Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

O Κουρουμπλής, ο Πρωτόπαπας και οι ειδήσεις των 8



«Μπορεί ο άνθρωπος αυτός να στερήθηκε το φως, άνοιξε όμως τα μάτια σε πολλούς» ήταν το σχόλιο που έγινε για την ενημέρωση που έκανε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με τον μάρτυρα Π. Χριστοδούλου και τα όσα εκείνος φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην Εξεταστική Επιτροπή.


Ο ανεξάρτητος βουλευτής μπήκε στην αίθουσα των συντακτών και εξιστόρησε όσα άκουσε στην αίθουσα από τον μάρτυρα Π. Χριστοδούλου, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ.

«Ήταν ατυχείς οι δηλώσεις περί Τιτανικού. Εκεί που είχαν ηρεμήσει τα spreds και ήμασταν έτοιμοι να βγούμε στις αγορές, μας ήρθε ταμπλάς όταν ανακοινώθηκε ότι σε ένα μήνα θα γίνει αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμματος» είπε ο κύριος Κουρουμπλής, επικαλούμενος τα λεγόμενα του μάρτυρα.

Οι αιχμές που άφηνε ο διευθύνοντας σύμβουλος κατά του τότε «τσάρου της Οικονομίας» Γιώργου Παπακωνσταντίνου έφτασαν αμέσως στα αυτιά του προέδρου της Επιτροπής.

Λίγο αργότερα, ο Χρήστος Πρωτόπαπας μπήκε φουριόζος στην αίθουσα των δημοσιογράφων, στους οποίους συνέστησε ψυχραιμία, να μην πιστεύουν όσα ακούγονται και, τέλος, ότι για να μην εκτεθούν, θα έπρεπε να περιμένουν την αλήθεια από τα πρακτικά.

Και όταν οι δημοσιογράφοι γύρω τις έντεκα το βράδυ διάβασαν τα πρακτικά, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής όντως είχε πέσει ελαφρώς έξω στην ενημέρωση, γιατί ήταν πολύ επιεικής με τον πρώην υπουργό και τα όσα του είχε καταλογίσει ο μάρτυς.

Και τι δεν είχε πει ο κ. Χριστοδούλου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αν τον κατονόμασε; Συγγνώμη, αλλά τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Η αγελάδα του… Πάγκαλου μήπως;

«Είχα προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις να μην μιλάνε για ΔΝΤ και να μη μου χαλάνε τις αγορές» είπε ο Π. Χριστοδούλου.

Και όσοι έψαξαν τον Χρήστο Πρωτόπαπα για διευκρινίσεις; Ούτε στο όνειρό τους τον ξανάδαν! Πάντως, τα δελτία των 8 δεν είχαν την είδηση-κόλαφο για τον πρώην «τσάρο» της Οικονομίας, σημερινό Περιβαλλοντολόγο.

Να γιατί ο Σαμαράς θα ’θελε έναν Πρωτόπαπα στο κόμμα του. Γιατί του θυμίζει τον αείμνηστο Αλευρά, που έβγαινε και… καθάριζε!

http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/o-kouroumplis-o-protopapas-ke-i-idisis-ton-8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου