Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση ΠΟΑΣΥ- ΠΟΑΞΙΑ- ΠΟΕΥΠΣ για τo ΤΕΑΠΑΣΑ



Με κοινή τους ανακοίνωση οι ομοσπονδίες των εργαζόμενων στα σώματα ασφαλείας τάσσονται κατά του «κουρέματος» του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.) στο πλαίσιο της ανταλλαγής ομολόγων (PSI).


Παρατίθεται η ανακοίνωση:

Η πολιτική του απροκάλυπτου εκβιασμού των εργαζομένων για να δεχθούν άνευ όρων την ατομική και οικογενειακή τους χρεοκοπία συνεχίζεται, αυτή τη φορά με την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Σήμερα, κληθήκαμε εκτάκτως κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ να συνηγορήσουμε στο συντελούμενο έγκλημα του «κουρέματος» του Ταμείου στο πλαίσιο της ανταλλαγής ομολόγων (PSI), με την επίκληση ότι προέχει «η σωτηρία της χώρας» και με την απειλή ότι αν δεν δεχθούμε την «εθελοντική» συμμετοχή μας στη διαδικασία αυτή, ήτοι της απομείωσης της περιούσιας του Ταμείου κατά 53%, αργότερα αυτή θα καταστεί αναγκαστική και μάλιστα σε ποσοστό έως και 80%!

Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία των αστυνομικών - πυροσβεστών, διαχρονικά στήριξαν τις επιλογές που υπέδειξαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας, επενδύοντας τα αποθεματικά τους σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου και αφετέρου τροφοδοτούσαν με ρευστότητα την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς εκ του νόμου ήταν υποχρεωτική η σύναψη συναλλαγών μόνο με αυτήν την τράπεζα.

Τα αποθεματικά των ταμείων, εξάλλου, έχουν δημιουργηθεί από τις εισφορές των ασφαλισμένων συναδέλφων μας με σκοπό μαζί με τις αποδόσεις τους να χρηματοδοτήσουν τις παροχές τους ως συνταξιούχων.

Σήμερα, λοιπόν, που το ελληνικό δημόσιο δεν διασφαλίζει πλέον ούτε το μίνιμουμ των αποδόσεων τόσο των επικουρικών συντάξεων όσο και του εφάπαξ βοηθήματος, αρνούμαστε να συμπράξουμε στην περαιτέρω καταλήστευση του Ταμείου.

Γι’ αυτό ψηφίζουμε ΟΧΙ στην συμμετοχή μας στο PSI με την μορφή που εφαρμόζεται για τα ασφαλιστικά ταμεία και κατ’ επέκταση στην απομείωση των αποθεματικών τους, που συνεπάγεται η συμμετοχή μας σ’ αυτό. Η σημερινή απόφαση αφορά άλλωστε ένα μικρό ποσοστό ομολόγων, ύψους 17 εκατομ. ευρώ περίπου που κατέχει το Ταμείο απευθείας από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ τα υπόλοιπα αποθεματικά του, που βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος, άνω των 500 εκατομ. ευρώ, υπόκεινται σε «κούρεμα» χωρίς καν να ερωτηθούμε!

Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία και στο Πυροσβεστικό Σώμα και θεματοφύλακες των μετόχων του ΤΕΑΠΑΣΑ, έχουμε ιερή υποχρέωση να διαφυλάξουμε την περιουσία του, που χτίστηκε από το υστέρημά τους και γι’ αυτό δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την αποκατάσταση των ζημιών από την καταλήστευση της περιουσίας μας, που μοιάζει αναγκαστική εξαιτίας της ανικανότητας εκείνων που χειρίστηκαν τις τύχες της χώρας μας.


Η ανακοίνωση υπογράφεται από τους Προέδρους της ΠΟΑΣΥ, Χρ. Φωτόπουλο, της ΠΟΑΞΙΑ, Γεωργατζή Δημήτριο και της ΠΟΕΥΠΣ, Αθάνατο Νικόλαο.

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου