Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?






‘’ Ρε !! μου λέει ο Παμεινόντας , έστειλες κι εσύ κανά βιογραφικό για βολευτής? ‘’
‘’Έστειλα ρε, μου έπιασε γραμμές δύο, αλλά έστειλα.

Ονομάζεσαι, ετών, που εγεννήθης, που εκατοικήθης , γραμματικαί γνώσεις. Σε βαθεία κατάψυξη. Οικοδόμος, άνεργος ναπούμε, περιουσία μεδέν ,μέλλον το ίδιο, λογαριασμός εις τράπεζαν ’’καλά εσείς τι κάνετε?’’ Από σέα ,αναπτήρ, μπεγλέρι , ευρώ ,’’πως είστε είπαμε?’ ’παντελόνια δυο ,βρακιά το ίδιο, ένα πλένεις ένα βάζεις. Παπουτσικό , ένα ζεύγος και μοναδικό, σακάκι, εν από φθινόπωρο έως και το έαρ επί σειρά ετών ανηλεώς φορεθέν’’
Προσόντα κορυφή
‘’Μπας και σε επιλέξει για υποψήφιο ,λέω ρε , κανένα απ τα 264 κόμματα που μας προέκυψαν , να πούμε , κι έχει γεμίσει το σύμπαν από υποψήφιους σωτήρες και σωθούμε και μείς. Καθ ότι αδελφέ μου στο χάλι που έχουμε περιέλθει άλλη λύση δεν βλέπω.’’
Μα δεν θα απομείνει και κανένας ψηφοφόρος ρε Παμείνο, Όπως την πάμε την δουλειά όλοι υποψήφιοι θα είμαστε. Ο καθείς θα ψηφήσει τον εαυτό του στο τέλος, θα μπούμε όλοι στη βουλή , ωραία ωραία και θα περνάμε όμορφα κάνοντας πλακίτσες , συνασπισμούς, συνεργασίες , φράξιες και τα λοιπά και τα λοιπά και θα αυτοκυβερνώμεθα εν τη νιρβάνα μας ,ξεκοκαλίζοντας τις γενναίες επιχορηγήσεις και ποιος ξέρει , ημέραν τινά, μπορεί να γενώ και υπουργός , ως να εμφανιστεί πάλε ο Τόμσεν και να μας πει ΄΄Μάγκες είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως κι ελάτε πάλι να σας ειπώ πόσα απίδια χωρεί ο σάκος‘’ .
΄΄Ω!! ρε τεράστιε.’’
Γιατί ρε ο Άδωνης καλύτερος είναι επειδή μοστράρει τη μπουμπούκα του να πούμε? Κι εγώ θα κεκλοφορήσω τη Μαρικάρα κι ας έχει τον πάνω όροφο ακατοίκητο. Σταυρόλεξα ρε θα λύνουμε? Για μπουζουριέρα τήνε θέλω
Θα μου πεις για κάτσε ρε κύριος εδώ δεν έχουμε σάλιο να φτύσουμε εσύ ραπανάκια για την όρεξις μας ονειρεύεσαι? Ποσώς ,αλλά δεν βλέπεις τι γιένεται ρε καρντάση μου ?.Ως και δια μαγείας λες και λύθηκαν τα πρόβλημα τα μας , λες κι όλα ήταν ένα όνειρο τρελό όνειρο απατηλό που λέει και το άσμα .Κι αύριο θαναι πάλι όλα ωραία και καλά , Ευρωπαϊκά και σοσιαλιστικά, εκσυγχρονιστικά και ανασυσταθέντα και το μπαγιόκο θα υπάρχει και οι τρόικες και τα μνημόνια και οι περικοπές καΙ η ανεργία και η εξαθλίωση κι η φτώχεια θα είναι ένας εφιάλτης που είδαμε ένα βράδυ που ντερλικώσαμε πολύ γαρδούμπα και μας έκατσε στο στομάχι ως χειροβομβίς . Κι επειδής δουλειά δεν έχουμε, ασχολούμεθα μέρα νύχτα με τα κόμματα και ποιός εδώ και ποιός εκεί ποίος παραπέρα και τι λεν οι δημοσκοπήσεις και τι είπε ο τάδε και τι ο δείνα και άρχισαν τα σούρτα φέρτα στα κανάλια και οι δηλώσεις ολημερίς κι ολονυχτίς και νάχαμε να λέγαμε και δος του τα παπαγαλάκια ξεκαπανιάστηκαν και δος του να παίζουν τα μπαγλαμαδάκια μάνα μου μωρ τι μεράκια ..Οι ίδιες παλιές φοράδες που με το μπαρδόν μας χέσανε κανονικότατα, φόρεσαν καινούργιες χάντρες και πήραν σβάρνα τις τελεοράσεις γιατί για παραέξω δεν είναι καθ ότι το γιαούρτι πάει σύγνεφο)για να μας ξανασώσ…….παρδόν ξαναχέσουν .
Καλώς και μπράβο κι άγια καθ ο οι άνθρωποι τούτοι αυτό μάθαν να κάνουν μια ζωή αυτό κάνουν .Το γαϊδούρι έναν δρόμο ξέρει ,εκεί θα πάει. Κονόμι δυνατό, δουλειά μεδέν, παιδιά σκυλιά , φίλοι, συγγενείς, γκόμενες, εξασφαλισμένα ,γούστα πολλά, ζωή μέγκλα, δούλεμα στους μαλάκες και των Αγίων και ερωτώ .Διατί να αλλάξωμεν τροπάριον. Συ!! ρε Παμείνο, θα το 'άλλαζες? Αμ δε!!
Τώρα βέβαια και λόγω της συγκυρίας αναδιατάσσονται λέει αι ημέτερες δυνάμεις δια την επιβίωση και μόνο. Αλλάζουμε τροπάρια κατά το δοκούν ,γλύφουμε εκεί που φτύναμε και τούμπλαλιν, ρίχνομεν ολίγην στάχτην στους οφθαλμούς των αφελών να μη λεν(καθ ότι κακός ο κόσμος και ναμικιόρης)αλλά παιχνίδι να γίνεται και ως λέει και ο Μίλτος ο της δικαιοσύνης ,(ποιάς? της δικαιοσύνης είπαμε!!!)’’χωρίς πολιτική τι κάνουμε? πρέπει να παράγουμε πολιτική’’
.Σωστά, άπαξ και δεν αναρωτιέσαι ,ωρέ τι θα φάγωμεν την επαύριον που δεν υπάρχει μία? Αν δεν σε νοιάζει που απ το ντουλάπι μέχρι και τα ποντίκια την έκαναν με ελαφρά πλάγια πηδηματάκια ,άπαξ και δεν ζαλίζεσαι από πείνα , δεν κρυώνεις που σούκοψαν το ρέμα και δεν χρωστάς ενοίκια πέντε , όχι πολιτική σου παράγω Μιλτάρα μου, με τα αναδρομικά σου, αλλά και μπαρμπούτσαλα καπαμά τυλιγμένα σε μαρουλόφυλλα σαν κι αυτά που μας ταΐζετε έτη και έτη εν ειρήνη τω Κυρίω δεηθώμεν.
Αλλά αφού μας σώσατε (το μάθαμε!!! Το μάθαμε!!! )τώρα πλέον μπορείτε απερίσπαστοι να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο της διακυβέρνησε της χώρας να την οδηγήσετε στον δρόμο της ανάπτυξης ,της ευημερίας και της προκοπής (το χλαπάκιασμα έτσι το λένε τωρα. Μεταμνημονιακώς )
Τέλος πάντων τώρα που θα γίνουμε όλοι βουλευτές θα μπορώ κι εγώ χορτάτος και καλοντυμένος να ομιλώ για πατρίδα και για ιδεώδη(στη ζούλα θα βολτάρουμε τίποτις ευρά στα εξωτερικά,για να ξεσκάσουν , Κεριάκο μας )Για εργατική τάξη και πλουτοκρατία (κύριε Δρούτσα μου)θα κατεβάζω χριστοπαναγίες και πλατφόρμες(Θεόδωρε ε!!!)και γενικώς θα παπαρολογώ ασυστόλως κάνοντας το άσπρο, μαύρο(Πάκη μου)ως και οι πλείστοι εθνοπατέρες , θα κονομώ στη ζούλα και κανονικώς ως προείπα και εν τέλει θα σας σώζω ,θέτε δεν θέτε, ως νέος Μπάτμαν ρε παιδί μου.
Είμαι ανοιχτός, το λοιπόν εις οποιαδήποτε πρόταση οποιουδήποτε κόμματος, αποκόμματος , τάσης και παράταξης , κίνησης, κινήματος , προσκυνήματος ,συμφωνίας, φράξιας, συμμαχίας και άνευ όρων παραδίδομαι στην στοργική αγκαλιά σας .Δεν έχω συνειδησιακό πρόβλημα και λέω εύκολα όποιο ποιηματάκι μου δώσετε.
Συμφωνώ επίσης με την πρόταση κάποιων εθνοπατέρων, οι βουλευτές να γίνουν 400 και εκλογές ανά πενταετία(να προλαβαίνουμε να μάθουμε τα κόλπα, τέλος πάντων ) και υπερθεματίζω μάλιστα , οι βουλευτές να γίνουν χίλιοι ή και δυο χιλιάδαι(να μπουν και φίλοι , συγγενείς ,κουμπάροι κλπ )και εκλογές κάθε 25χρόνια ώστε οι υπηρετούντες να αντικαθίστανται αυτομάτως απ τα παιδιά τους και μόνον. Άιντε και κανένα ανίψι(εγγυημένα πράγματα)
Αλλά μα την Παναγία ρε παιδιά, να μην με λένε Μήτσο Τούφα αλλά Μήτσο Ντιγκιντάγκα και να μου βαρούν τα κωλόπαιδα ,ντενεκέδες απ όπου φανώ κι όπου σταθώ , αν δεν γελάσει και το παρδαλό κατσίκι στις ερχόμενες εκλογές. Θα δούμε πράγματα που δεν έχουν ματαγενεί. Τωρα θάναι καλά θάναι αχαμνά δεν ξέρω. Ελπίζω αυτοί που θα βγουν να αλλάξουν επιτέλους νοοτροπία (είτε με το καλό είτε με το στανιό)μπας και γίνουμε ποτέ κράτος. Δύσκολο (το γαϊδούρι που λέγαμε) αλλά δεν έχουμε κι επιλογή εκτός κι αν τη βρίσκουμε αυτή την ξινισμένη σκατόφατσα τον Τόμσεν ες αεί πάνω απ το κεφάλι μας να μας ζαλίζει τον έρωτα. Εδώ μου κάθεται η Δανέζικη παλιομπουρούχα να πούμε….
Ο υποψηφιος(?)
Μήτσος ο Τουφας

http://www.zougla.gr/blog/article/491829

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου