Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για την τοπική αυτοδιοίκηση



Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση- Ενσωματωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ».



Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, τονίζει ότι «το υπουργείο θα εξετάσει με προσοχή τις απόψεις και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν με κριτήριο τη βελτίωση του σχεδίου νόμου, του οποίου η συζήτηση επίκειται στη Βουλή».

Υπενθυμίζεται ότι με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται σημαντικές εκκρεμότητες του «Καλλικράτη», όπως η τοπική ανάπτυξη, οικονομικά και εργασιακά θέματα, καθώς και η ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο ευρωπαϊκής οδηγίας για τους μετανάστες υψηλής ειδίκευσης.

Στο πολυσέλιδο σχέδιο νόμου, δίδεται έμφαση στη διαφάνεια και τον έλεγχο νομιμότητας στις οικονομικές δραστηριότητες των δήμων και των Περιφερειών, καθώς και στα εργασιακά, ενώ προβλέπεται και η χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αυτοδιοίκηση-Κοινωνική Συνοχή-Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ) μέσω πόρων που προέρχονται από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Επίσης, υπάρχουν όλες οι ρυθμίσεις για τους νέους φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).

Σημειώνεται δε ότι το δεύτερο μέρος του σχεδίου νόμου αφορά την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2009/50/ΕΚ του Συμβουλίου της 25ης Μαϊου 2009, «σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό την απασχόληση υψηλής ειδίκευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου