Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Τo ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ, ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ



φωτ. Οδοφρ. 

ΘΕΜΑ:
3 ΔΗΜΟΣΙΟΙ-ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 28-1-2012 ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

ΠΡΟΣ:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ


Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριοι Υπουργοί θέλω καταρχήν να ζητήσω συγνώμη για τυχόν συνταχτικά και ορθογραφικά λάθη, που τυχόν προκύψουν στην επιστολή μου γιατί δεν έχω πανεπιστημιακή μόρφωση. Είμαι απόφοιτος μιας μέσης νυχτερινής τεχνικής σχολής, με τεραστία όμως τεχνική εμπειρία στο χώρο των μηχανουργικών κατασκευών. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου επινόησα ερεύνησα, σχεδίασα και κατασκεύασα νέο βιομηχανικά εφαρμόσιμο προϊόν, χωρίς καμία κρατική επιδότηση-επιχορήγηση , το οποίο έδωσε λύση σε ένα κλάδο του παραγωγικού ιστού της χώρας μας κατεβάζοντας το κόστος από τις υπάρχων τεχνικές τουλάχιστον κατά 80% και το χρόνο εργασίας στην εφαρμογή του κατά 300% .
Για να αποτρέψουμε την αντιγραφή – απομίμηση του προϊόντος μας, τόσο από το εσωτερικό και κυρίως από το εξωτερικό, καταθέσαμε στον οργανισμό βιομηχανικής ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) (που στελεχώνεται από επιστημονικά καταρτισμένους και έμπειρους μηχανολόγους και νομικούς, που σκοπό έχει τη συμβολή στη τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας (ΝΌΜΟΣ 1733/1987)), όλα τα απαραίτητα στοιχεία που μας ζήτησαν για τη χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.
Πράγματι ο ΟΒΙ μετά από αξιολόγηση και έρευνα όπως ορίζει ο νόμος 1733/1987 μας χορήγησε το 2004 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που για περιορισμένο χρονικό διάστημα δίδει την αποκλειστική εκμετάλλευση του κατοχυρωμένου πλέον προϊόν της ευρεσιτεχνίας.
Πριν περάσουν 5 μήνες από την επιτυχημένη κυκλοφορία του προϊόντος μας στην αγορά, μεγάλη εταιρία των Αθηνών απαξιώντας νόμους και θεσμούς, προέβει στη δουλική απομίμηση – αντιγραφή του προϊόντος μας, αναγκάζοντας μας , να προσφύγουμε στις ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες για την προστασία του προϊόντος μας όπως ορίζει ο νόμος 1733/1987 , καθώς και ο κοινοτικός κανονισμός της ευρωπαϊκής ένωσης 1383/2003,.
Μετά από αλλεπάλληλες δίκες που ακολούθησαν στις βαθμίδες της δικαιοσύνης και κατόπιν πολλών αναβολών, όλοι οι δικαστές που συγκροτούσαν το κάθε ξεχωριστό δικαστήριο, μας δικαίωσαν κατά κράτος , απαγορεύοντας αρχικά
1) στις 7 /04/2005 με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, αυθημερόν εκδόθηκε απόφαση που απαγορεύει την κατασκευή διάθεση και κατοχή του προϊόντος στην αντίδικη εταιρία , μέχρι τη συζήτησης των ασφαλιστικών (απόφαση την οποία δεν σεβάστηκε η αντίδικος εταιρία)
2) στις 13/12/ 2005 με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών το δικαστήριο, απαγόρευσε τη κατασκευή και διάθεση , του παράνομου αντιγραφέντα προϊόντος από την αντίδικο εταιρία καθώς την κατάσχεση τους επιβάλλοντας και χρηματική ποινή για κάθε παράβαση ,μέχρι τη συζήτηση της υποθέσεως στη τακτική διαδικασία που ακολουθείτε στο πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών (ούτε και με αυτή την απόφαση συμμορφώθηκε, εξακολουθώντας παράνομα να διακινεί το προϊόν)
3) στις 23/01/2009 το πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε οριστική απόφαση, με την οποία απαγορεύει την κατασκευή διάθεση και κατοχή του προϊόντος, επιβάλλοντας τους συγχρόνως , μεγάλη χρηματική ποινή για μελλοντική παράβαση του διατακτικού της απόφασης, καθώς απέρριψε το αίτημά του για ακύρωση του διπλώματος της ευρεσιτεχνίας μας, αίτημα το οποίο, το είχε προβάλλει και στα προηγούμενα δυο δικαστήρια.
Χωρίς να σεβαστεί ούτε αυτή την απόφαση εξακολουθούσε την παράνομη κατασκευή και διακίνηση του προϊόντος, αναγκάζοντας μας να προβούμε σε μηνήσεις σε όλη την Ελληνική επικράτεια (που ακόμα δεν έχουν τελεσίδικησει μετά από τις αλλεπάλληλες αναβολές που οι ίδιοι επιδίωκαν.) ενώ συγχρόνως προσέφυγαν σε έφεση την οποία κατέθεσαν στο Εφετείο Αθηνών.
Θέλω να σημειώσω στα παραπάνω δικαστήρια εμείς κάναμε ενοποιών των δικαστών παρουσίαση του προϊόντος μας για πιθανόν αμφισβητήσεις ή απορίες και θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την αμεροληψία που έδειξαν οι δικαστές εφαρμόζοντας το νόμο, βασιζόμενοι βεβαίως και στα πραγματικά γεγονότα και στοιχεία που παρουσιάσαμε.
Εν αναμονή της απόφασης του Εφετείου Αθηνών στην οποία είχε προσφύγει η αντίδικη εταιρεία, ΑΛΛΗ εταιρία που εδρεύει στη Κατερίνη και δραστηριοποιείται κυρίως με εισαγωγές από την γειτονική χώρα και μάλιστα εκτός ΕΟΚ, την οποία προμηθεύαμε με το προϊόν μας, μας πρότεινε με μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα να της παραχωρήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα που απορρέουν από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μας, για να κατασκευάσει το προϊόν στη γειτονική χώρα , να το εισάγει και να το διαθέσει στη πατρίδα μας.
Εκτιμώντας όμως, ότι με την ενέργεια μας αυτή 10 άτομα που ασχολούνται με την παραγωγή του προϊόντος μας , θα οδηγηθούν στην ανεργία , συν το ότι το τόσο πολύτιμο σε αυτούς τους καιρούς το συνάλλαγμα θα διέρρεε σε ξένη χώρα και επειδή μας διέπει Εθνική συνείδηση, αρνηθήκαμε κάθετα τις συμφέρουσες κατά τα άλλα προτάσεις του, ενημερώνοντας και επιδεικνύοντας του ταυτόχρονα το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μας και την προστασία, που του παρέχει η Ελληνική νομοθεσία {νόμος 1733/1987 άρθρο 10 παράγραφος δ.}, που απαγορεύει την εισαγωγή προϊόντων που είναι κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Απαξιώνοντας όμως και αυτοί νόμους και θεσμούς προέβει στην αντιγραφή και εισαγωγή του προϊόντος και εισήγαγε παράνομα μεγάλες ποσότητες, διαθέτοντας τες στη πατρίδα μας.
Με όσες ψυχικές και οικονομικές δυνάμεις μας είχαν απομείνει προσφύγαμε εκ νέου σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες , που προβλέπονται στα δικαστήρια πλέον της Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνοντας τις ίδιες δικαστικές διαδικασίες ,που είχαν προκύψει και με την προηγούμενη εταιρεία που προαναφέραμε,
1) κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ,
2) εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων, μονομελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης
3) οριστική απόφαση πολυμελούς πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης
{Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές}
ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ , ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΜΑΣ.
ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΞΗ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΗΡΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ

Κύριε Πρωθυπουργέ κύριοι Υπουργοί , οι τριετής προσπάθειες και αγώνες που έκανα για να υλοποιήσω , να τελειοποιήσω και να παράγω το προϊόν της ευρεσιτεχνίας μου, όσο και οι 7ετή δικαστικοί αγώνες που προέκυψαν (ενδεικτικά σας αναφέρω ότι παραβρέθηκα σε 37 δικαστήρια εκτος της έδρας μου), ήταν μια ουτοπία.
Τρεις δημόσιοι -* κρατικοί λειτουργοί μέσα από ένα γραφείο του εφετείου Αθηνών απαξιώνοντας περιφρονητικά 6 αποφάσεις δικαστηρίων, 10 διαφορετικών δικαστών, οι οποίοι ήταν στην έδρα και εκτίμησαν τα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα που παρουσιαστήκαν ενοποιών τους , όσο από εμάς τόσο και από τους αντιδίκους , απαξιόντας επίσης και τον αρμόδιο φορέα (ΟΒΙ), που εκδίδει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καθώς και τις ένορκες καταθέσεις μαρτύρων και εμπειρογνώμων, ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΜΑΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ) ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΑΣ.
Όρος χαμηλή –μεσαία ή υψηλή εφευρετικότητα που δεν υπάρχει στο νόμο 1733/1987 που προστατεύει τις ευρεσιτεχνίες όσο και πουθενά παγκόσμια.
Ένα προϊόν η είναι η δεν είναι ευρεσιτεχνία!
ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ 1733/1987 ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡ.7 .
Η απόφαση αυτή άνοιξε πλέον διάπλατα την ελεύθερη εισαγωγή του προϊόντος μας, από τη χώρα που το αντέγραψε η οποία εκμεταλλεύτηκε την απόφαση από τους τρεις Έλληνες δικαστές, και το προϊόν ήδη εισάγεται και διατίθεται κατά χιλιάδες σε όλη την επικράτεια, με τις καταστροφικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται.
Κύριε Πρωθυπουργέ κύριοι Υπουργοί έχω μάθει από την οικογένεια μου , από την παιδεία μου, από την κοινωνία , να σέβομαι νόμους και δικαστικές αποφάσεις , θεωρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών είναι άμεμπτη και ακριβοδίκαιοι. Σε αυτή τη περίπτωση όμως είτε από απειρία, είτε από άγνοια, είτε από πιθανόν πιέσεις που δέχτηκαν για να μεροληπτήσουν υπέρ των αντιδίκων μας, είναι πέρα για πέρα άδικοι τόσο για μένα και την οικογένεια μου, όσο για την κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον στο μέγεθος που αναλογεί.
Ο μόνη λύση που υπήρχε για να καλυφθεί η αντίδικος ελληνική εταιρία από τις δεκάδες ποινικές παραβάσεις των διατακτικών δικαστικών αποφάσεων που είχε διαπράξει , (οι οποίες είναι βεβαιωμένες τόσο από τις διωκτικές όσο και από τις εισαγγελικές αρχές) ήταν να πετύχει την ακύρωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας μας. Και ο μόνος τρόπος για να αρχίσει εκ νέου την εισαγωγή του αντιγραφέντως προϊόντος μας η γειτονική ξένη εταιρία, ήταν η λύση που έδωσε το Εφετείο Αθηνών
Χαρακτηριστικό είναι όταν προσκομίσαμε την απόφαση του εφετείου στο ΟΒΙ, το οποίο είχε εκδώσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, δεν πίστευαν στα μάτια τους και μας προέτρεψαν οι νομικοί σύμβουλοι του, να προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο.
Προτροπή την οποία ενίσχυσαν και οι γνώμες κορυφαίων νομικών- ανωτάτων συνταξιούχων δικαστών – συνταγματολόγων που μετά από επιμονή και υπομονή κατορθώσαμε να συναντήσουμε.
Ειλικρινά σας λέω αν ένας μας έλεγε ότι δεν έχουμε δίκαιο και αν η απόφαση αυτή του εφετείου ήταν προς όφελος την κοινωνίας και την πατρίδος μας , θα κρατούσαμε την πικρία μας, την απογοήτευση μας και την οργή μας για εμάς και θα σταματούσαμε τις περαιτέρω διαδικασίες. Ομως αν παραιτηθουμε από τον αγωνα μας, στην ουσία ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΔΑΜΕ ένα αυτό κάθ’ αυτό ελληνικο προϊόν τόσο στην επινοηση, στο σχεδιασμο, στην ερευνα, όσο και στην κατασκευη και στην παραγωγη του, στις δυναμεις της αυθερεσίας, της ανομιας και την ατιμωρισίας
Αποφασίσαμε με οποιες δισβάστακτες οικονομικες δαπανες λοιπόν να κάνουμε προσφυγή στον Άρειο Πάγο με αίτηση αναίρεση της απόφασης του εφετείου, η οποία ορίστηκε να συζητηθεί μετά από δύο χρόνια, συγκεκριμένα στις 13/01/2013, με πιθανότητα αναβολής και από ότι μας είπαν οι νομικοί χρειάζεται άλλος ένας χρόνος νομικών διαδικασιών, χρονικό διάστημα το οποίο είναι καταστροφικό από όλες τις απόψεις.


Εγώ σαν Έλληνας με όποιο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος και με γνώμονα πρώτα το συμφέρον της πατρίδας μου και κατά δεύτερο τα νόμιμα και δίκαια συμφέροντα της οικογένειας μου και της επιχειρήσεως μου θεωρώ ότι έπραξα τα δέοντα .
Επειδή όμως αισθάνομαι όμηρος και δέσμιος αυτής της πολιτικής των δικαστηρίων, χωρίς να μπορώ να υπερασπιστώ άμεσα τα δικαιώματά μου ,στο διάστημα που μεσολαβεί για την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, και μη μπορώντας να κάνω καμία άλλη ενέργεια (παραπομπή της υπόθεσης στα ευρωπαϊκά δικαστήρια) ζητάω από εσάς την αρωγής σας, χωρίς ίχνος μεροληψίας και χωρίς υστεροβουλία να δώσετε ένα τέλος στο Γολγοθά μου με αίτημα την επίσπευση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο , με όποια αποφαση να είναι αυτή.

Αν και αυτό είναι αδύνατο, ας είμαι εγώ ο τελευταίος Έλληνας ευρεσιτέχνης που περνά από αυτή τη δοκιμασία και ας είμαι ο τελευταίος Έλληνας που θεωρεί τον εαυτό του συνεργό και ηθικό αυτουργό, σε μια Εθνική μειοδοσία που γίνεται εις βάρος της πατρίδας του , επειδή έκανα το έγκλημα να εφεύρω ένα νέο καινοτομικό και βιομηχανικά εφαρμόσιμο προϊόν

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ- ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ( ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ 4000 ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ) ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ
ΤΡΙΠΟΛΗ , ΤΡΙΚΟΡΦΩΝ 13 ΤΗΛ:2710232291-6973541983
 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012, 09:56

http://www.zougla.gr/blog/article/485839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου