Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Συνεδρίαση παρέα με τα ΜΑΤ



Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν face control στην είσοδο του δημαρχείου Βόλου, απαγορεύοντας την είσοδο σε διαμαρτυρόμενους δημότες.


Πριν λίγες εβδομάδες ήταν όταν ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης δέχονταν στο δημαρχιακό του γραφείο αντιπροσωπεία μαθητών, των υπό κατάληψη σχολείων του Βόλου, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, κάτι που επανέλαβε ακριβώς μία εβδομάδα μετά.

Τις απαράδεκτες εικόνες για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εντός του Δημαρχείου Βόλου, είχε δημοσιεύσει το e-Volos.gr, εικόνες που δυστυχώς, λίγες εβδομάδες μετά δημοσιεύουν εκ νέου, όχι όμως αναμνησιακά, καθώς το λάθος επαναλήφθηκε για άλλη μια φορά από τους δημοτικούς άρχοντες της πόλης.



Αυτή την φορά και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή, δεν δίστασαν μάλιστα να συνεδριάσουν, στο πλαίσιο προγραμματισμένου Δημοτικού Συμβουλίου, παρέα με άνδρες της Ασφάλειας Βόλου και άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν face control στην είσοδο του Δημαρχείου Βόλου, απαγορεύοντας την είσοδο σε διαμαρτυρόμενους δημότες.

Τα πάντα ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες, όταν ομάδα πολιτών έλαβε την πρωτοβουλία να επιμεληθεί το εδώ και 27 ολόκληρα χρόνια εγκαταλελειμμένο παλιό σινεμά "Νίκη", που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία Βόλου, πραγματοποιώντας στη συνέχεια 3ημερο εκδηλώσεων με προβολές, συζητήσεις, θεατρικά παιχνίδια, συλλογική κουζίνα κ.α.

Ο Δήμος Βόλου, διά του αρμόδιου Αντιδημάρχου, αφού τις προηγούμενες ημέρες σφράγιζε την είσοδο του σινεμά και μάλιστα κρυφά, χωρίς να ενημερώνει καν τους εν λόγω πολίτες, το πρωινό της Παρασκευής ζήτησε την συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, με αποτέλεσμα ακόμα και αναιτιολόγητες προσαγωγές αρκετών πολιτών οι οποίοι απλά έτυχε να βρεθούν κοντά στο παλιό σινεμά.



Στην συνέχεια, τέσσερις εκ των προσαγωγών μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με δύο αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικιών 20 - 21 μόλις ετών, μετά την οδήγησή τους στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους, να αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες φθοράς σε δημοτική περιουσία και διατάραξης κοινής ειρήνης, αναμένοντας να δικαστούν σε ρητή δικάσικο του Τριμελούς στις 30 Μαΐου.

Μόλις η είδηση έγινε γνωστή στην πόλη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι πολίτες που κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο, στο οποίο συνεδρίαζε ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο. Κάποιοι εξ' αυτών κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα, ζητώντας ακρόαση από το Σώμα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν κατάφεραν, αφού στο σημείο είχαν ήδη καταφθάσει άνδρες των ΜΑΤ.

Με αρκετούς Δημοτικούς Συμβούλους, ακόμα και της ομάδας Πλειοψηφίας, να αντιδρούν στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, τόσο στην είσοδο του Δημαρχείου ένστολων, όσο και στην αίθουσα συνεδριάσεων με πολιτικά, η συνεδρίαση διεκόπη, με τους αστυνομικούς να αλωνίζουν κυριολεκτικά μέσα στο Δημαρχείο, μην αφήνοντας μάλιστα την ρεπόρτερ του e-Volos.gr ούτε φωτογραφίες να τραβήξει.

Η ρεπόρτερ βέβαια μπορεί να βρήκε τον τρόπο, οι πολίτες ωστόσο δεν κατάφεραν να εκφραστούν, αποχωρώντας από την αίθουσα, φωνάζοντας «Μέσα στο Δημαρχείο υπάρχει Αστυνομία, η χούντα δεν τελείωσε το '73», υποσχόμενοι ότι θα τους βρει μπροστά της η Δημοτική Αρχή στην επικείμενη παρέλαση.


Πηγή: e-volos.g
r

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου