Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Kαρκινοπαθής σε απόγνωση λόγω γραφειοκρατίας




Αντιμέτωπη με το πιο «ανάλγητο» πρόσωπο της γραφειοκρατίας ήρθε μια 48χρονη μητέρα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η κυρία Παρασκευή Κενανίδου πάσχει από τρεις μεταστατικούς καρκίνους και επιληψία και ενώ, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στη zougla.gr, έχει συνταξιοδοτηθεί από τον Δεκέμβριο του 2010, δεν έχει λάβει ακόμα το εφάπαξ που δικαιούται. Το ποσό που υπολογίζεται ότι θα λάβει ανέρχεται στα 26.000 ευρώ και είναι απαραίτητο ώστε να προχωρήσει σε μια πολύ σοβαρή επέμβαση, την οποία συνεχώς αναβάλλει.
Η ταλαιπωρία της κας Κενανίδου (πρώην νοσηλεύτριας του Ασκληπιείου Βούλας) έπειτα από 23 χρόνια σκληρής δουλειάς ξεκινά από τον Δεκέμβριο του 2010, οπότε υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης λόγω προβλημάτων υγείας.
Τότε η Ανώτατη Στρατιωτική Υγειονομική Επιτροπή αποφασίζει ότι η αναπηρία της είναι 67%. Η πρώτη σύνταξη που έλαβε ήταν το Απρίλιο του 2011. Στη συνέχεια η κατάσταση της επιδεινώνεται και απευθυνόμενη πάλι στην Α.Σ.Υ.Ε. αποφασίζεται ότι η καταγγέλλουσα πάσχει από 100% αναπηρία και χρήζει βοήθειας τρίτου ατόμου, καθώς, έπειτα από μετάσταση του καρκίνου στο εγκέφαλό της, έχει και συχνές επιληπτικές κρίσεις.
Μετά την υποβολή τριών αιτήσεων επίσπευσης της διαδικασίας για την καταβολή του εφάπαξ, δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα σαφή απάντηση σχετικά με την ημερομηνία καταβολής του ποσού.
Το ποσό του επιδόματος που λαμβάνει η 48χρονη γυναίκα για την πρόσληψη ατόμου που θα αναλάβει τη φροντίδα της είναι 34 ευρώ μηνιαίως, ενώ η σύνταξή της φτάνει τα 700 ευρώ.
Η καταγγέλλουσα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, αφού η σύνταξή της δεν καλύπτει τα βασικά έξοδα διαβίωσης εκείνης και της άνεργης κόρης της, ενώ η γυναίκα που έχει προσλάβει για να τη φροντίζει προσφέρει τις υπηρεσίες της ανιδιοτελώς, καθώς η κα Κενανίδου αδυνατεί να την πληρώσει.
Η γυναίκα βρίσκεται σε απόγνωση, αφού, εκτός από τα τεράστια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αναβάλλει συνεχώς ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο, χρωστά μισθώματα στον ιδιοκτήτη του σπιτιού της και κινδυνεύουν εκείνη και το παιδί της να μείνουν στον δρόμο.
Ακούστε τις συγκλονιστικές δηλώσεις

Η 48χρονη τονίζει ότι στην ίδια κατάσταση με τη δική της βρίσκονται άλλοι δέκα συμπολίτες μας, οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες και δεν τους έχει καταβληθεί το εφάπαξ, παρά τις αιτήσεις που έχουν υποβάλει στο Υπουργείο Υγείας.



http://www.zougla.gr/greece/article/se-apognosi-48xroni-karkinopa8is

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου