Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΒΕΚ-ΜΕΚ:Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των απλήρωτων εργατών





Με επείγουσες διαδικασίες εκδικάζονται αύριο το πρωί ασφαλιστικά μέτρα του εργοδότη Λεμονιά εναντίον των εργατών που παραμένουν απλήρωτοι 5 μήνες καθώς περιφρουρούν το εργοστάσιο εν τω μέσω απεργίας διαρκείας που έχει κηρυχτεί.
Τα ασφαλιστικά μέτρα επιδόθηκαν σήμερα και εκδικάζονται αύριο στα δικαστήρια του Βόλου.
Όσοι συναγνωιστές/στριες μπορούν να παραβρεθούν για στήριξη των εργατών στις 9.00 στα δικαστήρια του Βόλου

κι ένα μικρό ενημερωτικό για τη ΒΙΠΕ ΒΟΛΟΥ ΑΠΌ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ:
ΕΡΓΑΤΕΣ ΒΕΚ-ΜΕΚ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 4 ΜΗΝΕΣ
Σε απεργία διαρκείας
Σε απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας βρίσκονται οι εργαζόμενοι των εργοστασίων μεταλλικών κατασκευών ΒΕΚ-ΜΕΚ, συμφερόντων Λεμονιά, στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου καθώς συμπληρώνουν 10 μέρες περιφρούρησης των εργοστασίων καθώς παραμένουν απλήρωτοι για σχεδόν 4 μήνες.
Καθώς τις προηγούμενες μέρες μπλόκαραν τη διακίνηση εμπορευμάτων, ήρθαν τελικά σε συμφωνία με την εργοδοσία να επιτραπεί η διακίνηση εφόσον εισπράξουν μέρος του τιμήματος πώλησης, το οποίο τελικά αντιστοιχούσε περίπου σε 250€ ανά εργαζόμενο, ενώ οφείλονται χιλιάδες ευρώ μισθοδοσίας.
Πολλοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της εξαθλίωσης καθώς αδυνατούν να εξυπηρετήσουν στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.
Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον κατασκηνώσει έξω από το εργοστάσιο και έχουν οργανώσει βάρδιες περιφρούρησης μέχρι να εξωφληθούν τη μισθοδοσία τους και μπουν σε κανονικές βάρδιες απορρίπτοντας τη πρόταση της εργοδοσία για εργασία 2 ημερών την εβδομάδα.
Στη σημερινή γενική συνέλευση που έγινε στην πύλη του εργοστασίου εκπρόσωποι γειτονικών σωματείων απεύθυναν χαιρετισμό και στήριξη στους εργαζόμενους, μαζί και εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ που κλείνουν 200 μέρες κινητοποιήσεων έξω από το εργοστάσιο τους στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου.
Η κατάρρευση μεγάλων επιχειρήσεων μετάλλου οδηγεί σε πλήρη απόγνωση δεκάδες άλλες μικρότερες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις οι οποίες πληρώνουν με το σταγονόμετρο τους εργαζόμενους εξαιτίας της ύφεσης αλλά και της δυνατότητας αναχρηματοδότησης των δανειακών τους υποχρεώσεων.
Στην γνωστή βιομηχανία ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ, οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι περίπου 5 μήνες, εισπράττοντας μέχρι σήμερα υποσχέσεις αλλά κι εκεί πλέον το καζάνι βράζει καθώς οι εργαζόμενοι φτάνουν πια μέχρι τα συσσίτια για να θρέψουν τις οικογένειές τους.
Ολόκληρη η βιομηχανική περιοχή του Βόλου συνθλίβεται από τη κρίση και τα ζητήματα μιας εργατικής απάντησης στην καπιταλιστική κρίση μένουν προς το παρόν αναπάντητα. Παρ΄όλα αυτά οι εκρήξεις στους χώρους δουλειάς πυκνώνουν καθώς ολόκληρη η νεργατική τάξη βυθίζεται στη φτώχια και την ανέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου