Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κραυγή αγωνίας από τους πολύτεκνους



Πολλά απ’ τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών που διεγράφησαν απ τις σχολές επειδή δεν πληρούσαν τους ηλικιακούς όρους, προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, με ασφαλιστικά μέτρα ακύρωσης της απόφασης διαγραφής και προσφυγή στα διοικητικά εφετεία.


Σε επιστολή τους στη zougla.gr αναφέρουν:

«Από την προηγούμενη εβδομάδα βγαίνουν οι προσωρινές αποφάσεις υπέρ των πολύτεκνων, που λένε να εγγραφούν τα παιδιά στην αρχική τους σχολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από τα διοικητικά εφετεία. Τα πανεπιστήμια γράφουν τα παιδιά βάση των αποφάσεων και παίρνουν μέρος κανονικά στην εξεταστική του Φεβρουαρίου.

Επίσης βγήκε απόφαση του διοικητικού εφετείου αρ. 90\2012 για τα πολύτεκνα παιδιά των νησιών που δεν είχαν πιστοποιητικό εντοπιότητας όπως όριζε το υπουργείο και δεν μπορούσαν να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια εκτός της περιφέρειας τους. Η απόφαση είναι υπέρ των πολυτέκνων.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΟΥΜΕ

Τα παιδιά των πολυτέκνων που δεν είχαν τα χρήματα να προσφύγουν (από 1300-2000ευρω) ζητούν οι δικηγόροι, τι θα γίνουν? Το να πάνε στην γενική σειρά που τα βάλατε είναι τελείως απαγορευτικό για την οικονομική κατάσταση μας, έχουμε κι άλλους φοιτητές, τα σπίτια των πολυτέκνων είναι γεμάτα παιδιά, δεν μπορούμε να στείλουμε από Αθήνα στις Σέρρες , η από Αθήνα στην Κοζάνη, κλπ. Ξέρετε ποσά παιδιά πήγαν και γράφτηκαν στην γενική σειρά για να εξασφαλίσουν το πάσο, την ασφάλεια των γονιών και την αναβολή στρατεύσεως και γύρισαν την ίδια μέρα σπίτια τους, γιατί δεν μπόρεσαν να μείνουν φτωχά και άστεγα στην επαρχία; Πόσα δεν πήγαν ΚΑΘΟΛΟΥ γιατί είναι τελείως απαγορευτικό οικονομικά να φύγουν μακριά απ τα σπίτια τους αφού έχουν καταργηθεί οι μεταγραφές; Την πιο ασθενή τάξη των πολυτέκνων αδικήσανε.

Δηλαδή όσοι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα της προσφυγής μένουμε στον αέρα. Και αν δικαιωθούν τα παιδιά των πολυτέκνων και στα διοικητικά δικαστήρια όπως ευελπιστούμε και μας διαβεβαιώνουν κορυφαίοι συνταγματολόγοι, τα πιο φτωχά που δεν προσέφυγαν τι θα γίνουν; Και εδώ ταξική διαφορά δημιουργήσατε, μια σοσιαλιστική κυβέρνηση, μετά από 44 χρόνια που καμία κυβέρνηση δεν πείραξε τους πολύτεκνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου