Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σακοράφα-Δούρου παρουσίασαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ



Στους κύριους άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν τόσο η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα όσο και το μέλος της Π.Γ Συνασπισμού, υπεύθυνη ευρωπαϊκής πολιτικής, Ρένα Δούρου στη συνέντευξη που παραχώρησαν στα ΜΜΕ της Σάμου, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας τους στο νομό.


Απεχθές και παράνομο χαρακτήρισε το χρέος της Ελλάδας η κ. Σακοράφα ξεκινώντας την εισήγησή της ενώ τόνισε ότι θα επαναφέρει το θέμα της σύστασης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου....

«Η ΕΛΕ είναι το εργαλείο ενός διαφορετικού προσανατολισμού στην αντιμετώπιση του χρέους καθώς τελικός στόχος είναι η άρνηση αυτού του τμήματος που ορίζεται ως παράνομο ή απεχθές. Η βασική λογική αυτού του διαφορετικού προσανατολισμού είναι το υπόλογο της τραπεζικής σχέσης. Με την εργασία που παράγει η ΕΛΕ αλλάζει το ζητούμενο που δεν είναι πλέον αν η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει το χρέος αλλά τι πρέπει να πληρώσει». Η κ. Σακοράφα επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης απεμπλοκής από το μνημόνιο, την δικαιότερη φορολόγηση των κοινωνικών ομάδων, την προτεραιότητα στις ανάγκες της κοινωνίας, και την κοινωνικοποίηση των τραπεζών.

Ιστορικές και κρίσιμες χαρακτήρισε η Ρένα Δούρου τις συνθήκες σε ότι αφορά τις ευθύνες της Αριστεράς. «Όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, όσοι εξαπατήθηκαν από το γνωστό πια «λεφτά υπάρχουν» αλλά και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ που εν μία νυκτί χρειάστηκε να περάσουν από το αντιμνημονιακό φλάμπουρο του κ. Σαμαρά στην ψήφιση του δεύτερου μνημονίου πρέπει να συστρατευτούν σε όσα καταστροφικά μας ετοιμάζουν» είπε χαρακτηριστικά ενώ χαρακτήρισε περαιτέρω δημοκρατική εκτροπή την ψήφιση από τα δύο κόμματα εξουσίας της νέας δανειακής σύμβασης.

Το ψευτοδίλημμα ευρώ ή χάος εξυπηρετεί το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία είπε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα η κ. Δούρου.

Το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης της Σάμου θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση - συζήτηση με τις κυρίες Σακοράφα και Δούρου με θέμα «Μπορεί μία νέα κυβερνητική πλειοψηφία με κέντρο την Αριστερά να δώσει διέξοδο στη χώρα και την κοινωνία;»

Αύριο η κ. Σακοράφα και η κ. Δούρου θα μεταβούν στην Ικαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου