Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Προπαγανδίζει «ανάπτυξη» με εργάτες - δούλους



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προπαγανδίζει «ανάπτυξη» με εργάτες - δούλους
«Κίνητρο για επενδύσεις» η παραπέρα μείωση των μισθών και οι φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο



«Κίνητρο» για την προσέλκυση επενδύσεων θεωρεί η ηγεσία της ΝΔ τη μείωση των μισθών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δραστική συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης θα ενταθεί μετά τις εκλογές, στο πλαίσιο της ανάπτυξης που επαγγέλλεται. Στα κίνητρα για τους επενδυτές περιλαμβάνει επίσης την περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη των επιχειρήσεων, την πλήρη απαλλαγή τους από εργοδοτικές εισφορές και τα «γραφειοκρατικά βάρη».

«Δεν έρχεται από μόνο του αυτό το πράγμα» (σ.σ. η ανάπτυξη), ήταν η απάντηση που έδωσε ο Γ. Μιχελάκης όταν ρωτήθηκε χτες (στον «Real Fm») αν η ανάπτυξη που υπόσχεται η ΝΔ θα επιτευχθεί με μισθούς πείνας, όπως στις γειτονικές χώρες. «Πρέπει να τους δώσεις το κίνητρο να έρθουν», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος για τους επίδοξους επενδυτές, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θεωρεί αναγκαίο να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί, ώστε να έχουν οι εργοδότες ικανοποιητικές αποδόσεις στα συσσωρευμένα κεφάλαια που σκοπεύουν να επενδύσουν.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι θα μειωθεί περαιτέρω η φορολογία των κερδών του κεφαλαίου. «Γιατί να έρθει κάποιος να επενδύσει στην Ελλάδα όταν υπάρχουν γύρω γύρω φορολογικοί παράδεισοι;», αναρωτήθηκε με νόημα. Ο ίδιος απείλησε το λαό να ψηφίσει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, επειδή «θα επέλθει πλήρης καταστροφή αν δεν υλοποιηθεί η δανειακή σύμβαση», επισείοντας τον μπαμπούλα των ελλείψεων σε «φάρμακα, τρόφιμα, πετρέλαιο», αν δεν επικρατήσουν στις εκλογές τα κόμματα που στηρίζουν τον «ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι διεργασίες για τη συμμετοχή διαγραμμένων βουλευτών στο κόμμα του Π. Καμμένου, το οποίο επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν ως όχημα για να επαναδιαπραγματευτούν την επανένταξή τους στη ΝΔ ή τη συνεργασία μαζί της μετά τις εκλογές. Στις χτεσινές συναντήσεις πάντως, στις οποίες συμμετείχαν οκτώ διαγραμμένοι βουλευτές, δίχως την παρουσία του Καμμένου, προέκυψαν διαφωνίες για τους ρόλους που θα αναλάβουν, αλλά και το ποιος θα είναι πρόεδρος του κόμματος
. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου