Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Οι εντιμότατοι φίλοι του





Ονόματα γνωστά με παρελθόν και παρόν όπως βιομήχανοι, καθηγητές πανεπιστημίων, δημοσιογράφοι και δικηγόροι αποτελούν την πιστή ακολουθία του ηγούμενου Εφραίμ στις περιοδείες του αλλά και τα πνευματικά του ανταμώματα με πιστούς ανά την Ελλάδα.


Έτσι λοιπόν από ένα «αθώο» DVD και κάποιους κάλους φίλους η zougla.gr έμαθε τη σύνθεση της παρέας όταν ο Εφραίμ επισκέφτηκε την περιοχή του Ολύμπου παραπλανώντας τους θρησκευόμενους για τα δίκαια της Μονής Βατοπεδίου αλλά και για να επιδείξει δημοσίως την προσήλωση του στις υποθέσεις του Θεού.



Οι εντιμότατοι φίλοι του Εφραίμ, οι οποίοι με πάθος και υπέρμετρο ζήλο «όργωσαν» τη χώρα, υπερασπιζόμενοι τον βίο του ηγούμενου και τις ιερές ανταλλαγές είναι οι Κωνσταντίνος Λούλης, πρόεδρος συλλόγου φίλων της Μόνης Βατοπεδίου, πρώην διοικητής του Αγίου Όρους και βιομήχανος, ο Κώστας Τσαρούχας δημοσιογράφος και συντονιστής πολλών εκδηλώσεων, Σπύρος Αλεξανδρής, δικηγόρος της Μόνης, Γ. Βελλής, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Άρης Χαραλαμπάκης, καθηγητής ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Θράκης, Νικόλαος Γκουράρος, πρόεδρος του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, Ιωάννης Κονιδάρης, καθηγητής εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και γυρολόγος σε συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς που προέβαλαν τη νομιμότητα των δοσοληψιών.



Από το 2010 και ενώ το σκάνδαλο ελεγχόταν από τη Δικαιοσύνη, πραγματοποιήθηκαν τρεις εκδηλώσεις από την Αδερφότητα «Σύλλογος Μονής Βατοπεδίου» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.



Πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να ακούσει τον ηγούμενο και τους φίλους του να διηγούνται και να υποστηρίζουν με θέρμη ότι όλα έγιναν νομίμως και ότι η υπόθεση αποτελεί ένα επικοινωνιακό τέχνασμα με σκοπιμότητες.


Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν εκπρόσωποι της πολιτικής, θρησκευτικής ζωής, όπως για παράδειγμα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Κ. Λούλης Ι. Κονιδάρης Χαραλαμπάκης Π.Τσαρούχας Γ. Βελλής

Στην τελευταία ημερίδα με τίτλο Βατοπέδι: Μύθοι και αλήθειες εξέχουσα θέση είχε το ντοκιμαντέρ που περιελάμβανε στοιχεία για την ίδρυση, ιστορία και πορεία της Μονής, αλλά και το βιβλίο που εκδόθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Αδελφότητας και ονομάστηκε: «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας».

Όσοι παρακολουθήσαν την εκδήλωση έμειναν με την λανθασμένη εντύπωση πως το υποτιθέμενο σκάνδαλο του Βατοπεδίου εντέχνως δομήθηκε από μύθους που καταρρίφθηκαν…

Τον λόγο έλαβαν οι φίλοι του Εφραίμ, οι οποίοι υπεραμυνθήκαν των επιλογών του ηγούμενου. Αρχικά ο Κωνσταντίνος Λούλης και οι οι γνωστοί συνδαιτημόνες…










(Πρωτοστατούν, άλλωστε, για τη συλλογή υπογραφών, ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο ηγούμενος)

Ο άγνωστος... Χ της παρέας

Τις ημέρες των Χριστουγέννων, εκτυλίχτηκε το θρίλερ με την παράδοση του ηγούμενου της Μονής
Βατοπεδίου, Εφραίμ, με πρόσχημα την εμφάνιση σοβαρότατων προβλημάτων υγείας.
Επί τρεις ημέρες δηλαδή, παρέμεινε έγκλειστος στο κελί της Μονής, ενώ θα έπρεπε να είχε παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα και των αστυνομικών αρχών. Η εμπλοκή της τελευταίας στιγμής ανάγκασε εκπροσώπους των αστυνομικών και δικαστικών αρχών να σπεύσουν στη Μονή και να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου ομάδα φρουρών θα έπρεπε να επιβλέπει επί 24ωρου βάσεως τον υπόδικο ηγούμενο.

Πίσω από τις ιατρικές γνωματεύσεις και την καθημερινή εξέταση για την κατάσταση της υγείας του πρωταγωνιστή του σκανδάλου του Βατοπεδίου κρύβεται ο ιατρός-διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Καρυών Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δοκουσλής. Ο ιατρός δηλαδή ο οποίος επί της ουσίας με τη σφραγίδα ενός αμέμπτου ηθικής επιστήμονα κέρδισε χρόνο για τον ηγούμενο, υπογράφοντας βεβαιώσεις για την υγεία του Εφραίμ. Την ίδια ώρα ο διοικητής του Αγίου Όρους είχε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου σε μια προσπάθεια –με τις ευλογίες του γιατρού-να επιτύχουν την παραμονή του Εφραίμ στο κελί… της Μόνης.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στη zougla.gr το παρελθόν του γιατρού-πρωταγωνιστή εκείνων των ημερών είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Ο κ. ιατρός κατά το παρελθόν υπηρετούσε στην πόλη των Σερρών, απασχολώντας την κοινή γνώμη όχι για τις ιατρικές του ικανότητες –που δεν αμφισβητούνται- αλλά για την έφεση του στον τζόγο και για τα… φέσια στα πρακτορεία στοιχημάτων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εκμεταλλευόμενος τις άριστες σχέσεις με συγκεκριμένους πράκτορες έπαιζε μεγάλα ποσά αφήνοντας φέσια πολλών εκατομμυρίων δραχμών. Όταν ο κλοιός της Δικαιοσύνης άρχισε να σφίγγει γύρω του επέλεξε να «μεταναστεύσει» και να χαίρει της πλήρης κάλυψης της Αδελφότητας του Αγίου Όρους


http://www.zougla.gr/greece/article/i-entimotati-fili-tou-efrem

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου