Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ομάδες περιφρούρησης της απεργίας στον Πειραιά

 
Ομάδες περιφρούρησης της απεργίας που ξεκίνησαν στις 6 το πρωί οι ναυτεργάτες υπάρχουν από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Ναυτεργάτες έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στον προβλήτα του Αγ. Διονυσίου.




Τα πλοία είναι από το πρωί δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς οι ναυτεργάτες πραγματοποιούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η απεργία λήγει στις 6 το πρωί της Τετάρτης, αλλά η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσποδνίας θα συνεδριάσει αύριο το μεσημέρι, πριν εκπνεύσει η απεργία, προκειμένου να αποφασίσει και νέα 48ωρη.

Προηγήθηκε συνάντηση το Σάββατο ανάμεσα στην υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αννα Διαμαντοπούλου, και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργο Κουτρουμάνη, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία, ωστόσο, απέβη άκαρπη.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε ότι στη συνάντηση δεν απαντήθηκε κανένα από τα αιτήματα τους, που απαιτούν άμεσες λύσεις, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η απεργία σε τοπικές κοινωνίες, σημείωσε ότι η λύση είναι στα χέρια της κυβέρνησης.

Οι πιο έντονες αντιδράσεις για την απεργία των ναυτεργατών εστιάζονται στην Κρήτη, με τους αγρότες να διαμαρτύρονται για τον ενδεχόμενο αποκλεισμό τους από τις αγορές της Αθήνας και της Ευρώπης.
Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ παραγωγοί της Κρήτης και φορείς του νησιού συγκεντρώθηκαν χθες στα γραφεία της Περιφέρειας και, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν αποφασισμένοι να προστατέψουν τα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες ζητούν να υπάρχει ένα πλοίο ανά δύο η τρείς ημέρες προκειμένου να μην κινδυνέψουν τα ευπαθή προϊόντα.

Στις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο) και του Οίκου Ναύτου, οι οποίοι θα προχωρήσουν από σήμερα σε κατάληψη των κτηρίων.
Αναμένεται επίσης να συνεδριάσουν τα σωματεία των πλοηγών, προκειμένου να αποφασίσουν αν τελικά θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με τη μορφή στάσεων εργασίας ή 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Σημειώνεται ότι η είσοδος και έξοδος στο λιμάνι των κρουαζιερόπλοιων αλλά και των ποντοπόρων φορτηγών πλοίων που μεταφέρουν κοντέινερ ή καύσιμα γίνεται μόνο με πλοηγικά σκάφη
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου