Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Eίναι το γιαούρτωμα τρομοκρατική ενέργεια;






Φοβάται. Φοβάται την οργή της κοινωνικής αβύσσου. Εκεί που έριξαν την εργαζόμενη πλειοψηφία και συνεχίζουν να τη βυθίζουν καθημερινά.

Γιατί την 25η Μαρτίου θα βγούμε στους δρόμους για να τους ζητήσουμε το λόγο. Γιατί δεν είναι δυνατόν «ισχνές μειοψηφίες, οι οποίες επιχειρούν εν μέσω της κρίσης, εν μέσω του πανικού, εν μέσω της αγωνίας που υπάρχει στους πολίτες να εκμεταλλευτούν και να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις», τα Μνημόνια, τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα,

εμπορευματοποιώντας και ιδιωτικοποιώντας κάθε κοινωνικά αγαθό στο όνομα των χρεών που προκάλεσε η καπιταλιστική κερδοφορία, η απληστία ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου.

Και όπως συμβαίνει με όλες τις ταξικά εκμεταλλευτικές και καταπιεστικές κοινωνικές μειοψηφίες, τον κόσμο του πλούτου δηλαδή μαζί με το πολιτικό και δημοσιογραφικό υπηρετικό προσωπικό του, επιστρατεύουν τη Βία για να επιβληθούν. Τη θεσμοθετημένη βία, στρατό-αστυνομία-μυστικές υπηρεσίες, όλους τους πραιτοριανούς που τα δόγματα άμυνας και ασφάλειας στρέφουν κατά του εχθρού-εργαζόμενου λαού. Η κρατική τρομοκρατία είναι απαραίτητη για να επιβληθούν οι μισθοί των 300-500 ευρώ, για να καταργήσουν συντάξεις-εφάπαξ-φάρμακα, για να ενισχύσουν τις στρατιές των ανέργων και των μεταναστών, οι νέοι φόροι και χαράτσια.

Την 25η Μαρτίου, η απειλή της κοινωνικής εξέγερσης τους οδηγεί να παρατάξουν όλα τα μέσα καταστολής που συγκρότησαν και αγόρασαν για να καταπνίξουν τις κοινωνικές αντιδράσεις, αυξάνοντας βεβαίως με μίζες τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Τα μέτρα τους θυμίζουν Προληπτικό Πόλεμο, μόνο που τον κήρυξαν στον εργαζόμενο λαό μας.

Σύμφωνα με την αρθρογραφία «Κοριοί της ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική επιστρατεύονται για την παρέλαση». Ταυτόχρονα, ο τραμπούκος των γηπέδων Πρετεντέρης παραδίδει μαθήματα εθνικής ενότητας μαζί με τον ροπαλοφόρο ακροδεξιό Βορίδη, οι δημοσιοκάφροι των MEGA-ANTENNA-SKAI-EΡΤ κλπ πραγματοποιούν καμπάνια για να καταστεί σαφές πως πρόκειται για μια εκδήλωση μνήμης κι απόδοσης τιμής στους ήρωες του 21».

Η πάντα καλά πληροφορημένη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Αλαφούζου μας ενημερώνει ότι «Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου και θα συμμετάσχουν μόνον 8 δημοτικά, 5 γυμνάσια και 5 λύκεια του Δήμου Αθηναίων. Υπάρχει πρόθεση οι μαθητές να παρελάσουν με παραδοσιακές στολές του 1821 με στόχο να δημιουργηθεί ένα κλίμα εθνικής ομοψυχίας, το οποίο θα επηρεάσει και τη συμμετοχή των μαθητών. Ταυτόχρονα, ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι έχουν επιλεγεί να παρελάσουν μαθητές σχολείων ο σύλλογος διδασκόντων των οποίων υιοθετεί τις προσπάθειες αποφυγής... παρατράγουδων στην παρέλαση. Αντίθετα, παρ' ότι υπάρχει κανονισμός με ποινές (επίπληξη, μονοήμερη αποβολή κ.ά.), από το υπουργείο Παιδείας δεν προκρίνεται ο προληπτικός εκφοβισμός των μαθητών, ώστε να αποτραπούν ενέργειες όπως χειρονομίες, στροφή της κεφαλής επ' αριστερά ή σήκωμα μαύρων μαντιλιών μπροστά στους επισήμους. Τέλος, και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα ενισχύσει, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης την Κυριακή, ανήμερα την εθνική εορτή. Έτσι, θα διατεθούν 400 ονομαστικές διπλές προσκλήσεις για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και μελών των οικογενειών τους, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν την παρέλαση σε ειδικό χώρο απέναντι από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, με στόχο να μην παρεισφρήσουν ανεπιθύμητοι στον χώρο. Κάθε πρόσκληση θα είναι ονομαστική και για την είσοδο στον χώρο θα είναι απαραίτητη η επίδειξή της μαζί με την αστυνομική ταυτότητα»

Παράλληλα, σχεδιάζουν πρωτόγνωρα μέτρα για την ασφάλειά τους, ανάλογα μόνο ενός Ολοκληρωτικού καθεστώτος. Του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Μέγας εχθρός το αυγό και το γιαούρτι. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΥΤΑ! Αστυνομικά λαγωνικά, το γνωστό χαφιεδότσουρμο, θα πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους για την εξεύρεση των ύποπτων, βρωμερών και απαξιωτικών «τρομοκρατικών όπλων».


Ενδεικτική η διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με αποδέκτες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής. Ουσιαστικά καλεί τους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών το συγκεκριμένο διήμερο να καλύψουν τα αναγκαία με το λιγότερο αστυνομικό προσωπικό και το υπόλοιπο να διατεθεί στα μέτρα ασφάλεια της παρέλασης. Τους ζητά να καταθέσουν «τα αριθμητικά δεδομένα της παρούσας δύναμης» των υπηρεσιών τους αλλά και των απολύτως απαραίτητων υποχρεώσεών τους έως τις 19 Μαρτίου. Να κρατήσουν προσωπικό για, αξιωματικούς υπηρεσίας, σκοπούς, εποχούμενες περιπολίες, μεταγωγές κρατουμένων, λήψη μέτρων αθλητικών εκδηλώσεων, τοπικές παρελάσεις και φρούρηση στόχων.

Διαβάστε κάποια χαρακτηριστικά μέρη της «φοβερής» διαταγής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με θέμα: «Επιχειρησιακό Σχέδιο αστυνομικών μέτρων τάξης-τροχαίας κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στην Αθήνα». «Τελεί προς εκπόνηση επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο και θα εφαρμοσθεί. Να προσδιορισθούν οι απαιτούμενες διατιθέμενες ενισχυτικές δυνάμεις/μέσα για την κάλυψη του φάσματος των υπόψιν μέτρων. Παρακαλούμε έως 10:00 πρωινή, 19 Μαρτίου 2012, συμπληρώστε κατά ημέρα για 24 και 25 Μαρτίου και μας υποβάλλετε αριθμητικά στοιχεία για την δύναμη των υπηρεσιών σας συνολικά σε επίπεδο διεύθυνσης. Ο προσδιορισμός της απαιτούμενης δύναμης για κάλυψη ανελαστικών αναγκών θα γίνει με γνώμονα αφενός τα αριθμητικά δεδομένα της παρούσης δύναμης των υπηρεσιών σας αφετέρου εκείνων των υποχρεώσεων που είναι απολύτως απαραίτητες για την εκπλήρωση των βασικών υποχρεώσεών σας όπως αξιωματικοί υπηρεσίας, σκοποί αστυνομικών καταστημάτων, εποχούμενες περιπολίες, μεταγωγές κρατουμένων, λήψη μέτρων αθλητικών εκδηλώσεων, τοπικές παρελάσεις, φρούρηση στόχων ή άλλες δικαιολογημένες κατά την κρίση σας ανάγκες».
Να σημειωθεί ότι Σάββατο και Κυριακή, 24 και 25 Μαρτίου, δεν χορηγούνται ρεπό στο αστυνομικό προσωπικό. Να σημειωθεί ότι μέρος αυτών των αστυνομικών μέτρων θα δοκιμαστούν «πιλοτικά» στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη αρχηγού του.

Μα αυτοί δε φωνάζουν για την εγκληματικότητα; Δε διαφημίζουν την Πολιτοφυλακή των Ακροδεξιών ;
Εμείς πιστεύουμε ότι όλες οι τάσεις του κινήματος πρέπει να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση μετά το κοινωνικό-εργατικό μακελειό του νέου Μνημονίου, ώστε το αστικό σύστημα εξουσίας να αμφισβητηθεί μαζικά, μαχητικά και ανατρεπτικά! Με την δύναμη του λαϊκού παράγοντα να αμφισβητήσουμε τη Δανειακή Σύμβαση και το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής, την πραξικοπηματική κυβέρνηση και το σύνολο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, φέρνοντας στο σήμερα την απελευθερωτική δυνατότητα. Είναι μια μάχη που θα δώσουμε μαζί με τον άνεργο, τον επισφαλή εργαζόμενο, τον εργαζόμενο για 30-400 ευρώ, τον απολυμένο της Κομοτηνής και της Χαλυβουργίας, το νέο και τον συνταξιούχο. Είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε με τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων οικοδομώντας ένα πραγματικό Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Ήρθε η ώρα να λάβουμε πρωτοβουλίες στους χώρους εργασίας-εκπαίδευσης-γειτονιές, να συντονιστούμε και να δράσουμε αποφασιστικά και ενωτικά όλες οι κινήσεις αμφισβήτησης της αντεργατικής πολιτικής και των Μνημονίων. Ήρθε η ώρα του Λαϊκού Ξεσηκωμού Ή Εμείς Ή Αυτοί.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/03/e.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου