Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα φροντιστήρια




Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν από αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, καταγγέλλοντας απόπειρα κατάργησης της συλλογικής τους σύμβασης από τους ιδιοκτήτες.


Το σωματείο εργαζομένων στα φροντιστήρια ιδιωτικών εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 11.00 έξω από τα γραφεία των εργοδοτικών οργανώσεων του κλάδου (Palso), με αίτημα την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα φροντιστήρια, ενώ παρόμοιες διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Αγρίνιο και Αλεξανδρούπολη.

Επίσης, το σωματείο θα συμμετάσχει στη διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΕΔ (στη Δωδεκανήσου, στις 10.30 π.μ. την Τετάρτη 7 Μαρτίου), που κάλεσε το ΠΑΜΕ για τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος του σωματείου, Γιώργος Χρανιώτης, σημείωσε πως, με βάση στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, ο κλάδος των φροντιστηρίων παρουσιάζει κερδοφορία που φτάνει το 50%-70%, καθώς, όπως είπε, μόνο από ένα τμήμα οκτώ παιδιών, τα ετήσια έσοδα μπορούν να καλύψουν τα έξοδα του φροντιστηρίου.

Αίτημα του Σωματείου είναι η υπογραφή νέας ενιαίας κλαδικής συλλογικής σύμβασης, που προβλέπει 21,60 ευρώ μικτά ανά ώρα (σήμερα προβλέπει 11,09 ευρώ/ώρα) και πλήρη ασφάλιση για όλους τους μήνες του έτους
.

zou blo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου