Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Κάποιες σκέψεις...


φωτ. Οδοφρ. 

Πριν από χρόνια φαίνονταν ότι τα καλύτερα χρόνια της Ελλάδος βρίσκονταν εμπρός της.

Και μετά συνέβη η οικονομική κρίση και όλα αυτά τα οποία ήρθαν σαν συνεπακόλουθα αυτής. Και έτσι φτάσαμε σήμερα τα προιόντα της Ελλάδος να μην ανήκουν πιά στην Ελλάδα , αλλά στους ξένους πιστωτές .
Οι Ελληνες ακόμη και μετά από τριάντα ή σαράντα χρόνια, δεν θα είναι ικανοί να ξεπληρώσουν το χρέος της Ελλαδος στους ξένους πιστωτές - τόσο τεράστιο είναι το ποσό. Και ποιό θα είναι το τέλος; Να σκλαβωθεί η χώρα, και ο πλούτος της και να γίνουν οι Ελληνες και τα παιδιά τους σκλάβοι.
Είναι η αρχή της κατάρρευσης της Ελλάδος, σαν ελέυθερο έθνος,σαν ελεύθερο κράτος;
Πρακτικά η Ελλάδα δεν θα είναι ένα ελευθερο κράτος αλλά μιά αποικία.
Και οι Ελληνες σαν άτομα, δεν είναι άμοιροι ευθυνων σε ότι συνέβη. Συνεισέφεραν όσο μπορούσαν σε αυτήν την κατάσταση αφού ξέπεσαν ηθικά, αφού καταστρέψαν ότι είχε αξία - την τιμή, την οικογένεια, το φιλότιμο.

Υποτίθεται ότι ο λαός κυβερνάει - αυτό δεν σημαίνει δημοκρατία;
Όμως, στην πραγματικότητα κανείς δεν ζητάει την γνωμη του λαού - οι συνθήκες υπογράφονται ερήμην του και οι πολιτικοί τον δεσμεύουν ερήμην του, γιά χρόνια και χρόνια.
Και φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται σώφρον να μην μιλάμε και πολύ γιατί¨"δεν ξέρεις τι γίνεται" - μήπως με τα λεγόμενά μας προσβάλλουμε τις "εξοχότητες" του Κοινοβουλίου.

Και αν ρωτήσουμε ποιοί είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση της χώρας μας θα πρέπει ίσως να αναρωτηθούμε και ποιοί κερδίζουν από αυτήν την κατάσταση...
Και , νομίζω, η φανερή απάντηση είναι οι Τράπεζες και το Κεφάλαιο - γενικότερα μιλώντας.

Οι βουλευτές μας - αυτοί που θα έπρεπε να εργάζονται για το καλό της Ελλάδος και του ελληνικού λαού - δεν έχουν επηρεαστει καθόλου από την κρίση. Είναι σαν να βρίσκονται σε άλλο κόσμο. Διακοπές στα καλύτερα ξενοδοχεία - κάνουν εξάλλου πολύ κουραστική εργασία και χρειάζονται τέοιου είδους ανάπαυλα από τα καθήκοντά τους - και στα ακριβότερα τουριστικά θέρετρα. Δεν υποφέρουν, όπως όλος ο υπόλοιπος λαός , και γιατί να το κάνουν άλλωστε; Χρησιμοποιούν τα μέσα που ο λαός τους έδωσε για να τον υπηρετούν, για προσωπικό όφελος, για να διορίζουν "κολλητούς" και να εκμεταλλεύονται τα πάντα ώστε να αποκτήσουν περιουσίες.
Και ποιός μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί, που μας οδήγησαν με τα καμώματά τους σε αυτή την κατάσταση είναι ικανοί να μας σώσουν; Και, εδώ που τα λέμε, γιατί να θελήσουν να το κάνουν ; Αυτοί έχουν βρεί τον μήνα που θρέφει τους έντεκα - για αυτούς κάθε κατάσταση όσοσ σκληρά και αν είναι για τον λαό - θα τους αποφέρει κάποιο κέρδος.

Τελικά μέσα στις μάζες του λαού, άρχισε να κυλάει ένα νέο κύμα - το κύμα τη αντίδρασης. Ο κόσμος βαρέθηκε ...
Εν τω μεταξύ η αριστερά ούτε μπορεί να βοηθήσει ούτε θα βοηθήσει τελικα γιατί - ατυχώς - δεν έχει προτάσεις μόνο δηλώσεις - "Δεν πρέπει να κάνουμε αυτό ή εκείνο..." και όχι "Για να βγούμε από το λούκι θα πρέπει να κάνουμε ...". Από την άλλη πλευρά έχουμε την ΝΔ - η οποία όμως , ηθελημένα ή όχι , δεν αναγνωρίζει μερικά δεδομένα της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε.
Σε τελική ανάλυση οι πράξεις των πολιτικών σήμερα είναι τόσο ανάξιες σχολιασμού, τόσο ασήμαντες, τόσο διστακτικές - και αυτό γιατί φοβούνται να πειράξουν την κομματική τους πελατεία.
Και ενώ σημερα περισσότερο από ποτέ θα έπρεπε να κυρήττουν το θάψιμο όλων των διαφορών τους και να προσπαθήσουν να κυρήξουν την ομόνοια μεταξύ των Ελλήνων,εν τούτοις όλοι αυτοί και λέγοντα αυτοί εννοώ τους πολιτικούς ,φροντίζουν μονο τον εαυτούλη τους. Και καταστρέφουν με αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα, γιατί δυστυχώς δεν ξέρουν και δεν θέλουν...

Η μορφή ενός κράτους λίγο ή πολύ έχει άμεση σχέση με τον χαρακτήρα του λαού αυτού του κράτους...
Κάτι που για άλλους λαούς και άλλα κράτη είναι δεδομένο, στους Ελληνες μπορεί να μην ειναι τόσο. Οι περισσότεροι - και για να είμαι ειλικρινής βάζω και τον εαυτό μου μέσα - έχουμε την εντύπωση ότι ο κόσμος μας χρωστάει...μας χρωστάει την ευτυχία, τον πλούτο, την καλή ζωή, τα ευτυχισμένα γηρατειά, και απογοητευόμαστε όταν αυτό δεν συμβαίνει, ή όταν μας λένε ότι θα χρειαστούν θυσίες για να πετύχουμε όλα αυτά. Και το ελληνικό Κράτος, δυστυχώς, από την ίδρυσή του ζεί με δανεικά , και ζει πλουσιοπάροχα - ή τουλάχιστον ζούσε πλουσιοπάροχα - μέχρι το μεγάλο μπαμ.
Και τώρα τί; Δεν μπορούμε να ζούμε με δανεικά πιά γιατί δεν υπάρχουν πιά δανεικά.

Θα πρέπει να απελευθερωθούμε από τις ταξικές μας καταβολές - γιατί τελικά έχουν αλλάξει τα δεδομένα και δεν υπάρχουν πιά τάξεις, τουλάχιστον όχι οι τάξεις που νομίζουν τα πολιτικά κόμματα ότι υπάρχουν.

Μιά κυβέρνηση χρειάζεται να είναι ισχυρή, να έχει δύναμη. Γιατί, κακά τα ψέματα, ο λαός λατρεύει την δύναμη - μυρίζει τον φόβο και σαν τα θηρία ορμάει να κατασπαράξει αν καταλάβει ότι υπάρχει φόβος.
Μιά κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίζει το καλό του λαού που την εξέλεξε .Και όταν αναφέρομαι στο καλό του λαού δεν αναφ΄ρομαι στα ρουσφέτια που ο Ελληνας έχει μάθει -σαν επαίτης να ζητάει και όταν δεν του εκπληρώνονται να κλαψουρίζει. Μιλάω για το καλό του λαού σαν σύνολο.Πότε έχει συμβει τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα;

Και φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση όπου δυστυχώς είμαστε ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού και καποιοι έχουν ακόμα το σύνδρομο του μεγαλοιδεατισμού, χωρίς να μπορούν καν να φανταστούν τι θα συμβεί αν όντως συμβεί το μοιραίο.
Και οι Ελληνες παραπονιούνται ότι δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν, δεν είχαν ιδέα...
Εχουμε τόσο πολύ συνηθίσει να ζούμε με τα ψέματα που ίσως αρχίσαμε να βλέπουμε τα πάντα μέσα από το πρίσμα των παραμορφωτικών μας γυαλιών - χωρίς να καταλαβαίνουμε και χωρίς να μας νοιάζει. Απλώς να μην χάσουμε την βολή μας...πόσο έυκολο είναι να κάνουμε επαναστάσεις από το σαλόνι μας με την βοήθεια του πληκτρολογίου - ακόμα ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Για την Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο επιλογές.Είτε συμβιβαζόμαστε και μαθαίνουμε από την αρχή να ζούμε - σαν τα μωρά - με λιγότερα , χωρίς iphones κάθε τρεις μήνες - είτε επαναστατούμε πιστεύοντας ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει και δεν θα χάσουμε τίποτε - επειδή οι ΑΛΛΟΙ οφείλουν να μας δανείζουν, να βοηθάνε την Ελλάδα με το ένδοξο παρελθόν, το ασήμαντο παρόν και αν συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση το ανύπαρκτο μέλλον.


http://www.zougla.gr/blog/article/492967

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου