κ. Σαμαράς δεν θα είπε τέτοια πράγματα, αλλά πως ανέχτηκε από τον μπατζανάκη του να του υποδείξει να τα πει: “Σε ανύποπτο χρόνο και μετά από σχετική παράκληση, σημείωναν επίσημοι κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεώρησε σωστό να ζητήσει τηλεφωνικώς από τον κ. Χριστοφοράκο, τον Δεκέμβριο του 2006, να δείξει ενδιαφέρον για εξ αγχιστείας συγγενικό του πρόσωπο, που εργάζεται στη Siemens από το 1985, το οποίο για πολλά χρόνια ένιωθε ότι δεν είχε τύχει, από τον εργοδότη του, συμπεριφοράς ανάλογης με τα προσόντα του». Η προσπάθεια του κ. Σαμαρά, υποστήριζαν οι ίδιοι «απέτυχε πλήρως και ο καθένας καταλαβαίνει ότι αν ο κ. Σαμαράς είχε την οποιαδήποτε σχέση είτε με τον κ. Χριστοφοράκο, είτε με την εταιρεία, ούτε το τηλέφωνο του κ. Χριστοφοράκου θα του έστελνε στο e-mail ο συγγενής του, ούτε ο κ. Σέκερης θα είχε ποτέ περιέλθει σε τέτοια κατάσταση ώστε να χρειαστεί τη βοήθεια του κ. Σαμαρά»

Συγνώμη αλλά το mail λέει πολλά. Δείχνει ήθος, μεθόδους και νοοτροπίες. Ο κ. Σαμαράς έχει εκτεθεί με την (νόμιμη) ανεξέλεγκτη δαπάνη των διογκωμένων επί υπουργίας του μυστικών κονδυλίων του ΥπΈξ. και με τις καταγγελίες για παλαιοκομματικούς διορισμούς στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οφείλει να είναι πιο προσεκτικός και ευαίσθητος σε ζητήματα ηθικής τάξης.

Αντί η ΝΔ να λέει εξυπνάδες του στυλ “Μετά τους ‘επιπλοποιούς’ ήρθε η σειρά των ‘μπατζανάκηδων’ “ θα ήταν καλύτερο για τα δημόσια πολιτικά ήθη να μας διαβεβαίωνε πως ο κ.Σαμαράς επέπληξε τον μπατζανάκη του και όταν μεσολάβησε στον κ. Χριστοφοράκο μεσολάβησε με άλλα επιχειρήματα, αξιοπρεπή, και όχι με αυτά για κλειστά στόματα κλπ που φαίνεται πως του υπέδειξε ο συγγενής του και τα οποία συνηθίζονται μόνο σε μαφιόζικους διακανονισμούς..

Έχω άδικο;
Κάνω κάπου λάθος;
Θα ήμουν ευτυχής αν κάποιος με διόρθωνε. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου