Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μικροφωνική αλληλεγγύης στην Σ. Αντωνίου στο Αιγάλεω




Εν μέσω της μεγαλύτερης καπιταλιστικής λεηλασίας των τελευταίων δεκαετιών στον ελλαδικό χώρο, κάθε φωνή αμφισβήτησης και αντίστασης βρίσκεται στο στόχαστρο. Οι τόνοι χημικών και η καταστολή στις διαδηλώσεις, η λασπολογία κι η αντιστροφή της πραγματικότητας στα Μ.Μ.Ε., επιδιώκουν την τρομοκράτηση και κατ’ επέκταση την αδρανοποίηση όλων των αντιστεκόμενων.

Ο κατασταλτικός μηχανισμός πλέον δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη δημοκρατικά προσχήματα. Χολιγουντιανές απαγωγές από τα σπίτια, προφυλακίσεις με διαδικασίες εξπρές, δημοσιοποίηση φωτογραφιών, διώξεις και δίκες με κατηγορητήρια επιστημονικής φαντασίας, συνθέτουν το σκηνικό της κατασταλτικής υστερίας που επιδιώκει την ηθική, οικονομική και φυσική εξόντωση των αντιστεκόμενων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, στις 4 Δεκεμβρίου 2010, στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής υστερίας των ΜΜΕ και των διώξεων σχετικά με την Ε.Ο. Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, συλλαμβάνονται 6 άτομα από τον αναρχικό χώρο. Βάσει μιας πρόχειρα στημένης δικογραφίας οι έξι συλληφθέντες -από τους οποίους ο ένας δεν γνωριζόταν καν με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενους του ενώ για άλλους δύο επαναλήφθηκε η γνωστή πλέον τακτική της ποινικοποίησης των συντροφικών και προσωπικών τους σχέσεων- προφυλακίζονται κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε μια ένοπλη οργάνωση-φάντασμα χωρίς όνομα, χωρίς ενέργειες και χωρίς δράση. Ο εκδικητικός χαρακτήρας αλλά και η προχειρότητα της επιχείρησης αυτής αποδεικνύεται και από την επακόλουθη αποφυλάκιση αλλά και απόσυρση όλων των κατηγοριών για 2 από τους συλληφθέντες.

Η Στέλλα Αντωνίου είναι μια από τους υπόλοιπους 4 κατηγορούμενους.

Παραμένει προφυλακισμένη παρ’ οτι η ίδια αρνείται από την πρώτη στιγμή τη συμμετοχή της και χωρίς κανένα στοιχείο που να πιστοποιεί με κάποιο τρόπο τη εμπλοκή της στη συγκεκριμένη οργάνωση. Οι προσωπικές της σχέσεις με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και το ότι είναι αναρχική, πλέον θεωρούνται αρκετά για να οδηγήσουν στην προφυλάκισή της.

Η Στέλλα Αντωνίου, που αντιμετωπίζει και ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, το οποίο κινδυνεύει να της κοστίσει την όρασή της, έχει ήδη κάνει τέσσερες αιτήσεις αποφυλάκισης.

Και οι τέσσερις έχουν απορριφθεί, άλλοτε με πρόφαση την εμφάνιση ανύπαρκτων νέων στοιχείων και άλλοτε χωρίς να χρειάζονται κανένα πρόσχημα για την εκδικητική τους, “παραδειγματική”, συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους με ξεκάθαρη πολιτική ταυτότητα. Την Πέμπτη 08/03/12 καταθέτει την 5η αίτηση αποφυλάκισής της.

Εχθρικοί σε κάθε λογική φιλανθρωπίας, αποδομούμε το απεχθές σχήμα «κατατρεγμένος – φιλάνθρωπος» και προτάσσουμε το βασικό χαρακτηριστικό της ριζοσπαστικής αλληλεγγύης:

αυτό της προσωπικής και συλλογικής μετατόπισης προς τον άλλον, επανακτώντας την ουσιαστική έννοια του να συμπάσχεις. Στο πανηγύρι αυτής της αντιτρομοκρατικής υστερίας που γιορτάζει τις αλλεπάλληλες εξαρθρώσεις -ακόμα και ανύπαρκτων οργανώσεων- μετρώντας επιτυχίες στο όνομα της προστασίας του πολίτη, η Στέλλα Αντωνίου δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μόνη.

Άμεση αποφυλάκιση της Στέλλας Αντωνίου

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

*από το σάιτ της κατάληψης Σινιάλο στο Αιγάλεω

http://sinialo.espiv.net 

http://www.zougla.gr/blog/article/486058

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου