Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μύδροι Λαμπάκη - Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης - εναντίον των ΜΜΕ!!! «Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν, είναι τα τσιράκια των χρυσοθήρων» (ΒΙΝΤΕΟ)


 

Μύδρος εναντίον των ΜΜΕ που στηρίζουν τα Χρυσωρυχεία, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος τόνισε αναφερόμενος στους εκπροσώπους των media πως «βοηθοί τους σε όλα αυτά κάποια ΜΜΕ που έχουν στηθεί και υπάρχουν ΜΟΝΟ για να κάμψουν τον Θρακιώτικο λαό, μόνο για να τον πείσουν βομβαρδίζοντάς τον κάθε μέρα με χίλια ψέματα και συκοφαντώντας όλους εμάς που αγωνιζόμαστε επί 12 ολόκληρα χρόνια για να μην καταστραφεί ο ευλογημένος μας τόπος».

Συνεχίζοντας ο κ. Λαμπάκης επεσήμανε πως «ΜΜΕ που παραπληροφορούν, χρησιμοποιώντας στις εκπομπές τους τα τσιράκια των χρυσοθήρων έχοντας συγκεκριμένα συμφέροντα κόντρα στο καλό του τόπου. Τους ξέρετε όλοι, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ KAI ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟΥΣ, γιατί από το να πληροφορήσουν το λαό όπως έχουν υποχρέωση, τον παραπλανούν για δικό τους όφελος».
Ολόκληρη η ομιλία του Ευάγγελου Λαμπάκη έχει ως εξής:
«Αυτός ο τόπος και οι πολίτες του έμαθε να αγωνίζεται γιατί κάποιοι θέλουν να τον καταστρέψουν. Κάποιοι θέλουν να απαξιώσουν τη θέληση του λαού μας. Κάποιοι δε σέβονται ούτε τη θέλησή μας ούτε τον αγώνα μας. Δώδεκα χρόνια κρατάμε μακριά τον θάνατο από την ακριτική μας γη.
Δώδεκα χρόνια το κράτος της Αθήνας προσπαθεί μαζί με τους χρυσοθήρες να βρει την κερκόπορτα στην δύστυχη Θράκη μας. Και την βρήκε στο όνομα της ύφεσης, της δυστυχίας των Θρακιωτών και στην ανεργία;;; Όμως αυτοί δεν κυβέρνησαν 35 χρόνια και κατάντησαν την Θράκη μας το πιο πτωχό τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;;; Αυτοί δεν κατεδάφισαν την οικονομία της, την βιομηχανία, τις βιοτεχνίες, την γεωργία, την κτηνοτροφία μας;;; Και τώρα θέλουν, αντί να επανορθώσουν να μας αποτελειώσουν.
Να πάρουν το νερό μας (καταστρέφοντας τον υδροφόρα ορίζοντα), να μολύνουν την θάλασσα μας, να καταστρέψουν τα δάση μας να προσβάλουν την υγεία μας , την ίδια τη ζωή μας. Σε οκτώ χρόνια που θα τελειώσουν οι χρυσοθήρες θα πάρουν 370 τόνους χρυσού, κληρονομώντας μας με 11.000.000 τόνους αποστεγνωμένο τοξικό μεταλλευτικό τέλμα που θα ζήσει πάνω από χίλια χρόνια. 12.000 κυβικά νερού ημερησίως θα απαιτηθούν για την κατεργασία 3.000 τόνων πετρώματος ανά 24ώρο.
Θα εξαφανίσουν τον τόπο μας και μετά από 8 χρόνια θα αφήσουν τόνους κυανίου, τον ίδιο τον θάνατο και θα φύγουν στον Καναδά, αφού η μόνη μέθοδος εξόρυξης είναι το ΚΥΑΝΙΟ. Το μόνο κέρδος θα είναι 70-80 θέσεις εργασίας δύστυχων ανθρώπων που θα πληρώσουν με την υγεία τους και την ζωή τους δυσανάλογο τίμημα. Είναι θέσεις εργασίας που αποκλείουν στο άμεσο μέλλον χιλιάδες άλλες, χτυπώντας την προοπτική της ανάπτυξης μας.
Απαντάμε ότι μόνο στο Δήμο μας έργα περίπου 30.000.000 ευρώ έχουν προγραμματιστεί στο ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, με ισχυρές προσπάθειες που άμεσα θα αποφέρουν αποτελέσματα ως επίσης στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό. Με θέσεις εργασίας που θα μείνουν για πάντα και θα προωθήσουν την προοπτική ανάπτυξης. Γιατί είμαστε υπέρ της ανάπτυξης λέγοντας ΝΑΙ στο υγροποιημένο φυσικό αέριο και στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος μέσω αυτού στην ΒΙΠΕ Άβαντα, όπου η Αθήνα μας γέμισε κουφάρια, ενώ σήμερα μας προτείνει και τον θάνατο μας.
Αυτές οι δύο πιο πάνω επενδύσεις δημιουργούν 170 θέσεις εργασίας για πάντα χωρίς προσβολή στο περιβάλλον, ενώ τα χρυσορυχεία λιγότερες και μόνο για 7-8 χρόνια και αφαιρούν χιλιάδες άλλες στο μέλλον. Λέμε ΝΑΙ στην ανάπτυξη. Γιατί άραγε η Αθήνα δεν αδειοδοτεί την εξόρυξη του ζεόλιθου; Γιατί δεν αναπτύσσει την γεωθερμία και γενικότερα την πράσινη ανάπτυξη;
Τους χρυσοθήρες τους γνωρίζουμε. Είναι αυτοί που στο όνομα του κέρδους της πολυεθνικής τους εταιρείας καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους. Δραστηριοποιούνται σε κράτη με λαούς που πεινούν και δεν ερωτώνται, όπως είναι η Κίνα, η Βραζιλία, η Τουρκία. Και μοιράζουν με φιλάνθρωπα αισθήματα κάποια χρήματα σε αθλητικούς συλλόγους, φιλανθρωπικούς συλλόγους εκμαυλίζοντας συνειδήσεις. Έχοντας κατά νου μόνο το χρυσό μας, βλέποντάς μας ως αποικία και ιθαγενείς.
Βοηθοί τους σε όλα αυτά κάποια ΜΜΕ που έχουν στηθεί και υπάρχουν ΜΟΝΟ για να κάμψουν τον Θρακιώτικο λαό, μόνο για να τον πείσουν βομβαρδίζοντάς τον κάθε μέρα με χίλια ψέματα και συκοφαντώντας όλους εμάς που αγωνιζόμαστε επί 12 ολόκληρα χρόνια για να μην καταστραφεί ο ευλογημένος μας τόπος.
ΜΜΕ που παραπληροφορούν, χρησιμοποιώντας στις εκπομπές τους τα τσιράκια των χρυσοθήρων έχοντας συγκεκριμένα συμφέροντα κόντρα στο καλό του τόπου. Τους ξέρετε όλοι, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ KAI ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟΥΣ, γιατί από το να πληροφορήσουν το λαό όπως έχουν υποχρέωση, τον παραπλανούν για δικό τους όφελος.
Γιατί άραγε πηγαίνουν κόντρα σε όλους τους αυτοδιοικητικούς της Θράκης, στους 22 Δημάρχους της Περιφέρειας, τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους; Γιατί πηγαίνουν κόντρα στο ΤΕΕ Θράκης, στα Επιμελητήρια Ροδόπης και Έβρου, στο Εργατικό Κέντρο, στην Εκκλησία, στους Επιστημονικούς συλλόγους στους Πολιτιστικούς συλλόγους τελικά στον ίδιο τον λαό;
Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να κλείνουν τα στόματα και την σκέψη των παιδιών μας; Να τους αφαιρέσουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου που θα ζήσουν την ζωή τους επάνω του.
Θέλουμε άβουλους 16χρονους και 17χρονους;; Αρκετό κακό δεν τους κάναμε μέχρι σήμερα υποθηκεύοντας το μέλλον τους; Τώρα θα τους αφαιρέσουμε και το δικαίωμα να σκέπτονται; Και όλα αυτά δήθεν χάριν στο όνομα μιας ώρας μαθήματος όταν μετά από χρόνια σπουδών και θυσιών τα παιδιά μας κάθονται επί χρόνια άνεργα και εξαθλιωμένα;;;
Γραμματείς και Φαρισαίοι, ανιχνευτές που ψάχνετε την κερκόπορτα. Ακούστε μια για πάντα ότι από σήμερα ήδη άνοιξε ο μακρύς κατάλογος των πολιτών που επιστρατεύονται για την κακιά στιγμή που η Αθήνα πιθανόν δώσει την αδειοδότηση για την καταστροφή μας. Εκατοντάδες θα στήσουμε τα σώματά μας εκεί για να μην περάσει ούτε μια μπουλντόζα.
Γιατί οι κοινωνικοί αγώνες είναι οι πιο σκληροί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Γιατί στους κοινωνικούς αγώνες θυσιάζονται κι αυτά τα αξιώματα. Γιατί ο λαός της Θράκης είναι ενωμένος απέναντι στους ανέντιμους των Αθηνών που δήλωναν μπροστά στους θεσμικούς εκπροσώπους της Θράκης πριν 3 μήνες στο υπουργείο ΥΠΕΚΚΑ ότι η επένδυση θα γίνει μόνο αν το θέλει ο λαός, συμπληρώνοντας μάλιστα και αν ακόμα κάνει λάθος.
Γιατί ο λαός της Θράκης θα χτυπήσει την γροθιά του στους τοπικούς υπηρέτες των χρυσοθήρων αποδεικνύοντας τη ρήση «ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ».
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ, γιατί είναι ΔΙΚΑΙΟΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ».

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2012/03/blog-post_3777.html#more



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου