Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Το γράμμα της Δαμανάκη στον Μονταλμπάνο σήμερα( δεν είναι τρολιά)


 

Ο επιθεωρητής Μονταλμπάνο, για όσους δεν τον ξέρουν, είναι ο πρωταγωνιστής των βιβλίων του Α.Καμιλιέρι. Ένας αστυνομικός που λύνει εγκλήματα, καλοφαγάς και έξυπνος. Στην Ελλάδα έχει πολλούς φαν- είναι από τους αγαπημένους μου- στην Ιταλία είναι ο ήρωας τους. Χρόνια τώρα οι περιπέτειες του Μονταλμπάνο έχουν μεταφερθεί και στην τηλεόραση.


Μια λεπτομέρεια βασική για την κατανόηση της είδησης: ο επιθεωρητής λατρεύει το καλό φαΐ, και κυρίως το ψάρι. Μπαρμπουνάκια, καλαμαράκια, χταποδάκια, μαριδούλες, γαύρους.. Σε κάθε βιβλίο, τρώει τρία-τέσσερα γεύματα και κάνει κάθε αναγνώστη να του τρέχουν τα σάλια..
Τι έκανε λοιπόν το δικό μας αστροπελέκι; Σαν επίτροπος στα θέματα αλιείας, έστειλε γράμμα στο Μονταλμπάνο. Του έγραφε να μην να τρώει τα μικρά ψαράκια της Μεσογείου. Οι Ιταλοί βέβαια έχουν τρελαθεί στα γέλια, είναι σαν να στείλεις γράμμα στον Οβελίξ και να του λες να κόψει τα αγριογούρουνα. Με σχόλια τύπου " Ο Μονταλμπάνο καταστρέφει το οικοσύστημα" κοροϊδεύουν την Δαμανάκη. Ο Καμιλιέρι επιβεβαιώνει :" Η Ευρώπη πράγματι έστειλε ένα γράμμα σε ένα χαρακτήρα που δεν υπάρχει, μια φαντασίωση, για να μην τρώνε τα ψάρια...Μάλλον η επίτροπος επιθυμεί δημοσιότητα".
Αγαπητέ κ. Καμιλιέρι, μην το παίρνετε και πολύ σοβαρά. Και στους Ισλανδούς να δεις τι κάνει, τους έχει άχτι, επειδή δεν πλήρωσαν τους τραπεζίτες. Επίσης σας ενημερώνω ότι στο Πασοκ ( την τελευταία άτυχη επιλογή της..) η μαλακία και η ηλιθιότητα είναι κολλητική. Με ένα βλέμμα το κόλλησες το iq..  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου