Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αριστερή Δύναμη


Αν κάτι μ’ αρέσει στο blog που με φιλοξενεί, είναι ότι παρακινεί τον αναγνώστη να σκεφτεί να εκφραστεί με επιχειρήματα, έστω και αν διαφωνεί.

Διακρίνω στην πάντα ζωντανή και ακμαία Αριστερά πολλές τάσεις. Αυτό σύντροφοι για μένα είναι δείγμα ζωντάνιας, ελευθερίας. Κατανοώ τις απόψεις εκείνων που είναι προσεκτικοί και εκείνων που είναι πιο ανυπόμονοι (όπως εγώ πχ). Σημασία έχει, πως ο καπιταλισμός πέθανε.
Αν δεν απομακρύνουμε το πτώμα του, θα πάθουμε πολιτική σηψαιμία.
Πριν συνεχίσω, να εκφράσω το θαυμασμό μου για τους συναγωνιστές μας, που αντιστέκονται. Οι δοσίλογοι, όλοι αυτοί που τόσα χρόνια εξαπατούσαν, ή ακόμα χειρότερα πουλούσαν τους αγώνες μας, παραδίνονται στην χλεύη του λαού.
Δείτε σύντροφοι: Οι πολιτικοί, οι οποίοι είχαν πάντα μεταφερόμενη συνοδεία χειροκροτητών, φεύγουν τρέχοντας για να κρυφτούν πίσω από τα ΜΑΤ. Αν αυτό δεν είναι «μαγιά» αλλαγής, τότε τι είναι; Σίγουρα δε φτάνει από μόνο του, είναι όμως ένα μεγάλο βήμα προς την αταξική κοινωνία. Τους λέμε: δε σας φοβόμαστε, ούτε σας προσκυνάμε.
Το παιδί της Μαργαρίτας έκανε δηλώσεις. Θυμήθηκε τη δημοκρατία και τη μη βία. Σοβαρά Γιωργάκη; Μιλάς για δημοκρατία εσύ, που έκανες πραξικόπημα με τον παπά το δήμιο; Όσο για την καταδίκη της βίας θα σου μάθω μερικά ελληνικά (επιτέλους).
Η Βία και το Κράτος είναι αδέλφια στον Προμηθέα Δεσμώτη. Οι αρχαίοι, πιο σοφοί από εμάς, γνώριζαν ότι η εξουσία επιβάλλεται στους ανθρώπους. Ο Προμηθέας, σύμβολο ελεύθερης βούλησης, φιλανθρωπίας και μαχητής για καλύτερο κόσμο, φυλακίζεται από την εξουσία και την καταστολή, όπως συμβαίνει σε κάθε εποχή με τους αγωνιστές.
Βία είναι, να σκοτώνεις βρέφη με χημικά στην Κερατέα. Να δολοφονείς παιδιά 15 χρονών. Βία είναι να δέρνεις, κατόπιν εντολής, ηλικιωμένους και παιδιά. Να απαγορεύεις συγκεντρώσεις, πορείες, να κλείνεις σταθμούς για να μη πάει ο κόσμος να φωνάξει. Βία λεκτική είναι ο εκβιασμός, όπως το να δεχθούμε την απόλυση ή τη μείωση μισθού, συντάξεων, ελαστικό ωράριο κλπ. Είναι ακόμα βία, το να είσαι διωγμένος από το σπίτι σου, για να το πάρουν τοκογλύφοι και κλέφτες. Βία είναι οι συλλήψεις. Το να πληρώσεις χαράτσι έχεις δεν έχεις, ξέρεις πως λέγεται; ΛΗΣΤΕΙΑ και ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ. Χώρια η προδοσία, η εξαπάτηση, η αλαζονία, τα άπειρα εγκλήματά σας.
Αυτά που κάνουμε λέγονται ΑΜΥΝΑ. Προς το παρόν συγκρατούμαστε. Κανονικά, θα έπρεπε να είχαμε μπει ήδη στις επαύλεις σας και να τρώμε στην τραπεζαρία σας. Έχουμε κάθε δικαίωμα. Εσείς μας εξαπατήσατε. Αυτά που έχετε, ανήκουν σε μας. Εμείς τα δουλέψαμε, εσείς μας τα πήρατε.
Η επανάσταση θα γίνει. Αλλιώς θα αφανιστούμε από την Ιστορία. Και η Αριστερά καλείται να είναι ο πρωτοπόρος σ’ αυτή την μεγάλη στιγμή. Πιστεύω, ότι όλες οι δυνάμεις της θα ανταποκριθούν. Αλλιώς, δε θα συμμετέχουν στην νίκη. Και η νίκη είναι βέβαιη.
Μας ζητάνε να δώσουμε τα «πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης» ότι καταδικάζουμε τη βία. Η μόνη βία που υπάρχει, είναι της εξουσίας. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι λέει ο ΓΑΠ, ο Σαμαράς, η Τρέμη, ο κάθε υπηρέτης. Με νοιάζει η γνώμη του λαού. Ο λαός είναι πλέον έτοιμος. Γνωρίζει την απάτη σε βάρος του σε μεγάλο βαθμό, θέλει να τιμωρηθούν οι ένοχοι πολιτικοί και ξέρει πως αυτό γίνεται με ριζική ανατροπή. Φυσικά η ενημέρωση και η ποικιλία στη δράση, αυξάνουν την δύναμη μας.
Σήμερα πχ μίλαγα με ένα πρώην φανατικό νεοδημοκράτη. Μου είπε: Εγώ τη σύνταξή μου και το μισθό του γιού μου (όσο μας άφησαν), δεν τον βάζω σε κίνδυνο, να τον φάνε αυτοί. Για πρώτη φορά δε θα ψηφίσω ΝΔ. Οι πιο πολλοί ψηφοφόροι των πρώην μεγάλων κομμάτων, λένε τα ίδια και πιο σκληρά λόγια.
Αυτοί μάλιστα που τους δέρνουν, είναι πρώην στελέχη και οπαδοί τους. Πολύ φυσικό. Εμείς είμαστε ταξικοί εχθροί. Αυτοί που τους κυνηγάνε περισσότερο, είναι επιπλέον οι προδομένοι, οι εξαπατημένοι. Αισθάνονται οργή και για τα μέτρα και γιατί τους πούλησαν.
Ας μην έχουμε λοιπόν εσωστρέφεια αλλά χαρά. Είμαστε πιο κοντά στη νίκη απ ότι πιστεύουμε. Ο εχθρός λυσσά, αλλά είναι ήδη χαμένος. Δεν μπορούν να κρύψουν τα ψέματα. Δεν τους ακούνε ούτε τους πιστεύουν οι άνθρωποι.
Το που θα πάει να πολεμήσει ο καθένας, ποιόν θα έχει παρέα, εξαρτάται. Από τις λύσεις που προτείνονται, τη συνέπεια λόγων – έργων, την επικοινωνιακή τακτική του καθενός, την αντιπολίτευση που κάνει. Αν πχ θα δεσμευτεί να τιμωρήσει τους πολιτικούς, να καταργήσει χαράτσια, απτά, χειροπιαστά πράγματα, όχι μόνο θεωρία.
Είμαι ευχαριστημένος με όλη την Αριστερά. Και το ΚΚΕ τιμά την Ιστορία του, είναι συνετό και μαχητικό συνάμα, ο Σύριζα επίσης δεν προσκυνά ενώ είναι δυναμικός, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα κόμματα εκτός βουλής. Φυσικά οι Αναρχικοί, είναι και αυτοί παρόντες. Έχουμε πετύχει πολλά σύντροφοι. Ο καθένας από τη μεριά του.
Χρειάζεται κάτι ακόμα. Πολλοί σύντροφοι ,αγωνιστές, δέχονται την επίθεση του κράτους. Τυχαία διαλέγουν, αφού δεν μπορούν να μας πιάσουν όλους. Αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε κάθε διωκόμενο. Είναι συμπολεμιστής, έστω και αν πολεμά σε συμμαχικό και όχι στο δικό μας στρατό. Όταν πειράζουν οποιονδήποτε φτωχό, να ενεργούμε σαν ένας. Λίγο πολύ γίνεται, αλλά να ενταθεί. Αν για κάθε συλληφθέντα ή συνάνθρωπο που μηνύεται, γίνονται δέκα πορείες ή απεργίες, θα τσακιστούν να φύγουν. Γιατί αυτό φοβούνται την ενότητα μας.
Οι διαφορές μας είναι υπαρκτές. Και παλιές, όσο θυμάμαι (και δεν είμαι και νέος). Μπορούν να περιμένουν. Σεβαστή η άποψη όλων, αλλά τώρα είναι η ώρα της πράξης. Επομένως ποιος έχει περισσότερο δίκιο θα φανεί από τα έργα.
Έχουμε μια Ιστορία να γράψουμε. Ας τη γράψουμε έτσι, ώστε οι απόγονοί μας να μιλούν με περηφάνια για μας, και να γίνουμε παράδειγμα. Ναι φίλοι. Είναι δυνατόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου