Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

«Να παραιτηθεί πάραυτα ο Γεωργίου»





Την παραίτηση του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον κύριο Γεωργίου σαν τον «κουκουλοφόρο» της τρόικα.


Αφορμή στάθηκε ένα e-mail, το οποίο φαίνεται να έστειλε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου στον Πολ Τόμσεν (εκπρόσωπος της Τρόικας) και με το οποίο ζητά την παρέμβασή του για την ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να αλλάξει ο νόμος στη συγκεκριμένη ανεξάρτητη αρχή και να αντιμετωπιστούν οι διαφωνίες μεταξύ των μελών της.

«Δεν είχε καμιά δουλειά ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής να ενημερώσει τον Τόμσεν. Πρόεδρος τον οποίο πληρώνει το Ελληνικό Κράτος να τρέχει και να ζητάει από τον εκπρόσωπο της Τρόικας αλλαγή νομοθεσίας είναι απαράδεκτο! Είχε πολιτικούς προϊστάμενους ο κύριος Γεωργίου, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωσταντίνου και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, και δεν είχε καμιά δουλειά να πάει στον Τόμσεν. Έπρεπε να είχε παραιτηθεί ο κύριος Γεωργίου. Εγώ θα ζητήσω από το πρόεδρο της Βουλής την παραίτηση του κυρίου Ανδρέου» είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, λίγο μετά το πέρας της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής από την πλευρά του επικαλείται ότι το συγκεκριμένο e-mail δεν αποτελεί καν στοιχείο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για προϊόν υποκλοπής.

http://www.zougla.gr/parapolitik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου