Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Διαμαρτυρία οικοδόμων στο κέντρο της Αθήνας



Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Σταδίου 29) πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.


Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον Γιώργο Κουτρουμάνη και του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το «κούρεμα» των αποθεματικών του Ο.Ε.Κ. και, σύμφωνα με τους ίδιους, ο υπουργός Εργασίας τούς απάντησε ότι δεν πρέπει να χρεοκοπήσει η χώρα.

Οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να προστατεύσουν τα αποθεματικά του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας τονίζει μεταξύ άλλων:

«Η επιχείρηση κατάργησης των εποχιακών επιδομάτων και η μείωση του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, σε μια περίοδο που με την πολιτική που εφαρμόζεται αυξάνονται αλματωδώς οι άνεργοι, μειώνονται μισθοί και μεροκάματα, καλούνται οι εργαζόμενοι να πληρώσουν πανάκριβα μια σειρά κοινωνικές παροχές που μειώνετε ή καταργείτε, ισοδυναμεί με τη χαριστική βολή, τους αφαιρείτε στην κυριολεξία το δικαίωμα στη ζωή. Σήμερα το 80% και πλέον του κλάδου των κατασκευών είναι άνεργοι και το υπόλοιπο υποαπασχολείται. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε αυτή τη βαρβαρότητα. Αρνούμαστε να γίνουμε η καύσιμη ύλη στην ατμομηχανή της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου