Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ




Ερώτηξις. Περί πόσα κιλά πατάτας πρέπει να ντερλικώσουν ομού οι δυο αντιπρόεδροι για να στουπώσουν?
Η ερώτηξις είναι ρητορικής φύσεως , να πούμε και η απάντησις άτοπος .Καθ’ ό οι εν λόγω λεβέντες , έχουσιν προτίμησην εις χονδρόν οψάριον ,Μπον φιλέ, αστακογαρίδες και βάλε.

Πράγματα που εντός ολίγου ,ενδεχομένως και ήδη, να ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας δι ημάς τους κοινούς θνητούς. Η θάναι ζώα μυθικά και κάπου θα έχουμε ακούσει τα όνομα τους. Η ποινή ,δε, άπαξ και τα αγγίξεις είναι να σου γδέρνουν( παίρνουν) το κεφάλι (παραφρασμένος Σαββόπουλος. Άλλα τις μεγάλε !!!)
Οπότε τι μένει δι ημάς τους ζώντας και παραλειπόμενους? Καμία πατάτα, καμιά λαχανίδα, κανά φασόλι Αιγύπτου, γιατί το εντόπιο τιμάται ευρώ τέσσερα και μισό το κιλόν οπότε αντί να το τρως ,σε τρώει . Τίποτα μεταλλαγμένο ρυζάκι(γίνεται και μαλακτική σουπίτσα)Αμερικής όπου μπορεί να βγάλεις και βυζιά στις μασχάλες ,να χουμε να χουφτώνουμε ή καμιά βαριάς μορφής ψωλομετοπίαση αθεράπευτον και θανατηφόρον.(Κι εμείς να ησυχάσουμε κι αυτοί ν ανησυχήσουν που χάνουν ψήφους)
Γειασάν ρε μόρτες ,λοιπόν, του υπουργείου εμπορίου(μιλάμε για φωστήρες έτσι? Τους βάλαν τα γυαλιά αγράμματοι αγρότες) που αρχίσαμε και πεινάμε και βγήκαμε στη γύρα για τον επιούσιο και δεν σας κόβω να συγκινείσθε με τας τιμάς(μπορεί να μην είναι θέμα ασυγκινησίας αλλά ανικανότητας ή χειρότερα συναλλαγής) και κόψε την κυκλοφορία (που την έκοψες)γιατί σε βλέπω χάλια Πάγκαλε. Έστω και σιτεμένο και με πολλά λιπαρά. Με φτηνή πατάτα Νευροκοπίου στο φούρνο και γαία πυρί μειχθήτω.
Δεν τόπιασα βέβαια και με το μπαρδόν , τζιμάνια εκ Περισσού αφικνούμενα, που κόπτεσθε για το λαό και πειραχτήκατε απ το πατατοκίνημα. Γιατί ρε παιδιά? Μεσάζοντες είστε? Χονδρέμποροι? Έχετε μονοπώλιο σε τίποτις και δεν το ξέρουμε? Έχετε εργολαβία πουθενά και δεν το λετε? μόνο κάθεστε και κλαίτε ότι οι αγρότες κοροϊδεύουν και αποπροσανατολίζουν το λαό και το εργατικό κίνημα? Ότι είναι πράκτορες της συντήρησης και της παγκοσμοιοποίησης? ερώτηξη κάνω απλώς. Βέβαια ο πεινασμένος είναι αποτελεσματικός δεν λέω, αλλά δεν είναι σίγουρο τι θέλει πιο πολύ. ΦαΪ ή καθοδήγηση? Κι αν καθοδήγηση καλώς όλο και κάτι θα τσεπώσετε .Αν όμως φαϊ? Μήπως εκεί που διαδηλώνεις και είσαι μπροστά κρατώντας τις σημαίες απέναντι απ τους μπάτσους, και φωνάζεις για την πλουτοκρατία(δικαίως)και τα δίκια του λαού(σωστά)και για ταξική πάλη (και καλά) και την κοινωνικοποίηση των μέσων(μέσα) και άλλα τέτοια ωραία και μορφωτικά, αυτός ο πεινασμένος σύντροφος πίσω σου, χαζεύει τον καλοθρεμμένο επαναστατικό σου κώλο?(μη δια το πονηρόν )δια το κινούμενον φιλέτο ομιλώ. Συντροφισσα?Να πάθουμε κανα τέτοιο μασκαραλίκι δεν το χωρεί ο νους μου. Θα μας πάρουν στο ψιλό μέχρι και οι μοναρχοφασίστες. Μέχρι και ο Αδωνης
Λέω μην και δεν το πήρατε σωστά, ορέ παιδιά και τζάμπα φάγατε την χλαπάτσα απ το πανελλήνιο και σας βλέπω οδυρόμενους πάλι στο 5% .Για την πατάτα ρε γαμώτο?Για ξανασκεφτείτε το καλώς. Όχι? Λυπηρόν!!!
Σας αναγνωρίζω βέβαια την αυθεντία και την αποκλειστικότητα στα περί επανάστασης , εξέγερσης κλπ ναπούμε και ότι η πείνα είναι το καλύτερο φυτίλι για τέτοιες δουλειές. Αλλα ρε παιδιά τα αφεντικό του πεινασμένου επαναστάτη είναι το στομάχι του και του χορτάτου ,ο καπιταλισμός δυστυχώς .Κι η ιστορία μας τόφτυσε πολλάκις κατάμουτρα . Δες τον Μικρούτσικο. Τον Ανδρέα ρε παΐδι μου .Μαοϊκός στα νιάτα του όλο φωτιά και λάβρα , τριγύριζε στις συνελεύσεις πεινασμένος και πύρινος μαζί με την συντρόφισσα Βόσσου,κι έδινε τις κατευθύνσεις για έναν καλύτερο κόσμο. Όταν χόρτασε καλά, την έκανε ηρωικώς απέ την Βόσσου σε κάτι λιγότερο επαναστατικό, αλλά πηδηξιμότερον. Στην κοινωνία άφησε κληρονομία τον Bigbrother, στον εαυτό του χρέη από την μεγάλη ζωή (Επαναστατική πάντα) και στην επανάσταση το μαραφέτι της Δήμητρας ,όπερ και δεν μου φταίει τίποτε η γυναίκα και με το συμπάθιο δηλαδή αλλά λόγος το λέει . (Μην το επιμένετε έχω άπειρα παραδείγματα και σαφώς σοβαρότερα και επίκαιρα (κομιστής,Νταλάρας,Ριρής,Μαλέλης και πάμπολλοι άλλοι ,σύντροφε ΜαΪλη . Αλλά πάλι μπορεί να λέω και αρλούμπες και να αμπελοφιλοσοφώ. Συμπαθάτε με αδέρφια, που είμαι άνεργος, αγράμματος ,δύσπιστος , και στο εγγύς μέλλον μάλλον και πεινασμένος
Κακώς, όμως δια να επιστρέψωμεν στα καθ ημάς , λοιδορείτε την πατάταν
Έχει τεραστίας εφαρμογάς και κακώς οι κρατούντες δεν προωθούν την χρήσιν της αρκούντως. Αξεπέραστος αυτός ο Καποδίστριας. Ακόμα.
Εκτός από την διατροφική της αξία λοιπόν , ντερλικώνοντας την ,στουπώνεις εύκολα με λίγο νεράκι, δεν κλάνεις πολύ σε αντίθεση με το φασόλι ,πήζει όμως το μυαλό σου και δεν κάνεις μαλακίες ,ιδιαίτερα με τους Γερμανούς. Καταπολεμάς εύκολα το αίσθημα της πείνας και τις αντιδράσεις που φέρνει αύτη. Εξασκείσαι στην χειρονακτικήν εργασίαν καθαρίζοντας τες κι όχι παίζοντας έτερα όργανα προς εκπαίδευσιν (Κίμων!!!!! Ακόμα?)Ο πούρες τρώγεται ,αλείφεται στην μούρη ως κρέμα και ζεστό κατάπλασμα, στην πλάτη κατά του κρυώματος, όταν δε σφίξει αρκούντως χρησιμοποιείται και για αποτρίχωση. Βουλώνετε τρύπες πάσης φύσεως και διαμετρήματος. Από χαραμάδες σε τοίχους(για το κρύο, για μπανιστήρι ,εξαερισμού κλπ ) ως και Θεέ μου συχώρνα με)Μπορείτε να τις πετάξετε στον Νταλάρα αντί για γιαούρτια(είναι πιο φτηνές και αποτελεσματικές. Μπορείτε να πλακώσετε τον Βενιζέλο στις Πατατιές όπου τον πετύχετε όπως και την Αλέκα μπας και ξεσκουντήσει το μυαλό της. Μην χαραμίσετε πατάτες για τον Καρατζαφέρη, απλά φτύστε τον. Τον δε ΓΑΠ δείξτε του πως γίνεται και θαυμάσιος αυτοσχέδιος ναργιλές(φυλακόβια πατέντα) όχι ότι θα πάει φυλακή για ότι έκανε, άλλα ποτέ δεν ξέρεις. Μαθέ τέχνη κι άστηνε. Στον Τσίπρα δώστε την σε κροκέτα, ότι πρέπει για το μαλακωμπούκωμα. Στον Καραμανλή επίσης μην τις πετάξετε γιατί τις μαζεύει και τις ροκανίζει ακόμα και ωμές(του λένε ότι τον πειράζει αλλά αυτός εκεί ακλόνητος. Κάτι σαν Αντώναρος με το γιαούρτι στην καράφλα). Ο δε Αντώνης θα διαπραγματευτεί την τιμή για να τις πουλήσει στο τέλος, όπως και μας.
Τέλος η ιστορία αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία να μάθουν και οι υπόλοιποι Έλληνες το Νευροκόπι(Ναι μαντάμ στην Ελλάδα βρίσκεται. Ναι παράγουν πατάτα κι έχει παρά πολύ κρύο εκεί .Πως είπατε? αν είναι εσκιμωοι? Πιθανόν, κερία μου, πιθανόν. Ναι ,ναι αγρότες είναι ,να επιβιώσουν προσπαθούν παλεύοντας με τη γη και τα Θερία. Τι λέω? Δεν καταλαβαίνετε? Πως ? Τσουκάτου? Πόπη είπατε? Καλώς μαντάμ!!!
Την καληνύχτα μου καρντάσια
Μήτσος ο Τούφας
ΥΓ. Παρντόν δια την επανάληψιν αλλά μούφαγε την φωτογραφία το κωλομηχάνημα

http://www.zougla.gr/blog/article/486692

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου