Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΑΤ Συνεχίζουμε τον αγώνα μας...



Κραυγή αγωνίας των τυφλών μαθητών του κέντρου για τις ανάγκες τους
Συνεχίζεται η κατάληψη του Κέντρου Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης της μαθητικής κοινότητας, ενώ στο πλευρό της συμπαρατάσσονται η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Κέντρου, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση αποτυπώνονται στην ανακοίνωση των μαθητών, όπου υπογραμμίζεται ο εμπαιγμός της Διοίκησης και της κυβέρνησης και η προοπτική μεθοδικής διάλυσης του Κέντρου.

«Στην αρχή της χρονιάς μας εγγυήθηκαν ότι όλα είχαν εξασφαλιστεί... βιβλία, καθηγητές, ανακαίνιση του παλιού κτιρίου... και όλα "μέλι γάλα"! Παρ' όλα αυτά, δεν τους πιστέψαμε και επιβεβαιωθήκαμε! Οι καθηγητές μας κάνουν επίσχεση γιατί είναι απλήρωτοι για ένα χρόνο, κι έχουν δίκιο! Το ίδιο κι άλλοι εργαζόμενοι του ΚΕΑΤ, τους καταλαβαίνουμε! Χώρους να διαβάσουμε, να κουβεντιάσουμε, να ψυχαγωγηθούμε, δεν έχουμε. Ομως, το παλιό κτίριο ερειπώνει γιατί δε δίνονται λεφτά ώστε να ανακαινιστεί.
Βιβλία φυσικής και μαθηματικών δεν υπάρχουν! Η συμμαθήτριά μας της θετικής κατεύθυνσης δεν έχει τα βιβλία της. Τα παιδιά με μερική όραση δεν έχουν βιβλία σε μεγέθυνση. Δυνατότητα για εξωσχολικές δραστηριότητες όπως σκάκι, χορός, θέατρο αλλά και μουσική που χρόνια οι τυφλοί μαθητές διδάσκονταν στο ΚΕΑΤ, δεν κάνουμε γιατί λέει λεφτά δεν υπάρχουν! Ομως, από την άλλη μαθαίνουμε κι ακούμε ότι δισ. ευρώ χαρίζονται στις τράπεζες! Λεφτά δεν έχουν ούτε για το φαγητό μας! Για Γυμνάσιο - Λύκειο τυφλών ούτε κουβέντα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Και καταλήγει: «Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το σωστό είναι να πηγαίνουμε στα κοινά σχολεία γιατί έτσι θα κοινωνικοποιηθούμε(...) Γιατί δεν μας αφήνουν τουλάχιστον, το δικαίωμα της επιλογής, φτιάχνοντας Γυμνάσιο - Λύκειο για τυφλούς(...) Ποια κοινωνικοποίηση έχουν εκατοντάδες παιδιά σαν εμάς που δεν πάνε καθόλου σχολείο; `Η είναι απλοί ακροατές στο τελευταίο θρανίο κάποιας τάξης;».
Οι μαθητές του ΚΕΑΤ διεκδικούν μεταξύ άλλων:
  • Αμεση χρηματοδότηση του ΚΕΑΤ με βάση τις πραγματικές ανάγκες εκπαίδευσης και δημιουργικής παραμονής, αλλά και των υπολοίπων παιδιών που το έχουν ανάγκη και σήμερα βρίσκονται εκτός του ΚΕΑΤ.
  • Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους καθηγητές μας και στους άλλους εργαζόμενους του ΚΕΑΤ. Να μην απολυθεί κανένας, να μονιμοποιηθούν όλοι.
  • Αμεση ίδρυση Γυμνάσιου - Λύκειου για τυφλούς με σύγχρονες προδιαγραφές και καθηγητές.
  • Ολοκληρωμένο εθνικό τυπογραφείο στο πλαίσιο του ΚΕΑΤ με σκοπό την παραγωγή όλων των απαραίτητων βιβλίων και βοηθημάτων σε γραφή braille και σε μεγέθυνση.
  • Δωρεάν παροχή σε όλους τους τυφλούς όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων για την εκπαίδευση και την καθημερινή μας ζωή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου